Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

43ου Φεστι­βάλ ΚΝΕ — Οδηγητή

Ξεκι­νούν σήμε­ρα Πέμ­πτη 21/9 και ολο­κλη­ρώ­νο­νται το Σάβ­βα­το 23 Σεπτεμ­βρί­ου οι εκδη­λώ­σεις του 43ου Φεστι­βάλ ΚΝΕ — Οδη­γη­τή στο Πάρ­κο Τρί­τση, Ίλιον. Εκθέ­σεις, συναυ­λί­ες, αφιε­ρώ­μα­τα, θεα­τρι­κές παρα­στά­σεις, αθλη­τι­κές δρα­στη­ριό­τι­τηες και συζη­τή­σεις δια­μορ­φώ­νουν ένα πλού­σιο περιε­χό­με­νο πολι­τι­κών και πολι­τι­στι­κών εκδηλώσεων.

Το πρό­γραμ­μα του 43ου Φεστι­βάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή» στο Πάρ­κο Τρί­τση (21–23 Σεπτέμβρη)

 ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Θανά­σης Μακρής έκθε­ση σχε­δί­ων “Μαρία Κάλ­λας. Σχέ­δια” στο ΜΙΕΤ

Το Μορ­φω­τι­κό Ίδρυ­μα Εθνι­κής Τρα­πέ­ζης, με αφορ­μή τα σαρά­ντα χρό­νια από τον θάνα­το της Μαρί­ας Κάλ­λας (16 /9/1977), διορ­γα­νώ­νει έκθε­ση με σχέ­δια του Θανά­ση Μακρή που απο­τυ­πώ­νουν τη Μαρία Κάλ­λας. Παρου­σιά­ζο­νται αφε­νός σχέ­δια με κάρ­βου­νο που φιλο­τε­χνή­θη­καν το 1994 για την εικο­νο­γρά­φη­ση του διη­γή­μα­τος του Μένη Κου­μα­ντα­ρέα “Θυμά­μαι την Μαρία” (Εκδό­σεις Καστα­νιώ­τη) και αφε­τέ­ρου έγχρω­μα σχέ­δια με παστέλ που δημιούρ­γη­σε ο καλ­λι­τέ­χνης το 2016. Εγκαί­νια: Πέμ­πτη 21/9, στις 20.00. Είσο­δος ελεύθερη.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Classic Rock στο Ηρώδειο

Δύο μεγά­λες ορχή­στρες, η φιλαρ­μο­νι­κή ορχή­στρα της Πρά­γας και η Κρα­τι­κή Ορχή­στρα Αθη­νών υπό την διεύ­θυν­ση του Friedemann Riehle συνα­ντούν σπου­δαί­ους τρα­γου­δι­στές και μου­σι­κούς και παρου­σιά­ζουν τα καλύ­τε­ρα ροκ τρα­γού­δια όλων των επο­χών στο Ηρώ­δειο. Θ’ ακου­στούν οι μεγα­λύ­τε­ρες ροκ επι­τυ­χί­ες των Pink Floyd, Rolling Stones, Led Zeppelin, Queen, AC/DC, Deep Purple και Scorpions. Συμ­με­τέ­χουν ο ντρά­μερ του Frank Zappa, Frantisek Hönig και ο frontman των Cockney Rebel, Steve Harley. Στις 21.00. Τιμές εισι­τη­ρί­ων: από 20 έως 83 ευρώ.

ΒΙΒΛΙΟ

Με αφορ­μή την κυκλο­φο­ρία του νέου βιβλί­ου της Camilla Lackberg, με τίτλο «Η μάγισ­σα», οι εκδό­σεις Μεταίχ­μιο διορ­γα­νώ­νουν ένα αφιέ­ρω­μα στη Σου­η­δή συγ­γρα­φέα με ομι­λή­τρια τη Ρένια Τσι­τσι­μπί­κου και πολ­λές εκπλή­ξεις. Στις 8 μ.μ. Ιππο­κρά­τους 118

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Τα φαγιούμ των λουλουδιών»

Εκθε­ση φωτο­γρα­φί­ας της Μαρί­ας Στέ­φω­ση με τίτλο «Τα φαγιούμ των λου­λου­διών» εγκαι­νιά­ζε­ται στην γκα­λε­ρί «Αργώ» και θα διαρ­κέ­σει έως τις 13 Οκτωβρίου.

Στις 7 μ.μ., Νεο­φύ­του Δού­κα 5

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο