Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε το Σάββατο 21 Οκτωβρίου

 ΘΕΑΤΡΟ

Ο «Ζητιά­νος» του Καρ­κα­βί­τσα στο Θέα­τρο «Από Μηχανής» 

Ο «Ζητιά­νος» του Καρ­κα­βί­τσα για 12 παρα­στά­σεις στο Θέα­τρο «Από Μηχα­νής» (21 Οκτωβρίου)

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΧΡΩΜΑ+ΣΙΔΕΡΟ 10: ΠΟΛΕΜΟΣ και ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

Με κεντρι­κό σύν­θη­μα «Οι αγώ­νες είναι η τέχνη του λαού και η τέχνη όπλο του» να μας ακο­λου­θεί, ξεκι­νά­ει η μεγά­λη έκθε­ση εικα­στι­κών τεχνών…

ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΧΡΩΜΑ+ΣΙΔΕΡΟ 10

13 έως 22 Οκτώ­βρη 2017 στο Εργο­στά­σιο Καχρα­μά­νο­γλου — ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Ιδιαί­τε­ρα πλού­σιο είναι το πρό­γραμ­μα των παράλ­λη­λων δρα­στη­ριο­τή­των μέχρι το τέλος της έκθε­σης στις 22 Οκτώβρη.

Σήμε­ρα Σάβ­βα­το 21 Οκτώ­βρη: 19.00 Συζή­τη­ση «Κάτω τα χέρια από το δικαί­ω­μα στην απερ­γία, τη συλ­λο­γι­κή πάλη και δρά­ση, την οργά­νω­ση των εργα­ζο­μέ­νων» και στις 21.00 συναυ­λία με τους «KollectivΑ» και «Altera Vita».

ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΧΡΩΜΑ+ΣΙΔΕΡΟ 10: ΠΟΛΕΜΟΣ και ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Έκθε­ση Μικρο­γλυ­πτι­κής στην αυλή της ΠΕΚΑΜ στο Θησείο

Εξή­ντα οκτώ εικα­στι­κοί καλ­λι­τέ­χνες με ενε­νή­ντα έργα παίρ­νουν μέρος στην έκθε­ση Μικρο­γλυ­πτι­κής που διορ­γα­νώ­νει το Επι­με­λη­τή­ριο Εικα­στι­κών Τεχνών Ελλά­δος σε συνερ­γα­σία με την Πανελ­λή­νια Ένω­ση Κρα­του­μέ­νων Αγω­νι­στών Μακρο­νή­σου (ΠΕΚΑΜ), στην αυλή του πανέ­μορ­φου κτι­ρί­ου που η Υπη­ρε­σία Νεω­τέ­ρων Μνη­μεί­ων και Τεχνι­κών Έργων του υπουρ­γεί­ου Πολι­τι­σμού έχει παρα­χω­ρή­σει τη χρή­ση στην ΠΕΚΑΜ, Αγ. Ασω­μά­των 31 στο Θησείο.

Η διάρ­κεια της έκθε­σης είναι μέχρι τις 22 Οκτώ­βρη και οι ώρες λει­τουρ­γί­ας είναι 11.00–21.00. Η είσο­δος είναι ελεύθερη.

Στην έκθε­ση συμ­με­τέ­χουν πάνω από 60 γλύ­πτες με πάνω από 90 έργα μικρών δια­στά­σε­ων (ως ένα μέτρο) μικρογλυπτικής.

Σε δελ­τίο Τύπου του Επι­με­λη­τη­ρί­ου τονί­ζε­ται: «Είναι πολύ σημα­ντι­κή η συνερ­γα­σία του ΕΕΤΕ με την Πανελ­λή­νια Ένω­ση Κρα­του­μέ­νων Αγω­νι­στών Μακρο­νή­σου, για­τί όχι μόνο θα φέρει τη σύγ­χρο­νη μικρο­γλυ­πτι­κή στο κοι­νό, αλλά πάνω από όλα θα απο­τε­λέ­σει σημείο συνά­ντη­σης των εικα­στι­κών καλ­λι­τε­χνών και των επι­σκε­πτών με το Μου­σείο της Μακρο­νή­σου, χώρο που θυμί­ζει το μαρ­τυ­ρι­κό τόπο “σωφρο­νι­σμού” χιλιά­δων αγω­νι­στών που βασα­νί­σθη­καν φρι­κτά ή και βρή­καν το θάνα­το από το 1947 ως και το 1958».

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Μαρ­τί­νος Τιρί­μος παί­ζει Ντεμπισί

Ενας από τους δέκα κορυ­φαί­ους ερμη­νευ­τές παγκο­σμί­ως των πια­νι­στι­κών έργων του Κλοντ Ντε­μπι­σί, ο Μαρ­τί­νος Τιρί­μος, έρχε­ται στο Μέγα­ρο. Ο Κύπριος μου­σι­κός θα έχει στο πρό­γραμμ­μά του πρε­λού­δια, σουί­τες αλλά και μια από τις ομορ­φό­τε­ρες σελί­δες της πια­νι­στι­κής φιλο­λο­γί­ας, το πολύ αγα­πη­τό «Clair de lune». Στις 8.30 μ.μ. Βασ. Σοφί­ας και Κόκκαλη

ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Ο άνε­μος στην τέχνη

Το Μου­σεί­ον της Πόλε­ως των Αθη­νών- Ίδρυ­μα Βού­ρου-Ευτα­ξία συμ­με­τέ­χει στο πρό­γραμ­μα «Πνο­ές ανέ­μων» και διορ­γα­νώ­νει θεμα­τι­κές ξενα­γή­σεις σήμε­ρα και αύριο. Οι ξενα­γή­σεις βασί­ζο­νται στα δύο εκθέ­μα­τα του Μου­σεί­ου «Ωρο­λό­γιο του Κυρ­ρή­στου» και «Πει­ρα­τές του Monfort», που έχουν σχέ­ση με τον θεμα­τι­κό άξο­να του προ­γράμ­μα­τος και παρου­σιά­ζουν το φυσι­κό στοι­χείο του ανέ­μου στην τέχνη.

Ξενά­γη­ση με θέμα «Πει­ρα­τές του Monfort», σήμε­ρα στις 12:00.

Ξενά­γη­ση με θέμα «Ωρο­λό­γιο του Κυρ­ρή­στου», αύριο στις 12:00.

Δεν απαι­τεί­ται κρά­τη­ση. Τηλέ­φω­νο επι­κοι­νω­νί­ας 2103231387.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο