Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε την Τετάρτη 13 Ιουνίου

ΜΟΥΣΙΚΗ

  • Στη συναυ­λία «Δύο σαν ένα», η Ανδριά­να Μπά­μπα­λη και ο Γιώρ­γης Χρι­στο­δού­λου παρου­σιά­ζουν ένα πρό­γραμ­μα με τα ωραιό­τε­ρα ελλη­νι­κά ντου­έ­τα που έχουν γρα­φτεί. Στις 9 μ.μ. Blender Gallery. Ζησι­μο­πού­λου 4, Γλυφάδα.
  • «20 + 1 λαϊ­κά μετα­πο­λε­μι­κά τρα­γού­δια» με μπα­ρόκ σύνο­λο ερμη­νεύ­ει η ηθο­ποιός Χρι­στί­να Μαξού­ρη. Στις 9.30 μ.μ. Στην αυλή του Μορ­φω­τι­κού Ιδρύ­μα­τος Εθνι­κής Τρα­πέ­ζης. Θου­κυ­δί­δου 13.
  • Τον «Λάμπρο» του Δ. Σολω­μού αφη­γού­νται σαν λαϊ­κό τρα­γού­δι η Ολια Λαζα­ρί­δου και ο μου­σι­κός Μιχά­λης Νικό­που­λος. Στις 9 μ.μ. Eλαιώ­ναs Festival. Tempus Verum — Εν Αθή­ναις, Ιάκ­χου 10.

ΧΟΡΟΣ

«Inoah» στην Πει­ραιώς 260

O βρα­βευ­μέ­νος Bruno Beltrão και η ομά­δα του Grupo de Rua θεω­ρού­νται από τους σημα­ντι­κό­τε­ρους δημιουρ­γούς που προ­έρ­χο­νται από το hip hop και το street dance, χωρίς όμως να αρκού­νται σε μία μετα­φο­ρά τού είδους από τον δρό­μο στη σκη­νή. Με το έργο «Inoah», ορμώ­με­νος από τα σκάν­δα­λα δια­φθο­ράς, ο δημιουρ­γός ‑που έρχε­ται για πρώ­τη φορά στην Ελλά­δα- τοπο­θε­τεί­ται απέ­να­ντι στις επι­κρα­τού­σες στη Βρα­ζι­λία πολι­τι­κές συν­θή­κες και διε­ρω­τά­ται: Πώς συν­δε­ό­μα­στε με τον περι­βαλ­λό­ντα χώρο, πώς δια­μορ­φω­νό­μα­στε από συν­θή­κες και ιδε­ο­λο­γί­ες; Μέσα σε μία σχε­δόν άδεια σκη­νή, δέκα χορευ­τές χτί­ζουν μία σχέ­ση ανά­με­σα στον εσω­τε­ρι­κό και τον εξω­τε­ρι­κό κόσμο και πραγ­μα­τεύ­ο­νται τη συν­διαλ­λα­γή, τη σύγκρου­ση, τη συνύ­παρ­ξη και τη συλ­λο­γι­κό­τη­τα. Στις 21:00. Εισι­τή­ρια: 25 ευρώ (Α’ Ζώνη), από 15 έως 20 ευρώ (Β’ Ζώνη).

ΘΕΑΤΡΟ

Ο Μισάν­θρω­πος του Μολιέ­ρου από την Comédie-Française στη μεγά­λη οθόνη

Η Comédie-Française θα βρε­θεί για ακό­μα μία φορά στο Γαλ­λι­κό Ινστι­τού­το μέσω του κινη­μα­το­γρά­φου για να προ­σφέ­ρει το κλα­σι­κό ρεπερ­τό­ριό της. Ο «Μισάν­θρω­πος» παρου­σιά­ζει μία κοι­νω­νία, απε­λευ­θε­ρω­μέ­νη από τη γονεϊ­κή και τη θρη­σκευ­τι­κή κυριαρ­χία, με την επι­φά­νειά της να ραγί­ζει όταν ανα­δύ­ε­ται η επι­θυ­μία. Στρι­μωγ­μέ­νοι από την ακρό­τη­τα του Alceste, έτοι­μοι να απαρ­νη­θούν κάθε μορ­φή κοσμι­κό­τη­τας, οι χαρα­κτή­ρες φανε­ρώ­νουν, μέσα σε μία ημέ­ρα, τις αντι­φά­σεις του ανθρώ­πι­νου είδους όταν υπο­τάσ­σε­ται στους λόγους της καρ­διάς που η λογι­κή αγνο­εί. Γαλ­λι­κό Ινστι­τού­το (Σίνα 31). Στις 20:00. Εισι­τή­ρια: 8 ευρώ (κανο­νι­κό), 4 ευρώ (μειω­μέ­νο για φοι­τη­τές, ανέρ­γους και κατό­χους της κάρ­τας CLUB IFG).

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

«Μόνο ζωγρα­φι­κή»

Την ατο­μι­κή έκθε­ση του Αντώ­νη Βάθη «Μόνο ζωγρα­φι­κή» παρου­σιά­ζουν οι εκδό­σεις Ροδα­κιό στην αίθου­σα τέχνης Φωτα­γω­γός. Κολο­κο­τρώ­νη 59Β,
στοά Κουρτάκη

«Κλί­μα­κες»

Η Ρένα Παπα­σπύ­ρου παρου­σιά­ζει την έκθε­ση «Κλί­μα­κες» στο Σπί­τι της Κύπρου, έναν προ­σω­πι­κό στο­χα­σμό σε ένα βασι­κό στοι­χείο της καθη­με­ρι­νό­τη­τας, σε επι­μέ­λεια Χρι­στό­φο­ρου Μαρί­νου. Από τις 10 π.μ. Ξενο­φώ­ντος 2Α

Ελέ­νη Πίτα­ρη-Maioletti έκθε­ση «Ζωγρα­φι­κή»

Στη ζωγρα­φι­κή της Ελέ­νης Πίτα­ρη Maioletti η Ελλά­δα έχει την ακτι­νο­βο­λία του Βυζα­ντί­ου, δίχως να μοι­ρά­ζε­ται ούτε μια σπι­θα­μή φωτός με την πέτρα της δωρι­κό­τη­τας και την εκκε­ντρι­κό­τη­τα του κοριν­θια­κού: εδώ το χρώ­μα ξεπη­δά ‑λόγω παρά­δο­σης και μοντέρ­νας συμ­βί­ω­σης- από τη χαρι­σμα­τι­κή ευφυ­ΐα των μικρών και μεγά­λων δασκά­λων των εικό­νων. Ιτα­λι­κό Μορ­φω­τι­κό Ινστι­τού­το Αθη­νών, Πατη­σί­ων 47. Ώρα εγκαι­νί­ων 19.00. Είσο­δος ελεύθερη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο