Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου

ΘΕΑΤΡΟ

«Ένας σκύ­λος που τον έλε­γαν Φρί­κη» στο Θέα­τρο Ιλίσια-Βολανάκης

Η Μαρ­γα­ρί­τα χωρί­ζει με το σύντρο­φό της μετά από χρό­νια καυ­γά­δων κι απο­φα­σί­ζει να ζήσει μόνη της, βρί­σκει δου­λειά, χει­ρα­φε­τεί­ται και μετα­κο­μί­ζει στο κέντρο. Στο διπλα­νό δια­μέ­ρι­σμα όμως την περι­μέ­νει μια δυσά­ρε­στη έκπλη­ξη: ένας γκρι­νιά­ρης, ερι­στι­κός γεί­το­νας που θέλει να τη διώ­ξει και δεν είναι άλλος από τον πρώ­ην της… Η παρά­στα­ση sold out της περ­σι­νής σεζόν, η ερω­τι­κή κωμω­δία «Ένας Σκύ­λος που τον έλε­γαν Φρί­κη», επα­νέρ­χε­ται. Κεί­με­νο: Δ. Κου­ρού­μπα­λης. Σκη­νο­θε­σία: So7 (Φρό­σω Κορ­ρού, Δ. Κου­ρού­μπα­λης). Με τη Μαρία Σολω­μού και τον Δημή­τρη Κου­ρού­μπα­λη. Στο Θέα­τρο Ιλί­σια-Βολα­νά­κης (Παπα­δια­μα­ντο­πού­λου 4, Ιλίσια).

Τηλ: 210 7223010. Ώρα: 20:00. Εισιτ.: 13–16 ευρώ.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Συναυ­λία των Ντα­λά­ρα-Μαχαι­ρί­τσα για το Μαζί για το Παι­δί στο Ηρώδειο

Δύο μεγά­λοι Έλλη­νες καλ­λι­τέ­χνες, ο Γιώρ­γος Ντα­λά­ρας και ο Λαυ­ρέ­ντης Μαχαι­ρί­τσας, ενώ­νουν τις φωνές τους σε μια ξεχω­ρι­στή συναυ­λία για έναν και μόνο σκο­πό, για τα 30.000 παι­διά που στη­ρί­ζει το Μαζί για το Παι­δί. Οι δύο καλ­λι­τέ­χνες θα παρου­σιά­σουν ένα πρό­γραμ­μα σε συνερ­γα­σία με εξαι­ρε­τι­κούς μου­σι­κούς και τα καλύ­τε­ρα τρα­γού­δια τους. Μια σπά­νια συνύ­παρ­ξη που παρα­πέ­μπει αυτό­μα­τα σε μια βρα­διά γεμά­τη με τα πιο κλα­σι­κά, αγα­πη­μέ­να, ποιο­τι­κά τρα­γού­δια των τελευ­ταί­ων δεκα­ε­τιών. Στο Ηρώ­δειο (Δ. Αρε­ο­πα­γί­του). Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 15–70 ευρώ.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

«Νύχτες Κλα­σι­κής Μου­σι­κής» στη Γεννάδειο

Η Γεν­νά­δειος Βιβλιο­θή­κη, σε συνερ­γα­σία με το Ιδρυ­μα Schwarz, διορ­γα­νώ­νει για τρί­τη χρο­νιά τις «Νύχτες Κλα­σι­κής Μου­σι­κής» (27–30/9), φιλο­ξε­νώ­ντας σημα­ντι­κούς καλ­λι­τέ­χνες του σπου­δαί­ου Curtis Institute of Music. Αυτοί πρό­κει­ται να παρου­σιά­σουν αρι­στουρ­γή­μα­τα της παγκό­σμιας μου­σι­κής ιστο­ρί­ας. Από τις 8.30 μ.μ. Ανα­πή­ρων Πολέ­μου 9

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο