Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε το Σάββατο 16 Ιουνίου (και ΔΩΡΕΑΝ)

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Η φωτο­γρα­φία έρχε­ται στην πόλη

Tο φετι­νό Athens Photo Festival εισέρ­χε­ται στην τέταρ­τη δεκα­ε­τία του, απο­τε­λώ­ντας το κορυ­φαίο τού είδους στη νοτιο­α­να­το­λι­κή Ευρώ­πη. Το πρό­γραμ­μά του περι­λαμ­βά­νει εκθέ­σεις με τη συμ­με­το­χή καλ­λι­τε­χνών από δια­φο­ρε­τι­κές χώρες καθώς και ένα σύνο­λο δρά­σε­ων — προ­βο­λές, portfolio reviews, ομι­λί­ες. Σημείο εκκί­νη­σης και φέτος είναι το Μου­σείο Μπε­νά­κη (κτί­ριο Πει­ραιώς) που φιλο­ξε­νεί την κεντρι­κή έκθε­ση αλλά στο πλαί­σιο του Φεστι­βάλ η φωτο­γρα­φία απλώ­νε­ται παντού. Μέχρι 31.7. Πει­ραιώς 138.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Κινη­μα­το­γρα­φι­κή ποί­η­ση στην Ται­νιο­θή­κη (ΔΩΡΕΑΝ)

Στο πλαί­σιο των εκδη­λώ­σε­ων για την Αθή­να ως Παγκό­σμιας Πρω­τεύ­ου­σας Βιβλί­ου, ο οργα­νι­σμός Atopos Contemporary Visual Culture, σε συνερ­γα­σία με την Ται­νιο­θή­κη της Ελλά­δος, διορ­γα­νώ­νει τρι­ή­με­ρο δρά­σε­ων με αντι­κεί­με­νο την Κινη­μα­το­γρα­φι­κή Ποί­η­ση (16–18 Ιου­νί­ου 2018). Σήμε­ρα θα προ­βλη­θεί η ται­νία «ΤΟΠΟΣ» (1985) της Αντουα­νέ­τας Αγγε­λί­δη, παρου­σία της σκη­νο­θέ­τι­δας. Προ­λο­γί­ζει η Ρέα Βαλ­ντέν. Θα ακο­λου­θή­σει συζή­τη­ση της Α. Αγγε­λί­δη με το κοι­νό. Η ται­νία είναι στα ελλη­νι­κά και θα προ­βλη­θεί με αγγλι­κούς υπο­τί­τλους. Η συζή­τη­ση θα γίνει στα ελλη­νι­κά και στα αγγλι­κά με διερ­μη­νεία. Στην Ται­νιο­θή­κη της Ελλά­δος (Ιερά Οδός 48 & Μ. Αλε­ξάν­δρου 134–135). Τηλ.: 210 3609695. Ώρα: 21:00. Είσο­δος ελεύθερη.

ΑΙΟΛΙΑ» αφιέ­ρω­μα στους αδελ­φούς Ταβιά­νι: Αλον­ζαν­φάν» (ΔΩΡΕΑΝ)

Στο Δημο­τι­κό Κινη­μα­το­γρά­φο Και­σα­ρια­νής «ΑΙΟΛΙΑ» αφιέ­ρω­μα στους αδελ­φούς Ταβιάνι.

Το Σάβ­βα­το 16 Ιού­νη «Αλον­ζαν­φάν» (Allonsanfan) των Πάο­λο και Βιτό­ριο Ταβιάνι.

Ιτα­λι­κή 1974 | Έγχρ. | Διάρ­κεια: 115′.

Το αρι­στούρ­γη­μα των αδελ­φών Ταβιάνι.

Μια από τις σημα­ντι­κό­τε­ρες πολι­τι­κές ται­νί­ες, γύρω από την ουτο­πία και το όραμα.

Η υπέ­ρο­χη μου­σι­κή είναι του Ενιο Μορικόνε.

Παί­ζουν: Μαρ­τσέ­λο Μαστρο­γιάν­νι, Λέα Μασά­ρι, Μίμ­σι Φάρ­μερ, Λάου­ρα Μπέ­τι, Σταύ­ρος Τορνές.

Ώρα έναρ­ξης των προ­βο­λών: 9.00 μ.μ.

Δημο­τι­κός Θερι­νός Κινη­μα­το­γρά­φος Και­σα­ρια­νής «ΑΙΟΛΙΑ» (Φιλα­δελ­φεί­ας & Σολο­μω­νί­δου). Είσο­δος ελεύθερη.

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ

Λογο­τε­χνι­κός και Kινη­μα­το­γρα­φι­κός Περί­πα­τος στην Πλάκα

Το Μου­σείο Σχο­λι­κής Ζωής και Εκπαί­δευ­σης και το Greek Cultural Institute συν­διορ­γα­νώ­νουν έναν περί­πα­το στην Πλά­κα, γεμά­το ιστο­ρί­ες αγά­πης κάτω από τη σκιά της Ακρό­πο­λης. Ιστο­ρί­ες πραγ­μα­τι­κές και φαντα­στι­κές, ιστο­ρί­ες που πέρα­σαν στον κινη­μα­το­γρά­φο και στη λογο­τε­χνία. Ποι­ή­μα­τα, μυθι­στο­ρή­μα­τα, σενά­ρια… Από τη Μενε­ξε­δέ­νια Πολι­τεία στον Μιμή­κο και τη Μαί­ρη κι από τη Σοφία Λασκα­ρί­δου και τον Περι­κλή Γιαν­νό­που­λο μέχρι τους μονα­χι­κούς περι­πά­τους του Αλέ­ξαν­δρου Παπα­δια­μά­ντη, τα ποι­ή­μα­τα του Δρο­σί­νη, τα πάθη του Παλα­μά, τη γνω­ρι­μία της Μαρώς με τον Γιώρ­γο Σεφέ­ρη, ο έρω­τας είναι ο πρω­τα­γω­νι­στής. Στο τέλος του περι­πά­του, στην αυλή του Μου­σεί­ου θα προ­βλη­θούν απο­σπά­σμα­τα από κινη­μα­το­γρα­φι­κές ται­νί­ες που έχουν γυρι­στεί στην Πλά­κα. Οδη­γός σε αυτό το ταξί­δι ο δημο­σιο­γρά­φος και συγ­γρα­φέ­ας Κώστας Στο­φό­ρος. Στο Μου­σείο Σχο­λι­κής Ζωής και Εκπαί­δευ­σης (Τρι­πό­δων 23, Πλά­κα). Τηλ.: 210 3250341. Ώρα: 18:30. Εισιτ.: 10 ευρώ.

ΧΟΡΟΣ

Accion flamenca antiguerra στο Θέα­τρο Επί Κολω­νώ (ΔΩΡΕΑΝ)

H παρά­στα­ση Anti-guerra φέρ­νει την φιλο­σο­φία της τέχνης του flamenco στο προ­σκή­νιο και θυμί­ζει τους λόγους για τους οποί­ους η τέχνη αυτή γεν­νή­θη­κε… Για να εκφρά­σει την δυστυ­χία του καθη­με­ρι­νού βίου των φτω­χών και των αδι­κη­μέ­νων, από την κοι­νω­νία, ανθρώ­πων… Με την υπο­στή­ρι­ξη της Πρε­σβεί­ας της Ισπα­νί­ας και του Ινστι­τού­του Θερβάντες.

Ιδέα/Σκηνοθεσία/Χορογραφίες: Ισα­βέλ­λα Γαλαί­ου. Ερμη­νεύ­ουν οι Ισα­βέλ­λα Γαλαί­ου, Ζωή Πολυ­καρ­πί­δου, Ζωή Κρι­τσο­τά­κη, Απολ­λω­νία Πολί­τη, Λία Κάτσα­ρη, Μίν­γκλι Σούι, Ελέ­νη Νικο­λα­ΐ­δου, Νάσια Αντω­νί­ου, Μαρία Παπα­γε­ωρ­γί­ου, Ανα­στα­σία Παπα­δού­λη, Πανα­γιώ­τα Μπου­κου­βά­λα, Χρι­στί­να Παπα­φι­λιπ­πά­κη, Αγγε­λι­κή Νάνου, Ελέ­νη Δημη­τρί­ου. Στο πλαί­σιο του Φεστι­βάλ Off Off Athens 10 2018. στο Θέα­τρο Επί Κολω­νώ (Ναυ­πλί­ου 12 & Λένορ­μαν). Τηλ.: 210 5138067. Ώρα: 22:00. Είσο­δος ελεύθερη.

ΘΕΑΤΡΟ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο