Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου

 

ΧΟΡΟΣ

Τα Μπα­λέ­τα Μπολ­σόι γιορ­τά­ζουν τον Μιχα­ήλ Λαβρόφ­σκι  στο Ηρώδειο

Μετά την παγκό­σμια πρε­μιέ­ρα του στις 4 Μαΐ­ου στην Μόσχα, τα περί­φη­μα Μπα­λέ­τα Μπολ­σόι παρου­σιά­ζουν το αφιέ­ρω­μα για τα 75 χρό­νια του ζωντα­νού θρύ­λου Μιχα­ήλ Λαβρόφ­σκι, την Τρί­τη 19 και Τετάρ­τη 20 Σεπτεμ­βρί­ου στο Ωδείο Ηρώ­δου του Αττι­κού στην Αθή­να. Με τον Ιβάν Βασί­λιεφ να πρω­το­στα­τεί μετα­ξύ των πρώ­των χορευ­τών των Μπολ­σόι, αλλά και το Corps de Ballet των φημι­σμέ­νων μπα­λέ­των, σε μία πολύ ξεχω­ρι­στή και ιδιαί­τε­ρα παρά­στα­ση, αφού εμφα­νί­ζε­ται σ’ αυτήν επί σκη­νής μετά από πολ­λά χρό­νια, ο ίδιος ο Λαβρόφ­σκι. Στις 21.00. Τιμές εισι­τη­ρί­ων: από 28 έως 120 ευρώ.

ΘΕΑΤΡΟ

“Η μεγά­λη Χίμαι­ρα” του Μ. Καρα­γά­τση ξανά στο Θέα­τρο Πορεία

Σε αυτό το επι­κό ερω­τι­κό μελό­δρα­μα παρα­κο­λου­θού­με την ιστο­ρία μιας Γαλ­λί­δας, της Μαρί­νας Μπα­ρέ, που έρχε­ται να ζήσει στην Ελλά­δα ερω­τευ­μέ­νη και παντρε­μέ­νη με έναν Έλλη­να εφο­πλι­στή, αλλά και παθια­σμέ­νη με την ελλη­νι­κή κλα­σι­κή παι­δεία. Ερχό­με­νη σε επα­φή, όμως, με την ίδια τη χώρα των ονεί­ρων της, συνα­ντά τις δικές της Χίμαι­ρες: το δρα­μα­τι­κό τοπίο, τρα­χύ κι αισθη­σια­κό ταυ­τό­χρο­να, την παρα­σύ­ρει σε μια μοι­ραία δίνη πάθους, πυρο­δο­τεί τα παλιά ψυχο­λο­γι­κά της τραύ­μα­τα και την οδη­γεί στην αυτο­κα­τα­στρο­φή. Σκη­νο­θε­σία: Δημή­τρης Τάρ­λο­ου. Παί­ζουν: Αλε­ξάν­δρα Αϊδί­νη, Μάξι­μος Μου­μού­ρης, Δημή­τρης Μοθω­ναί­ος. Στις 20:30. Τιμές εισι­τη­ρί­ων: 14 έως 20 ευρώ.

«Οιδί­πο­δας επί Κολωνώ»

Ο Κώστας Καζά­κος συνα­ντιέ­ται με έναν από τους σημα­ντι­κό­τε­ρους ρόλους στην καριέ­ρα του. Πρω­τα­γω­νι­στεί στον «Οιδί­πο­δα επί Κολω­νώ», το «κύκνειο άσμα» του Σοφο­κλή, σε μια σκη­νι­κή ανά­γνω­ση του Σταύ­ρου Τσα­κί­ρη. Στην παρά­στα­ση όλα κινού­νται μετα­ξύ πραγ­μα­τι­κό­τη­τας και οπτα­σί­ας, ακό­μα και τα πρό­σω­πα του έργου τα οποία ενσαρ­κώ­νουν οι Δημή­τρης Λιγνά­δης, Κόρα Καρ­βού­νη, Τζέν­νυ Κόλ­λια, Άρης Τρου­πά­κης, Δημή­τρης Ήμελ­λος και Δημή­τρης Λάλος.

Οι της παρά­στα­ση είναι στο Δημο­τι­κό Αμφι­θέ­α­τρο «Θανά­σης Βέγ­γος» Κορυ­δαλ­λού (19/9 ) και στο Παλαιό Ελαιουρ­γείο Ελευ­σί­νας (20/9 )

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Τα φαγιούμ των λουλουδιών»

Εκθε­ση φωτο­γρα­φί­ας της Μαρί­ας Στέ­φω­ση με τίτλο «Τα φαγιούμ των λου­λου­διών» εγκαι­νιά­ζε­ται στην γκα­λε­ρί «Αργώ» και θα διαρ­κέ­σει έως τις 13 Οκτωβρίου.

Στις 7 μ.μ., Νεο­φύ­του Δού­κα 5

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο