Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Βασί­λης Βασι­λά­τος και οι φίλοι του στο «Cafe Concerto»

Την Πέμ­πτη 12 Οκτώ­βρη ο Βασί­λης Βασι­λά­τος και οι φίλοι του εμφα­νί­ζο­νται  στο «Cafe Concerto».

Ένα κλα­ρι­νέ­το, ένα  ακκορ­ντε­όν και ένα κοντρα­μπάσ­σο συντρο­φεύ­ουν  τη μονα­ξιά των κρου­στών, μία γυναι­κία φωνή αγα­λιά­ζει τα όργα­να και δίνει μορ­φή και περιε­χό­με­νο στη μου­σι­κή… Ξεχω­ρι­στός καλε­σμέ­νος,  ο Αλέ­ξαν­δρος Ηλιά­κης  στο τρα­γού­δι. Μiα βρα­διά στο ζεστό και φιλι­κό περι­βάλ­λον του «Cafe Concerto», με τρα­γού­δια, μελω­δί­ες και ρυθ­μούς από την Ελλά­δα, τα Βαλ­κά­νια και τον ευρύ­τε­ρο Μεσο­γεια­κό χώρο.

Το κουαρ­τέ­το δημιουρ­γή­θη­κε τον Οκτώ­βρη του 2015, με σκο­πό να ανα­ζη­τή­σει νέους τρό­πους έκφρα­σης της παγκό­σμιας μου­σι­κής και να δώσει ευκαι­ρία στα μέλη του να πει­ρα­μα­τι­στούν με τις δυνα­τό­τη­τες των οργά­νων τους και τον αυτοσχεδιασμό.

Συμ­με­τέ­χουν:

Βασί­λης Βασι­λά­τος — κρουστά
Έλλη Βασι­λά­του — κλα­ρι­νέ­το, τραγούδι
Δημή­τρης Κού­στας — ακορντεόν
Λου­κάς Γιαν­να­κί­τσας — μπάσο
Guest:  Αλέ­ξαν­δρος Ηλιά­κης — τραγούδι
«Cafe Concerto», Μαί­ζω­νος & Μάγερ 18, Στοά Εθνι­κού Ωδεί­ου — Πλα­τεία Βάθη — Τηλ.: 210 5243330.
Η συναυ­λία γίνε­ται στο πλαί­σιο του Φεστι­βάλ «Το μικρό Παρί­σι των Αθηνών».

ΘΕΑΤΡΟ

Οι «Κόρες» στο Θέα­τρο της οδού Κυκλά­δων ‑Λευ­τέ­ρης Βογιατζής

Οι «Κόρες» της bijoux de kant του φετι­νού Φεστι­βάλ Αθη­νών επα­νέρ­χο­νται σε μια ανα­νε­ω­μέ­νη εκδο­χή τους, για να ανοί­ξουν το σεντού­κι με την ποι­η­τι­κή προί­κα της πόλης των Αθη­νών και να την απλώ­σουν στο νυφι­κό κρε­βά­τι. Ο λόρ­δος Μπάι­ρον κι ο Παλα­μάς αλλά­ζουν ρού­χα, πετά­νε πατρο­γο­νι­κές φορε­σιές, κάπες και καπέ­λα, για να συνα­ντή­σουν τη μαύ­ρη καλ­λο­νή της Λένας Πλά­τω­νος και τα μοντέρ­να κτί­ρια του Ασλά­νο­γλου. Μέσα από το παι­χνί­δι της Νού­λας και της Νανάς τα ποι­ή­μα­τα για την Αθή­να γίνο­νται το μαγι­κό πασπαρ­τού μιας νέας ελευ­θε­ρί­ας, μιας νέας περι­πλα­νώ­με­νης ποί­η­σης, που ανα­κα­λύ­πτει εκ νέου την πόλη που της ανή­κει. Ερμη­νεύ­ουν οι Λένα Δρο­σά­κη, Άλκη­στις Που­λο­πού­λου και η μου­σι­κός Χαρού­λα Τσαλ­πα­ρά. Σύλ­λη­ψη — Σκη­νο­θε­σία: Γιάν­νης Σκουρ­λέ­της. Θέα­τρο της οδού Κυκλά­δων «Λευ­τέ­ρης Βογια­τζής»: Κυκλά­δων 11 και Κεφαλ­λη­νί­ας. Τηλ.: 2108217877. Εισι­τή­ρια 14 ευρώ, 10 ευρώ. Ώρα 21.00. Διάρ­κεια παρά­στα­σης 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα).

Η «Γέρ­μα» του 21ου αιώνα

Η Μπί­λι Πάι­περ (Billie Piper), ως Γέρ­μα του 21ου αιώ­να, ερμη­νεύ­ει με καθη­λω­τι­κή δύνα­μη μια τρια­ντά­ρα Λον­δρέ­ζα δημο­σιο­γρά­φο που φτά­νει στο έγκλη­μα από την απελ­πι­σμέ­νη λαχτά­ρα της να κάνει παι­δί. Βασι­σμέ­νος στο αρι­στουρ­γη­μα­τι­κό θεα­τρι­κό (1934) του Φεντε­ρί­κο Γκαρ­θία Λόρ­κα, ο Σάι­μον Σόουν (Simon Stone) γρά­φει και σκη­νο­θε­τεί για το Εθνι­κό Θέα­τρο της Αγγλί­ας το θεα­τρι­κό που συγκλό­νι­σε το αγγλι­κό κοι­νό στη φετι­νή καλο­και­ρι­νή σκη­νή του Young Vic του Λον­δί­νου. Μαγνη­το­σκο­πη­μέ­νη μετά­δο­ση με αγγλι­κούς υπό­τι­τλους. Μέγα­ρο Μου­σι­κής: Βασ. Σοφί­ας και Κόκ­κα­λη. Εισι­τή­ρια 15 ευρώ και 8 ευρώ. Ώρα 21.00.

ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Εγκαί­νια έκθε­σης “Γαλά­ζιοι Ιππείς”

Η Πρε­σβεία της Μπο­λι­βα­ρια­νής Δημο­κρα­τί­ας της Βενε­ζου­έ­λας στην Ελλά­δα, έχει την τιμή να σας προ­σκα­λέ­σει στα εγκαί­νια της οπτι­κο­α­ου­στι­κής ‘Εκθε­σης «Γαλά­ζιοι Ιππείς» της Ελέ­νης Παυ­λο­πού­λου, που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν την Πέμ­πτη 12 Οκτω­βρί­ου, στις 19.30, στον πολι­τι­στι­κό χώρο «Φραν­σί­σκο Ντε Μιρά­ντα», Χάρη­τος 6, Κολωνάκι.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Η Γυναί­κα», έκθε­ση εικα­στι­κών υπαλ­λή­λων της Περι­φέ­ρειας Αττικής

Έκθε­ση με εικα­στι­κά έργα υπαλ­λή­λων της Περι­φέ­ρειας Αττι­κής διορ­γα­νώ­νε­ται από 5 έως 13 Οκτω­βρί­ου (εκτός Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κου) στην Δημο­τι­κή Πινα­κο­θή­κη του Δήμου Καλ­λι­θέ­ας «ΣΟΦΙΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΟΥ», Λασκα­ρί­δου 120 και Φιλα­ρέ­του Καλ­λι­θέα, με θέμα «Η ΓΥΝΑΙΚΑ».

«Η Γυναί­κα», έκθε­ση εικα­στι­κών υπαλ­λή­λων της Περι­φέ­ρειας Αττικής

Έκθε­ση Μικρο­γλυ­πτι­κής στην αυλή της ΠΕΚΑΜ στο Θησείο

Εξή­ντα οκτώ εικα­στι­κοί καλ­λι­τέ­χνες με ενε­νή­ντα έργα παίρ­νουν μέρος στην έκθε­ση Μικρο­γλυ­πτι­κής που διορ­γα­νώ­νει το Επι­με­λη­τή­ριο Εικα­στι­κών Τεχνών Ελλά­δος σε συνερ­γα­σία με την Πανελ­λή­νια Ένω­ση Κρα­του­μέ­νων Αγω­νι­στών Μακρο­νή­σου (ΠΕΚΑΜ), στην αυλή του πανέ­μορ­φου κτι­ρί­ου που η Υπη­ρε­σία Νεω­τέ­ρων Μνη­μεί­ων και Τεχνι­κών Έργων του υπουρ­γεί­ου Πολι­τι­σμού έχει παρα­χω­ρή­σει τη χρή­ση στην ΠΕΚΑΜ, Αγ. Ασω­μά­των 31 στο Θησείο.

Η διάρ­κεια της έκθε­σης είναι μέχρι τις 22 Οκτώ­βρη και οι ώρες λει­τουρ­γί­ας είναι 11.00–21.00. Η είσο­δος είναι ελεύθερη.

Στην έκθε­ση συμ­με­τέ­χουν πάνω από 60 γλύ­πτες με πάνω από 90 έργα μικρών δια­στά­σε­ων (ως ένα μέτρο) μικρογλυπτικής.

Σε δελ­τίο Τύπου του Επι­με­λη­τη­ρί­ου τονί­ζε­ται: «Είναι πολύ σημα­ντι­κή η συνερ­γα­σία του ΕΕΤΕ με την Πανελ­λή­νια Ένω­ση Κρα­του­μέ­νων Αγω­νι­στών Μακρο­νή­σου, για­τί όχι μόνο θα φέρει τη σύγ­χρο­νη μικρο­γλυ­πτι­κή στο κοι­νό, αλλά πάνω από όλα θα απο­τε­λέ­σει σημείο συνά­ντη­σης των εικα­στι­κών καλ­λι­τε­χνών και των επι­σκε­πτών με το Μου­σείο της Μακρο­νή­σου, χώρο που θυμί­ζει το μαρ­τυ­ρι­κό τόπο “σωφρο­νι­σμού” χιλιά­δων αγω­νι­στών που βασα­νί­σθη­καν φρι­κτά ή και βρή­καν το θάνα­το από το 1947 ως και το 1958».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο