Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου

Δήμος Χαϊδαρίου: Πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα το Σεπτέμβριο (Δωρεάν)

Το πλού­σιο πρό­γραμ­μα πολι­τι­στι­κών εκδη­λώ­σε­ων που διορ­γα­νώ­νει και φέτος ο Δήμος Χαϊ­δα­ρί­ου για το φθι­νό­πω­ρο σιγά σιγά ολοκληρώνεται.

Όπως ανα­φέ­ρει σε σχε­τι­κό δελ­τίο Τύπου: «Απο­χαι­ρε­τά­με το καλο­καί­ρι με μου­σι­κές παρα­στά­σεις, θέα­τρο και εκδη­λώ­σεις ‑θεσμούς- για την πόλη μας όπως είναι τα “Καραϊ­σκά­κεια”.

Προ­σκα­λού­με όλους τους κατοί­κους της πόλης μας να συμ­με­τά­σχουν στις εκδη­λώ­σεις, να τις αγκα­λιά­σουν με θέρ­μη, να χαρί­σουν το πιο ζεστό τους χει­ρο­κρό­τη­μα στους καλ­λι­τέ­χνες και να διασκεδάσουν».

Το Πρό­γραμ­μα των Εκδη­λώ­σε­ων που ακολουθούν:

  • Κυρια­κή 24/9 Επε­τεια­κή εκδή­λω­ση για τη Μάχη Χαϊ­δα­ρί­ου — «Καραϊ­σκά­κεια» με τη συνερ­γα­σία του Συλ­λό­γου Θεσ­σα­λών Χαϊ­δα­ρί­ου. Πλ. Δημαρ­χεί­ου, 8.30 μ.μ.
  • Πέμ­πτη 28/9 Συναυ­λία με το νεα­νι­κό συγκρό­τη­μα «Κίτρι­να Ποδή­λα­τα». Πλ. Δημαρ­χεί­ου, 8.30 μ.μ.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ομα­δι­κή εικα­στι­κή έκθε­ση για τους σκο­πούς της Εται­ρεί­ας Alzheimer Αθηνών

Στο πλαί­σιο του Παγκό­σμιου Μήνα Alzheimer, η Εται­ρεία Alzheimer Αθη­νών, που κλεί­νει 15 χρό­νια από την ίδρυ­σή της, διορ­γα­νώ­νει ένα ολο­ή­με­ρο αφιέ­ρω­μα στη μνή­μη, την ενη­μέ­ρω­ση και την πρό­λη­ψη της νόσου που έχει χαρα­κτη­ρι­στεί ως η επι­δη­μία του 21ου αιώ­να. Μετα­ξύ των προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νων δρά­σε­ων είναι και η έκθε­ση «ΘΥΜΑΜΑΙ», που συγκε­ντρώ­νει όχι μόνον τα έργα αλλά και τα συγκι­νη­τι­κά κεί­με­να 94 σημα­ντι­κών Ελλή­νων εικα­στι­κών. Σχε­διά­στη­κε και υλο­ποι­ή­θη­κε σε επι­μέ­λεια της Ίρι­δας Κρη­τι­κού. Στον Φάρο του Ιδρύ­μα­τος Σ. Νιάρ­χος (Λ. Συγ­γρού 364). Είσο­δος ελεύθερη.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Πρω­το­ψάλ­τη — Ξαρ­χά­κος στο Ηρώδειο

Ο Σταύ­ρος Ξαρ­χά­κος θα βρί­σκε­ται επί σκη­νής μαζί με την ‘Αλκη­στη Πρω­το­ψάλ­τη σε ένα πρό­γραμ­μα που θα διευ­θύ­νει ο ίδιος και κατά τη διάρ­κεια του οποί­ου θα ακου­στούν τα τρα­γού­δια του, χρω­μα­τι­σμέ­να με την ερμη­νεία της ‘Αλκη­στης Πρω­το­ψάλ­τη. Μαζί τους οι μου­σι­κοί: Νεο­κλής Nεο­φυ­τί­δης (πιά­νο), Παντε­λής Ντζιά­λας (κιθά­ρα), Βασί­λης Δρο­γκά­ρης (ακορ­ντε­όν), Ηρα­κλής Ζάκ­κας (μπου­ζού­κι),

Δημή­τρης Ρέπ­πας (μπου­ζού­κι), Τάκης Βασι­λεί­ου (κρου­στά), Πέτρος Βαρ­θα­κού­ρης (κοντρα­μπά­σο), Αλέ­ξαν­δρος Καψο­κα­βά­δης (κιθά­ρα, νυκτά, έγχορ­δα). Στο Ηρώ­δειο (Δ. Αρε­ο­πα­γί­του). Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 15–70 ευρώ.

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Εκδη­λώ­σεις στο Βιο­μη­χα­νι­κό Μου­σείο Φωταερίου

«Από το εργο­στά­σιο φωτα­ε­ρί­ου στην Τεχνό­πο­λη». 12:15. Ξενά­γη­ση με θέμα την ιστο­ρία και τη λει­τουρ­γία του παλιού εργο­στα­σί­ου και την αξιο­ποί­η­σή του ως «πόλις» πολι­τι­σμού. Σημείο εκκί­νη­σης Νέο Υδα­τα­έ­ριο-Industrial Gas Museum Shop. Απα­ραί­τη­τες οι κρα­τή­σεις. «Τεχνό­πο­λη: Μια Πόλη των Τεχνών». 11:00. Εκπαι­δευ­τι­κό πρό­γραμ­μα βασι­σμέ­νο στον αυτο­σχε­δια­σμό και στα θεα­τρι­κά παι­χνί­δια για παι­διά ηλι­κί­ας από 4–7 ετών. Χώρος διε­ξα­γω­γής. Νέο Υδα­τα­έ­ριο-Παρα­τη­ρη­τή­ριο. Απα­ραί­τη­τες οι κρα­τή­σεις. Συνε­χείς προ­βο­λές μετα­ξύ 10.00 — 17.00 στο χώρο προ­βο­λών στο κτί­ριο Νέο Υδα­τα­έ­ριο δύο παρα­γω­γών. Η πρώ­τη προ­βο­λή αφο­ρά σε μία ιστο­ρι­κή παρου­σί­α­ση της Τεχνό­πο­λης, από το 1999 περί­που έως σήμε­ρα, ενώ η δεύ­τε­ρη σε μία παρου­σί­α­ση συνε­ντεύ­ξε­ων ανθρώ­πων που έζη­σαν στο Γκά­ζι και θυμού­νται την πόλη και τη γει­το­νιά τους την οποία επι­με­λή­θη­κε το Τμή­μα Επι­κοι­νω­νί­ας Μέσων και Πολι­τι­σμού του Πάντειου Πανε­πι­στη­μί­ου. Στο Βιο­μη­χα­νι­κό Μου­σείο Φωτα­ε­ρί­ου — Τεχνό­πο­λη του Δήμου Αθη­ναί­ων (Πει­ραιώς 100). Τηλ.: 213 0109325. Είσο­δος ελεύθερη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο