Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

43ου Φεστι­βάλ ΚΝΕ — Οδηγητή

Ξεκ­κί­νη­σαν χτες Πέμ­πτη 21/9 και ολο­κλη­ρώ­νο­νται αύριο Σάβ­βα­το 23 Σεπτεμ­βρί­ου οι εκδη­λώ­σεις του 43ου Φεστι­βάλ ΚΝΕ — Οδη­γη­τή στο Πάρ­κο Τρί­τση, Ίλιον. Εκθέ­σεις, συναυ­λί­ες, αφιε­ρώ­μα­τα, θεα­τρι­κές παρα­στά­σεις, αθλη­τι­κές δρα­στη­ριό­τι­τηες και συζη­τή­σεις δια­μορ­φώ­νουν ένα πλού­σιο περιε­χό­με­νο πολι­τι­κών και πολι­τι­στι­κών εκδηλώσεων.

Το πρό­γραμ­μα του 43ου Φεστι­βάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή» στο Πάρ­κο Τρί­τση (21–23 Σεπτέμβρη)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

«Σερ­βί­α­/Βοσ­νία-Ερζε­γο­βί­νη»

Εγκαί­νια έκθε­σης φωτο­γρα­φί­ας του οδοι­πο­ρι­κού «Σερ­βί­α­/Βοσ­νία-Ερζε­γο­βί­νη» της ομά­δας Common Routes, στις 7 μ.μ., στην Ανω­τά­τη Σχο­λή Καλών Τεχνών.

«Τravel»

Εγκαί­νια ομα­δι­κής έκθε­σης φωτο­γρα­φί­ας με θέμα «Τravel» στις 9 μ.μ. στην Blank Wall Gallery (Φωκ. Νέγρη 55).

• Ατο­μι­κή έκθε­ση φωτο­γρα­φί­ας του Γιάν­νη Κωβαί­ου εμπνευ­σμέ­νη από απο­φθέγ­μα­τα του Νίκου Καζαν­τζά­κη εγκαι­νιά­ζε­ται, στις 8 μ.μ., στην αίθου­σα Περι­τε­χνών Καρ­τέ­ρης (Ηρο­δό­του 5).

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Γυά­λι­να Γιάννενα»

O Nίκος Ξυδά­κης παρου­σιά­ζει ένα αφιέ­ρω­μα στον ποι­η­τή Μιχά­λη Γκα­νά με τίτλο «Γυά­λι­να Γιάν­νε­να» από­ψε και αύριο, στις 8.30 μ.μ., στην Αυλή του ΜΙΕΤ (Θου­κυ­δί­δου 13, Πλά­κα). Είσο­δος ελεύθερη.

Musica del Cuore απο­τί­νει φόρο τιμής στη Μαρία Κάλλας

Το σχή­μα Musica del Cuore απο­τί­νει φόρο τιμής στη Μαρία Κάλ­λας σε μία συναυ­λία με άριες και ορχη­στρι­κά απο­σπά­σμα­τα, στις 9 μ.μ., στο καφέ του Νομι­σμα­τι­κού Μου­σεί­ου. Συμ­με­τέ­χουν η ηθο­ποιός Νταί­ζη Σεμπε­κο­πού­λου και ο εικα­στι­κός HOPE.

Συναυ­λία αλλη­λεγ­γύ­ης για την Ηριάννα

•Συναυ­λία αλλη­λεγ­γύ­ης για την Ηριάν­να με τη συμ­με­το­χή των Θανά­ση Παπα­κων­στα­ντί­νου, Νατάσ­σας Μπο­φί­λιου, Φοί­βου Δελη­βο­ριά, Δημή­τρη Απο­στο­λά­κη, Σπύ­ρου Γραμ­μέ­νου κ.ά. στο Πάρ­κο στο Γου­δί. Οι πόρ­τες ανοί­γουν στις 7 μ.μ.

• Οι Swingin’ Cats εμφα­νί­ζο­νται στις 10 μ.μ. στο Gazarte (Βου­τά­δων 32–34).

ΘΕΑΤΡΟ

Φεστι­βάλ Γαλ­λι­κού Θεά­τρου στο θέα­τρο Οδού Κυκλάδων

Το Γαλ­λι­κό Ινστι­τού­το Ελλά­δος ανα­νε­ώ­νει το στα­θε­ρό ετή­σιο ραντε­βού του με το θεα­τρό­φι­λο κοι­νό και παρου­σιά­ζει το Φεστι­βάλ Γαλ­λι­κού Θεά­τρου από 22 ως 30 Σεπτεμ­βρί­ου 2017, στο θέα­τρο Οδού Κυκλά­δων, εγκαι­νιά­ζο­ντας έτσι και την συνερ­γα­σία του με τη Νέα Σκη­νή — Λευ­τέ­ρης Βογια­τζής. Τρία έργα, χαρα­κτη­ρι­στι­κά του λογο­τε­χνι­κού ρομα­ντι­σμού του 19ου αιώ­να, επι­λέ­χθη­καν από το Γαλ­λι­κό Ινστι­τού­το: «Ποτέ μη λες ποτέ», του Alfred de Musset, «Η χρυ­σή άμα­ξα» του Prosper Mérimée και «CHATTERTOΝ» του Alfred de Vigny. Στο Θέα­τρο Οδού Κυκλά­δων — Λευ­τέ­ρης Βογια­τζής (Κυκλά­δων 11, Κυψέ­λη). Τηλ.: 210 8217877. Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 10 ευρώ.

Δον Κιχώ­της

• Ο Σπύ­ρος Βρα­χω­ρί­της και η Σίσ­συ Παπα­θα­να­σί­ου παρου­σιά­ζουν τον Δον Κιχώ­τη, ένα άγνω­στο σενά­ριο του Νίκου Καζαν­τζά­κη, στις 9 μ.μ., στο Θέα­τρο Τέχνης (Φρυ­νί­χου 14) στο πλαί­σιο του Φεστι­βάλ «Ανα­λό­γιο». Ακο­λου­θεί ανοι­χτή συζήτηση.

Βρα­δι­νή ξενά­γη­ση στο Μου­σείο Ακρό­πο­λης με αφε­τη­ρία το Μου­σείο Σχο­λι­κής Ζωής και Εκπαί­δευ­σης (Τρι­πό­δων 23) στις 7.30 μ.μ.

 

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Δρά­σεις στο Εθνι­κό Αρχαιο­λο­γι­κό Μουσείο

Στις 22–24 Σεπτεμ­βρί­ου το Υπουρ­γείο Πολι­τι­σμού και Αθλη­τι­σμού γιορ­τά­ζει τις Ευρω­παϊ­κές Ημέ­ρες Πολι­τι­στι­κής Κλη­ρο­νο­μιάς και μαζί τους τις πόλεις: παλιές και νέες, μεγά­λες ή μικρό­τε­ρες, σημα­ντι­κές ή λιγό­τε­ρο σπου­δαί­ες, ζωντα­νές ή ξεχα­σμέ­νες. Αυτές θα αφη­γη­θούν μια δια­φο­ρε­τι­κή ιστο­ρία που ξεπερ­νά τα σύνο­ρα της Ελλά­δας, με σκο­πό να μας προ­βλη­μα­τί­σουν για τη μετα­μόρ­φω­σή τους μέσα στο σύγ­χρο­νο κόσμο και την πορεία τους προς το μέλ­λον. Το Εθνι­κό Αρχαιο­λο­γι­κό Μου­σείο «γιορ­τά­ζει» τις Ημέ­ρες με δυο δρά­σεις: 10:00–12:00: Θεμα­τι­κή σπον­δυ­λω­τή περι­ή­γη­ση για ενή­λι­κες με τίτλο «ΠΟΛ(ε)ΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ» με θέμα όψεις της δημό­σιας και ιδιω­τι­κής ζωής των πολι­τών υπό το πρί­σμα της ενσω­μά­τω­σης, απόρ­ρι­ψης και κοι­νω­νι­κής συνο­χής. 10.00–12:00: Εκπαι­δευ­τι­κό πρό­γραμ­μα με τίτλο «Ταξι­δεύ­ο­ντας στην Αθή­να του 5ου αι. π.Χ.» για μαθη­τές Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημο­τι­κού. Στο Εθνι­κό Αρχαιο­λο­γι­κό Μου­σείο (Πατη­σί­ων 44). Τηλ.: 213 214 4889. Είσο­δος ελεύθερη.

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο