Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε την Κυριακή 10 Ιουνίου (και ΔΩΡΕΑΝ)

 ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ: «Ζωή ή… παραμύθι;» την Κυριακή 10 Ιούνη (ΔΩΡΕΑΝ)

Το σπον­δυ­λω­τό έργο «Ζωή ή …παρα­μύ­θι;» που απο­τε­λεί σύν­θε­ση εννέα μονο­λό­γων Ελλή­νων και ξένων συγ­γρα­φέ­ων και διαν­θί­ζε­ται δομι­κά με ποι­ή­μα­τα μεγά­λων Ελλή­νων ποι­η­τών, παρου­σιά­ζει η ερα­σι­τε­χνι­κή θεα­τρι­κή ομά­δα «Εν πνοή», την Κυρια­κή 10 Ιού­νη, στις 20.00 στη Στέ­γη Πολι­τι­σμού του Δήμου Χαϊ­δα­ρί­ου.

ΘΕΑΤΡΟ

 Μια «μπα­σκε­τι­κή» κωμωδία

Ο «Εθνι­κός Ελλη­νο­ρώ­σων» των Αντώ­νη Τσιο­τσιό­που­λου και Γιώρ­γου Παλού­μπη ανε­βαί­νει στο Από Μηχα­νής Θέα­τρο. Πρό­κει­ται για μια κωμω­δία με πρω­τα­γω­νι­στές μια παρέα λίγο μεγα­λύ­τε­ρων παι­διών, που αγα­πούν το μπά­σκετ. Στις 5.15 μ.μ. / Ακα­δή­μου 13

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ

Εδώ και τρία χρό­νια, σε μια γει­το­νιά σε μια άκρη του δήμου της Αθή­νας, στο «Ελλη­νο­ρώ­σων», έξι φίλοι γύρω στα σαρά­ντα, μαζεύ­ο­νται, μια φορά τον μήνα, για ένα “μπα­σκε­τά­κι”. Το ραντε­βού συνή­θως πέφτει Σάβ­βα­το — εκεί, κατά το απο­γευ­μα­τά­κι — στο ίδιο πάντα ανοι­χτό γήπε­δο μπά­σκετ. Το κάνουν όπως λένε «για να ξεσκου­ριά­ζουν» …και να πίνουν μετά καμιά μπύ­ρα χωρίς ενο­χές. Και σήμε­ρα το ίδιο. Συνα­ντή­θη­καν, είπαν τα νέα τους, έκα­ναν το ζέστα­μά τους, πήραν την μπά­λα στα χέρια και το παι­χνί­δι άρχισε.

Ο Εθνι­κός Ελλη­νο­ρώ­σων είναι μία κωμω­δία, για τα παι­διά μιας γει­το­νιάς που λένε ότι μεγά­λω­σαν, για πρη­σμέ­νους αστρα­γά­λους, για πλη­γές που έκλει­σαν και για άλλες που μεί­ναν ανοι­χτές. Ένα έργο για ξεχει­λω­μέ­νες φανέ­λες, ξεφού­σκω­τες μπά­λες και εγκλή­μα­τα. Μετα­φο­ρι­κά και κυριο­λε­κτι­κά. Εξ’ αμε­λεί­ας και μη.

“Όταν ο άντρας φτά­νει στα σαρά­ντα, πρέ­πει να αρχί­σει να προ­σέ­χει” Michael Jordan

«Η πόλη» σε σκη­νο­θε­σία Γιάν­νη Μόσχου στο Φεστι­βάλ Αθηνών

Από τους πιο ταλα­ντού­χους σκη­νο­θέ­τες της γενιάς του, ο Γιάν­νης Μόσχος εμφα­νί­ζε­ται για δεύ­τε­ρη φορά στο Φεστι­βάλ Αθη­νών και Επι­δαύ­ρου. Φέτος σκη­νο­θε­τεί την «Πόλη» από την ομώ­νυ­μη τρι­λο­γία (Η δια­νυ­κτέ­ρευ­ση, Η πόλη, Η παρέ­λα­ση) που πρω­το­πα­ρου­σιά­στη­κε στο Θέα­τρο Τέχνης του Καρό­λου Κουν το 1965. Στην «Πόλη» η Λού­λα Ανα­γνω­στά­κη, πριν 53 χρό­νια, μιλά­ει προ­φη­τι­κά για έναν κόσμο που νοσεί βαθιά. Το έργο της επι­στρέ­φει στο Φεστι­βάλ σε μία νέα σκη­νι­κή εκδο­χή, όπου η ζωντα­νή θεα­τρι­κή δρά­ση θα συν­δια­λέ­γε­ται με κινη­μα­το­γρα­φη­μέ­νες προ­βο­λές. Η εικό­να θα μεγε­θύ­νει τις λεπτο­μέ­ρειες της σκη­νι­κής δρά­σης, φωτί­ζο­ντας τη βιαιό­τη­τα που κρύ­βε­ται στα πρό­σω­πα της Ανα­γνω­στά­κη, αλλά και μέσα σε όλους μας. Στην Πει­ραιώς 260. Στις 21:00. Εισι­τή­ρια: 20 ευώ (Α’ Ζώνη), 15 ευρώ (Β’ Ζώνη).

«Εύθυ­μες κυρά­δες του Ουίνδ­σορ» (Σαίξ­πηρ) στον χώρο Mask
Η κωμω­δία «Εύθυ­μες κυρά­δες του Ουίνδ­σορ» του Ουί­λιαμ Σαίξ­πηρ σε δια­σκευή μετά­φρα­ση Νίκης Τριανταφυλλίδη,εκδόσεις Βακ­χι­κόν, προ­σαρ­μο­σμέ­νη για να ανέ­βει με σύγ­χρο­νο τρό­πο σε bar theater σε σκη­νο­θε­σία Ζωής Τρια­ντα­φυλ­λί­δη,παί­ζε­ται για 2η συνε­χη χρονιά.Έχουν γρα­φτεί καλές κρι­τι­κές από τους κρι­τι­κούς θεά­τρου Λέαν­δρου Πολε­νά­κη και Κων­στα­ντί­νο Μπούρα.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Στον κόσμο της Λού­λας Αναγνωστάκη

Εγκαι­νιά­ζε­ται η ανα­δρο­μι­κή έκθεση/σκηνική εγκα­τά­στα­ση «Δωμά­τια μνή­μης. Περι­πλά­νη­ση στον κόσμο της Λού­λας Ανα­γνω­στά­κη» ανοί­γο­ντας το μεγά­λο αφιέ­ρω­μα του Φεστι­βάλ Αθη­νών στη μεγα­λύ­τε­ρη ελλη­νί­δα δρα­μα­τουρ­γό. Μια «θεα­τρι­κή πόλη» με δώδε­κα ξεχω­ρι­στά δωμά­τια, όσα και τα έργα της Λού­λας Ανα­γνω­στά­κη ανα­πα­ρι­στούν τον κλει­στό, ονει­ρι­κό χώρο και< το θέα­τρο του Παρά­λο­γου, με το οποίο η Ανα­γνω­στά­κη συνο­μί­λη­σε ιδί­ως στα πρώ­τα της έργα. Την έκθε­ση επι­με­λεί­ται η Δήμη­τρα Κον­δυ­λά­κη. Στο πλαί­σιο της έκθε­σης κυκλο­φο­ρεί κατά­λο­γος με την υπο­στή­ρι­ξη της διεύ­θυν­σης Γραμ­μά­των του υπουρ­γεί­ου Πολι­τι­σμού. Πει­ραιώς 260,Ταύρος. Ώρα: καθη­με­ρι­νά από 19:00 ως τις 24:00. ίσο­δος ελεύθερη.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο