Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε την Τετάρτη 25 Ιουλίου

ΘΕΑΤΡΟ

«Πέρ­σες» του Αισχύλου

Οι «Πέρ­σες», το παλαιό­τε­ρο από τα σωζό­με­να έργα του αρχαί­ου ελλη­νι­κού δρά­μα­τος, το μονα­δι­κό που βασί­ζε­ται σε ιστο­ρι­κά γεγο­νό­τα, κατα­γρά­φει την ήττα της περ­σι­κής αλα­ζο­νεί­ας και τον θρί­αμ­βο του ελλη­νι­κού πνεύ­μα­τος, υιο­θε­τώ­ντας μια ξεχω­ρι­στή αφη­γη­μα­τι­κή φόρ­μα. Το έργο παρου­σιά­ζε­ται από τον Θεα­τρι­κό Οργα­νι­σμό Κύπρου σε σκη­νο­θε­σία του Άρη Μπι­νιά­ρη. Μετά­φρα­ση: Πανα­γιώ­της Μουλ­λάς. Μετρι­κή διδα­σκα­λία: Θεό­δω­ρος Στε­φα­νό­που­λος. Σκη­νι­κά: Κων­στα­ντί­νος Λουκάς.

Κοστού­μια: Ελέ­νη Τζιρ­καλ­λή. Κινη­σιο­λο­γία: Λία Χαρά­κη. Σχε­δια­σμός φωτι­σμών: Γεώρ­γιος Κου­κου­μάς. Παί­ζουν: Καρυο­φυλ­λιά Καρα­μπέ­τη, Χάρης Χαρα­λά­μπους, Νίκος Ψαρ­ράς, Αντώ­νης Μυρια­γκός. Χορός: Ηλί­ας Ανδρέ­ου, Πέτρος Γιωρ­κά­τζης, Γιώρ­γος Ευα­γό­ρου, Γιώρ­γος Ονη­σι­φό­ρου, Μάριος Κων­στα­ντί­νου, Πανα­γιώ­της Λάρ­κου, Δαυίδ Μαλ­τέ­ζε, Γιάν­νης Μίνως, Άρης Μπνιά­ρης, Ονη­σί­φο­ρος Ονη­σι­φό­ρου, Στέ­φα­νος Πίτ­τας, Κων­στα­ντί­νος Σεβδα­λής. 21.30, στο Βεά­κειο Θέα­τρο, Λόφος Προ­φή­τη Ηλία, τηλ: 210 4194520.

«Ιων», μια εκδο­χή για δύο πρόσωπα

Η Ιόλη Ανδρε­ά­δη μετα­φρά­ζει και σκη­νο­θε­τεί τον «Ιωνα» του Ευρι­πί­δη, προ­σπα­θώ­ντας να φέρει στο φως όσα υπο­νο­ού­νται, απο­σιω­πώ­νται ή απο­κρύ­πτο­νται στο έργο του σπου­δαί­ου τρα­γι­κού ποι­η­τή. Πρω­τα­γω­νι­στούν οι Κων­στα­ντί­νος Μπι­μπής και Δήμη­τρα Χατού­πη. Στο πλαί­σιο του Φεστι­βάλ «Στη Σκιά των Βρά­χων». Στις 9 μ.μ. Θέα­τρο Βράχων

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Χαΐ­νη­δες στο Πεδίο του Άρε­ως (ΔΩΡΕΑΝ)

Μία ξεχω­ρι­στή βρα­διά με τους Χαΐ­νη­δες, θα έχουν την ευκαι­ρία να απο­λαύ­σουν οι πολί­τες την Τετάρ­τη, στις 20:30, στο Πεδίο του Άρεως.

Η μου­σι­κή εκδή­λω­ση θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί μπρο­στά από τον ανα­και­νι­σμέ­νο χώρο «Café ‘Αλσος» (κτί­ριο Οικο­νο­μί­δη). Η είσο­δος θα είναι ελεύ­θε­ρη για το κοι­νό και οι Χαΐ­νη­δες, σε πλή­ρη σύν­θε­ση και «εφ’ όλης της ύλης», επι­φυ­λάσ­σουν μία ανα­τρε­πτι­κή παράσταση.

Steven Wilson στην Τεχνόπολη

Ο εκπρό­σω­πος του σύγ­χρο­νου progressive ήχου επι­στρέ­φει στην Ελλά­δα για μια εμφά­νι­ση στην Τεχνό­πο­λη του Δήμου Αθη­ναί­ων. Ο Steven Wilson έγι­νε ευρύ­τε­ρα γνω­στός ως ιδρυ­τής, κιθα­ρί­στας, τρα­γου­δι­στής και στι­χουρ­γός των πολυα­γα­πη­μέ­νων στη χώρα μας “Porcupine Tree”, ενώ έχει δια­τε­λέ­σει μέλος και πολ­λών άλλων μου­σι­κών σχη­μά­των όπως οι No-Man, οι I.E.M., οι Bass Communion, οι Storm Corrosion και οι Blackfield, των οποί­ων το ομώ­νυ­μο single έκα­νε ιδιαί­τε­ρη επι­τυ­χία στην Ελλά­δα και συνε­χί­ζει να ακού­γε­ται από τους ελλη­νι­κούς ραδιο­φω­νι­κούς σταθ­μούς μέχρι και σήμε­ρα. Κατά τη διάρ­κεια της πολύ­χρο­νης καριέ­ρας του έχει συνερ­γα­στεί με διά­φο­ρα συγκρο­τή­μα­τα και πολ­λούς αξιό­λο­γους καλ­λι­τέ­χνες όπως οι: King Crimson, Jethro Tull, Yes, Yoko Ono, Marillion, Opeth, Anathema και Pendulum και έχει προ­τα­θεί για τέσ­σε­ρα βρα­βεία Grammy. Τα τελευ­ταία χρό­νια ο Steven Wilson έχει επι­κε­ντρω­θεί στην προ­σω­πι­κή του καριέ­ρα και δεί­χνει να δια­νύ­ει την καλύ­τε­ρη φάση της ζωής του τόσο δημιουρ­γι­κά, κυκλο­φο­ρώ­ντας αρι­στουρ­γη­μα­τι­κά albums, όσο και εκτε­λε­στι­κά. Στις 21.00, Τεχνό­πο­λις, Πει­ραιώς 100.

  • Το μιού­ζι­καλ «Μάμα Μία» με τη Δέσποι­να Βαν­δή και τον Ακη Σακελ­λα­ρί­ου παρου­σιά­ζε­ται στο Δημο­τι­κό Κηπο­θέ­α­τρο Παπά­γου στις 9.15 μ.μ. σε σκη­νο­θε­σία Θέμι­δος Μαρ­σέλ­λου. Κορυ­τσάς, Παπάγου
  • Η Ηρώ εμφα­νί­ζε­ται στο καφέ Arch για μια βρα­διά με «ταξί­δια καλο­και­ρι­νά» από τις 10 μ.μ. Αργυ­ρο­πού­λου 1, Κηφισιά
  • Ο Θοδω­ρής Βου­τσι­κά­κης ερμη­νεύ­ει γνω­στά τρα­γού­δια της Λίνας Νικο­λα­κο­πού­λου και ακυ­κλο­φό­ρη­τα κομ­μά­τια από τη συνερ­γα­σία τους με τον Ιτα­λό συν­θέ­τη Νικο­λά Πιο­βά­νι στη συναυ­λία «Πέτα στα όνει­ρά σου» στο Ληξού­ρι της Κεφαλονιάς.
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο