Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε τη Δευτέρα 25 Ιουνίου

Εκδήλωση της ΚΟ Λογοτεχνών του ΚΚΕ για τον Φώτη Αγγουλέ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ –ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ομι­λία — απαγ­γε­λί­ες — μουσική

ΦΩΤΗΣ ΑΓΓΟΥΛΕΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΙΟΥΝΗ 2018
ώρα: 7:30 μ.μ.

ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΖΜΑΖΟΓΛΟΥ 5
στο POLIS ART CAFE
Στοά Πεζ­μα­ζό­γλου κοντά στο σταθ­μό Πανε­πι­στή­μιο (μετρό)

«Τα ματωμένα Τραγούδια», Αλέκου Παναγούλη

Την Δευ­τέ­ρα 25 Ιου­νί­ου στις 20:30 ο Πασχά­λης Τόνιος παρου­σιά­ζει στον ΙΑΝΟ το μου­σι­κό του έργο «Τα ματω­μέ­να Τρα­γού­δια» σε ποί­η­ση Αλέ­κου Πανα­γού­λη.

ΘΕΑΤΡΟ

Μαντάμ Σου­σού

Η επι­τυ­χη­μέ­νη παρά­στα­ση με τη Δήμη­τρα Παπα­δο­πού­λου στον ομώ­νυ­μο ρόλο και σκη­νο­θε­σία Γιάν­νη Κακλέα επι­στρέ­φει ανα­νε­ω­μέ­νη με τον Τάσο Χαλ­κιά και τον Κώστα Σπυ­ρό­που­λο για να ζωντα­νέ­ψει τις ιδιο­τρο­πί­ες, αλλά και τα όνει­ρα της Μαντάμ Σου­σού του Δημή­τρη Ψαθά, της πιο αγα­πη­μέ­νης Μαντάμ του ελλη­νι­κού θεά­τρου. Κατρά­κειο Θέα­τρο Νίκαιας. Τηλ: 2132075342, 2132075388. Εισι­τή­ρια από 15 ευρώ. Ώρα 21.15.

«Πορνοστάρ‑Η αόρα­τη βιο­μη­χα­νία του σεξ»

Ο Κων­στα­ντί­νος Ρήγος σκη­νο­θε­τεί την παρά­στα­ση «Πορνοστάρ‑Η αόρα­τη βιο­μη­χα­νία του σεξ» της Ελε­νας Πέγκα στον Χώρο Δ της Πει­ραιώς, στο πλαί­σιο του Φεστι­βάλ Αθη­νών. Ωρα έναρ­ξης 9 μ.μ.
Πει­ραιώς 260

«Ηλέ­κτρα» του Ευριπίδη

Πρε­μιέ­ρα για την «Ηλέ­κτρα» του Ευρι­πί­δη, σε σκη­νο­θε­σία Θέμη Μου­μου­λί­δη, στο θέα­τρο Πέτρας με τη Λένα Παπα­λη­γού­ρα και ώρα 9.30 μ.μ. Πετρούπολη

ΜΟΥΣΙΚΗ

Τιμή στον Λευ­τέ­ρη Παπαδόπουλο

Στον ποι­η­τή, στι­χουρ­γό, δημο­σιο­γρά­φο Λευ­τέ­ρη Παπα­δό­που­λο απο­δί­δει τιμή το Φεστι­βάλ Αθη­νών με μια βρα­διά στο Ηρώ­δειο, πλημ­μυ­ρι­σμέ­νη απ’ τα τρα­γού­δια του, που έχουν ντύ­σει με τις μελω­δί­ες τους οι μεγα­λύ­τε­ροι Έλλη­νες συν­θέ­τες (Ξαρ­χά­κος, Λοϊ­ζος, Κου­γιουμ­τζής, Πλέσ­σας, Σπα­νός, Μού­τσης, Θεο­δω­ρά­κης) και έχουν ερμη­νεύ­σει οι μεγα­λύ­τε­ροι Έλλη­νες τρα­γου­δι­στές. Τα φεγ­γά­ρια, τα κορί­τσια, τα για­σε­μιά, οι χωμα­τέ­νιοι δρό­μοι κι οι αλά­νες του Λευ­τέ­ρη βρί­σκο­νται στα χεί­λη όλων των Ελλή­νων από το 1963 έως σήμε­ρα. Ερμη­νεύ­ουν οι Μελί­να Ασλα­νί­δου, Βιο­λέ­τα Ίκα­ρη, Κώστας Μακε­δό­νας, Χρή­στος Μάστο­ρας, Μανώ­λης Μητσιάς, Γιώρ­γος Ντα­λά­ρας και chórεs, σε διδα­σκα­λία Μαρί­νας Σάτ­τι. Ωδείο Ηρώ­δου Αττι­κού: Διο­νυ­σί­ου Αρε­ο­πα­γί­του. Εισι­τή­ρια 50 ευρώ, 40 ευρώ. Ώρα 21.00.

Ο Αλκίνοος στον Κήπο του Μεγάρου

Ο αγα­πη­μέ­νος τρα­γου­δο­ποιός Αλκί­νο­ος Ιωαν­νί­δης έρχε­ται στον Κήπο του Μεγά­ρου για να παρου­σιά­σει ένα πλού­σιο πρό­γραμ­μα ακρό­α­σης αλλά και συμ­με­το­χής, με τον ίδιο μονα­δι­κό μου­σι­κό και ερμη­νευ­τή επί σκη­νής. Τα τρα­γού­δια ακού­γο­νται γυμνά, όπως τη στιγ­μή της γέν­νη­σής τους. Στις 9 μ.μ.
Βασ. Σοφί­ας και Κόκκαλη

Οι Koop Oscar Orchestra ξανά στην Αθήνα

Το επτα­με­λές σχή­μα των Koop Oscar Orchestra, από τη Σου­η­δία, έρχε­ται στην ταρά­τσα του Gazarte για να μας θυμί­σει επι­τυ­χί­ες όπως τα «Summer Sun», «Come to Me» και «Island Blues». Με φυσι­κά όργα­να και τζαζ lounge διά­θε­ση, το γκρουπ υπό­σχε­ται μια όμορ­φη μου­σι­κή βρα­διά καλο­και­ριού. Στις 10 μ.μ. Βου­τά­δων 32–34

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Το 8ο Φεστι­βάλ Θερι­νού Κινη­μα­το­γρά­φου της Αθή­νας συνα­ντά την «Χαμέ­νη Λεω­φό­ρο του Ελλη­νι­κού Σινεμά»

Eπε­τεια­κή προ­βο­λή του τρυ­φε­ρού «Μικρού Δρα­πέ­τη» του Σταύ­ρου Τσιώ­λη, ως ελά­χι­στος φόρος τιμής στα 50 χρό­νια αστα­μά­τη­της προ­σφο­ράς του σκη­νο­θέ­τη στο ελλη­νι­κό σινε­μά. Η υπό­θε­ση: Όσο το τσίρ­κο «Η Ζού­γκλα» ανα­μέ­νε­ται να φτά­σει στο χωριό, τα παι­διά παρι­στά­νουν τους μεγά­λους, ο Γκιώ­νης ψάχνει τον χαμέ­νο του αδελ­φό και η μικρή Μαρία του καλο­και­ριού συνα­ντά τον μικρό Αλέ­ξη. Ο Αλέ­ξης θα της πει πως είναι δρα­πέ­της και λίγο μετά, με ένα στρα­πα­τσα­ρι­σμέ­νο πλα­στι­κό μπου­κά­λι από γάλα στο χέρι, θα της κάνει τη μαγι­κή ερώ­τη­ση: «Μαρία, θέλεις όταν μεγα­λώ­σου­με να παντρευ­τού­με;». Ναι, η Μαρία θέλει… και θα τον περι­μέ­νει την άλλη Κυρια­κή και κάθε Κυρια­κή, να έρθει να την βρει παρέα με τις τίγρεις και τα λιο­ντά­ρια, δηλα­δή τις μαμά­δες και τους μπα­μπά­δες του… Με τους Άγγε­λο Αντω­νό­που­λο, Άινα Μάου­ερ, Μαρία Φωκά, Θεα­νώ Ιωαν­νί­δου κ.ά. Σινέ Ριβιέ­ρα: Βαλ­τε­τσί­ου 46, Εξάρ­χεια. Τηλ: 21 0384 4827. Ώρα 21.30 Είσο­δος ελεύθερη.

Φεστιβάλ Αθηνών «Άνοιγμα στην Πόλη»

«Γέρος — έρως»

Στο λιμά­νι του Πει­ραιά, άνθρω­ποι ηλι­κιω­μέ­νοι χρη­σι­μο­ποιούν ως βήμα την μπου­κα­πόρ­τα ενός πλοί­ου για να προ­λά­βουν να χαι­ρε­τή­σουν, με όλη την ορμή της νιό­της, το αγα­πη­μέ­νο πρό­σω­πο, τον έρω­τα, την ίδια τη ζωή. Τρεις νεα­ρές ηθο­ποιοί, η Αθα­να­σία Αγο­ρά­κη, η Γιού­λη Καρ­να­χω­ρί­τη και η Μυρ­τώ Πανά­γου, ενώ­νουν τις δυνά­μεις τους και σκη­νο­θε­τούν αυτή την ιδιαί­τε­ρη δια­δή­λω­ση για τον έρω­τα, υπεν­θυ­μί­ζο­ντας ότι ο ερω­τι­κός απο­χω­ρι­σμός δεν έχει ηλι­κία. Στο πλαί­σιο του Αφιε­ρώ­μα­τος «Άνοιγ­μα στην Πόλη — Πει­ραιάς» του Φεστι­βάλ Αθη­νών & Επι­δαύ­ρου. Σε συνερ­γα­σία με κοι­νω­νι­κές δομές του Πει­ραιά (9ο Δια­μέ­ρι­σμα ΚΑΠΗ). Στο Λιμά­νι Πει­ραιά, Πύλη Ε1. Ώρα 17.30. Είσο­δος ελεύ­θε­ρη. Πλη­ρο­φoρί­ες www. greekfestival.gr

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Την ομα­δι­κή φωτο­γρα­φι­κή έκθε­ση «Living under the shadow of the marbles» παρου­σιά­ζει το Home Metamatictaf, από τις 12 μ.
Νορ­μα­νού 5, Μοναστηράκι

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο