Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε την Κυριακή 27 Μαΐου

«Ο Νέος της Μαντίνειας» στο Αθέατο Μουσείο

Το Αθέ­α­το Μου­σείο είναι δρά­ση του Εθνι­κού Αρχαιο­λο­γι­κού Μου­σεί­ου που προ­βάλ­λει επι­λεγ­μέ­νες αρχαιό­τη­τες από τον κόσμο των απο­θη­κών.

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Αυτή την Κυρια­κή στην Τεχνό­πο­λη, ανα­κα­λύ­πτου­με για­τί η τέχνη είναι στους δρόμους!

Την Κυρια­κή 27 Μαΐ­ου η Τεχνό­πο­λη γίνε­ται μικρο­γρα­φία της πόλης όλης και μας μυεί στις τέχνες που συνα­ντά­με στους δρό­μους. Από τις 11.00 έως τις 14.00, οι λιλι­πού­τειοι φίλοι της Τεχνό­πο­λης έρχο­νται σε επα­φή με τον μαγι­κό κόσμο του τσίρ­κου, τη συναρ­πα­στι­κή τέχνη του graffiti, το street dance και την capoeira αλλά και την αρχι­τε­κτο­νι­κή. Στην Τεχνό­πο­λη (Πει­ραιώς 100, Γκά­ζι). Η είσο­δος σε όλες τις δρά­σεις είναι ελεύ­θε­ρη με απα­ραί­τη­τη τηλε­φω­νι­κή κρά­τη­ση στο τηλ. 2130109327 (Δευ­τέ­ρα — Παρα­σκευή, 11:00–16:00).

ΘΕΑΤΡΟ

 Μια «μπα­σκε­τι­κή» κωμωδία

Ο «Εθνι­κός Ελλη­νο­ρώ­σων» των Αντώ­νη Τσιο­τσιό­που­λου και Γιώρ­γου Παλού­μπη ανε­βαί­νει στο Από Μηχα­νής Θέα­τρο. Πρό­κει­ται για μια κωμω­δία με πρω­τα­γω­νι­στές μια παρέα λίγο μεγα­λύ­τε­ρων παι­διών, που αγα­πούν το μπά­σκετ. Στις 5.15 μ.μ. / Ακα­δή­μου 13

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ

Εδώ και τρία χρό­νια, σε μια γει­το­νιά σε μια άκρη του δήμου της Αθή­νας, στο «Ελλη­νο­ρώ­σων», έξι φίλοι γύρω στα σαρά­ντα, μαζεύ­ο­νται, μια φορά τον μήνα, για ένα “μπα­σκε­τά­κι”. Το ραντε­βού συνή­θως πέφτει Σάβ­βα­το — εκεί, κατά το απο­γευ­μα­τά­κι — στο ίδιο πάντα ανοι­χτό γήπε­δο μπά­σκετ. Το κάνουν όπως λένε «για να ξεσκου­ριά­ζουν» …και να πίνουν μετά καμιά μπύ­ρα χωρίς ενο­χές. Και σήμε­ρα το ίδιο. Συνα­ντή­θη­καν, είπαν τα νέα τους, έκα­ναν το ζέστα­μά τους, πήραν την μπά­λα στα χέρια και το παι­χνί­δι άρχισε.

Ο Εθνι­κός Ελλη­νο­ρώ­σων είναι μία κωμω­δία, για τα παι­διά μιας γει­το­νιάς που λένε ότι μεγά­λω­σαν, για πρη­σμέ­νους αστρα­γά­λους, για πλη­γές που έκλει­σαν και για άλλες που μεί­ναν ανοι­χτές. Ένα έργο για ξεχει­λω­μέ­νες φανέ­λες, ξεφού­σκω­τες μπά­λες και εγκλή­μα­τα. Μετα­φο­ρι­κά και κυριο­λε­κτι­κά. Εξ’ αμε­λεί­ας και μη.

“Όταν ο άντρας φτά­νει στα σαρά­ντα, πρέ­πει να αρχί­σει να προ­σέ­χει” Michael Jordan

Το εμβλη­μα­τι­κό έργο του Αντον Τσέ­χοφ «Ο Γλά­ρος», που εγκαι­νί­α­σε το Θέα­τρο Τέχνης της Μόσχας, ανε­βαί­νει για πρώ­τη φόρα στο Υπό­γειο του Θεά­τρου Τέχνης «Κάρο­λος Κουν» (Πεσμα­ζό­γλου 5, τηλέ­φω­νο 2103228706), με έναν θία­σο εξαι­ρε­τι­κών ηθοποιών.

«Εύθυ­μες κυρά­δες του Ουίνδ­σορ» (Σαίξ­πηρ) στον χώρο Mask
Η κωμω­δία «Εύθυ­μες κυρά­δες του Ουίνδ­σορ» του Ουί­λιαμ Σαίξ­πηρ σε δια­σκευή μετά­φρα­ση Νίκης Τριανταφυλλίδη,εκδόσεις Βακ­χι­κόν, προ­σαρ­μο­σμέ­νη για να ανέ­βει με σύγ­χρο­νο τρό­πο σε bar theater σε σκη­νο­θε­σία Ζωής Τρια­ντα­φυλ­λί­δη,παί­ζε­ται για 2η συνε­χη χρονιά.Έχουν γρα­φτεί καλές κρι­τι­κές από τους κρι­τι­κούς θεά­τρου Λέαν­δρου Πολε­νά­κη και Κων­στα­ντί­νο Μπούρα.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθε­ση ζωγραφικής 

Εκθε­ση ζωγρα­φι­κής των Ουρα­νί­ας Βολο­νά­κη και Εύας Μελά, γκα­λε­ρί Χρυ­σό­θε­μις, Καλο­γρέ­ζης 14 Χαλάν­δρι.

Έκθε­ση χαρακτικής

Πρω­τό­τυ­πα χαρα­κτι­κά έργα ex-libris ( «εκ των βιβλί­ων» ή με τον ελλη­νι­κό δόκι­μο όρο «Βιβλιό­ση­μο») συγκε­ντρώ­νει η έκθε­ση Ex-libris που διορ­γα­νώ­νει το Επι­με­λη­τή­ριο Εικα­στι­κών Τεχνών Ελλά­δος. Στο Πολι­τι­στι­κό Κέντρο «Μελί­να» :Ηρα­κλει­δών 66 και Θεσ­σα­λο­νί­κης, Θησείο, παλιό πιλο­ποιείο Ηλία Που­λό­που­λου). Ώρα 19.30 Η είσο­δος είναι ελεύθερη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο