Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε την Τρίτη 10 Ιουλίου

ΘΕΑΤΡΟ

“Αντι­γό­νη” του Σοφο­κλή στο Ηρώδειο

Ο Αιμί­λιος Χει­λά­κης και ο Μανώ­λης Δού­νιας εμφα­νί­στη­καν ως σκη­νο­θε­τι­κό δίδυ­μο το περα­σμέ­νο καλο­καί­ρι με την επι­τυ­χη­μέ­νη «Ιφι­γέ­νεια εν Αυλί­δι» του Ευρι­πί­δη. Φέτος, επα­νέρ­χο­νται στην αρχαία τρα­γω­δία, συν-σκη­νο­θε­τώ­ντας την «Αντι­γό­νη» του Σοφο­κλή που έχει χαρα­κτη­ρι­στεί έργο-σύμ­βο­λο της αντί­στα­σης στην εξου­σία, καθώς πραγ­μα­τεύ­ε­ται την από­φα­ση της νεα­ρής Αντι­γό­νης να θάψει τον νεκρό αδερ­φό της Πολυ­νεί­κη, παρά την απα­γό­ρευ­ση του άρχο­ντα του κρά­τους. Στην παρά­στα­ση όλοι οι ρόλοι μοι­ρά­ζο­νται ανά­με­σα σε τρεις ηθο­ποιούς, την Αθη­νά Μαξί­μου, τον Αιμί­λιο Χει­λά­κη και τον Μιχά­λη Σαρά­ντη, ενώ ο δεκα­με­λής χορός αφη­γεί­ται την ιστο­ρία. Στις 21.00. Εισι­τή­ρια: από 15 έως 50 ευρώ.

  • Την παρά­στα­ση «Ελλάς Μονά­χου» παρου­σιά­ζουν οι Ανέ­στης Αζάς και Πρό­δρο­μος Τσι­νι­κό­ρης στο Φεστι­βάλ Αθη­νών στις 9 μ.μ. Πει­ραιώς 260, χώρος Ε

ΧΟΡΟΣ

“Buenos Tangos, Romper El Piso” στο Θέα­τρο Πέτρας

Δέκα χορευ­τές και επτά μου­σι­κοί επί σκη­νής μας ταξι­δεύ­ουν στη μαγεία του αυθε­ντι­κού αργε­ντί­νι­κου τάν­γκο μέσα από τη χορευ­τι­κή παρά­στα­ση «Buenos Tangos — Romper el Piso» που έχει συγκι­νή­σει τους θεα­τές παγκο­σμί­ως. Ένα μου­σι­κό και χορευ­τι­κό αφιέ­ρω­μα σε όλα τα μεγά­λα ονό­μα­τα: από τον Carlos Gardel και τον Alfredo Le Pera, έως τον Juan D ‘Arienzo, τον Anibal Troilo, τον José María Contursi, και τον πολυα­γα­πη­μέ­νο στην Ελλά­δα Αstor Piazzolla. Οι κορυ­φαί­οι χορευ­τές της «Compania Τangueros del Sur» συμπράτ­τουν με το Tango Acropolis για να προ­σφέ­ρουν στο κοι­νό ένα μονα­δι­κό χορευ­τι­κό υπερ­θέ­α­μα. Η παρά­στα­ση θα κάνει περιο­δεία σε όλη την Ελλά­δα. Στις 21.30. Εισι­τή­ρια: από 12 ευρώ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο