Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«‘Αφτερ­λωβ» του Στέρ­γιο Πάσχου στη Ριβιέρα

Είναι καλο­καί­ρι, η Αθή­να βρά­ζει, αλλά ο τρια­ντά­χρο­νος Νίκος δρο­σί­ζε­ται στα βόρεια προ­ά­στια, πίνο­ντας κοκτέιλ δίπλα στην πισί­να. Η πισί­να δεν είναι δική του, αλλά του Σταύ­ρου, που έχει ζητή­σει από τον Νίκο να προ­σέ­χει το σπί­τι και την Λέι­λα ‑τον σκύ­λο του- για το καλο­καί­ρι. Η ευκαι­ρία μοιά­ζει μονα­δι­κή στον άφρα­γκο μου­σι­κό, που απο­φα­σί­ζει να καλέ­σει εκεί την πρώ­ην κοπέ­λα του, Σοφία, για ολι­γο­ή­με­ρες δια­κο­πές στην πόλη. Σκη­νο­θε­σία & Σενά­ριο: Στέρ­γιος Πάσχος. Πρω­τα­γω­νι­στούν οι Ηρώ Μπέ­ζου, Χάρης Φρα­γκού­λης. Στον θερι­νό κινη­μα­το­γρά­φο Ριβιέ­ρα (Βαλ­τε­τσί­ου 46, Εξάρ­χεια). Τηλ.: 210 3844827. Ώρα: 22:40. Εισιτ.: 5–7 ευρώ.

«Julieta» του Πέδρο Αλμπο­δο­βάρ στον Ορφέα

Η Χου­λιέ­τα ζει με την κόρη της, Αντία. Και οι δύο υπο­φέ­ρουν σιω­πη­λά για την απώ­λεια του άνδρα της Χου­λιέ­τα και πατέ­ρα της Αντία, μερι­κές φορές όμως η θλί­ψη δεν φέρ­νει τους ανθρώ­πους πιο κοντά ‑τους απο­μα­κρύ­νει ακό­μη περισ­σό­τε­ρο. Όταν η ‘Αντια κλεί­σει τα 18, θα εγκα­τα­λεί­ψει την μητέ­ρα της χωρίς καμία εξή­γη­ση και η Χου­λιέ­τα θα ξεκι­νή­σει να την ανα­ζη­τά με κάθε δυνα­τό τρό­πο. Το μόνο που θα ανα­κα­λύ­ψει είναι το πόσο λίγο γνω­ρί­ζει την ίδια της την κόρη. Στον θερι­νό κινη­μα­το­γρά­φο Ορφέα (Λ. Σαρω­νί­δας 60). Τηλ.: 22910 60077. Ώρα: 20:30. Εισιτ.: 6–7 ευρώ.

ΘΕΑΤΡΟ

«Σύντο­μες συνε­ντεύ­ξεις με απαί­σιους άνδρες»

Την παρά­στα­ση «Σύντο­μες συνε­ντεύ­ξεις με απαί­σιους άνδρες» του Ντέι­βιντ Φόστερ Γουά­λας παρου­σιά­ζει η Β΄ Σκη­νή του Θεά­τρου Οδού Κεφαλ­λη­νί­ας, σε σκη­νο­θε­σία Σταυ­ρού­λας Κοντο­πού­λου και Ζωής Μυλω­νά. Στις 9 μ.μ. Κεφαλ­λη­νί­ας 18, Κυψέλη

Η μου­σι­κή σκη­νή «The Zoo» υπο­δέ­χε­ται τον Χρι­στό­φο­ρο Ζαραλίκο

. Ο «όρθιος κωμι­κός» ξανα­χτυ­πά, αυτή την φορά στο Χαλάν­δρι! Σατι­ρί­ζει την φαι­δρή πλευ­ρά της καθη­με­ρι­νό­τη­τας, «παί­ζει» με το κοι­νό και ως γνή­σιο πει­ρα­χτή­ρι δεν αφή­νει τίπο­τα ασχο­λί­α­στο! Άφθο­νο γέλιο μέχρι δακρύ­ων, εγγυ­η­μέ­νο κέφι, ανα­τρε­πτι­κό χιού­μορ, εύστο­χοι σχο­λια­σμοί για όλους & για όλα, καυ­στι­κή σάτι­ρα και αυτο­σαρ­κα­σμοί είναι τα συστα­τι­κά στην φετι­νή απρό­βλε­πτη και προ­κλη­τι­κή Stand Up Comedy παράσταση!

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Κυκλά­δες Κέντρο του Αιγαί­ου, Kέντρο του Πολιτισμού»

Διά­λε­ξη της ομό­τι­μης καθη­γή­τριας του Πανε­πι­στη­μί­ου Αθη­νών Εύας Σημα­ντώ­νη-Μπουρ­νιά, με θέμα «Κυκλά­δες Κέντρο του Αιγαί­ου, Kέντρο του Πολι­τι­σμού», στο Σπί­τι της Κύπρου στις 8 μ.μ. Ξενο­φώ­ντος 2Α, Σύνταγμα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο