Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου

ΕΚΘΕΣΗ

Εικα­στι­κή έκθε­ση με έργα ‑ψηφια­κής ανα­τύ­πω­σης- της Ρώσι­κης Πρωτοπορίας

Η Κομ­μα­τι­κή Οργά­νω­ση Εικα­στι­κών της Τομε­α­κής Οργά­νω­σης Καλ­λι­τε­χνών του ΚΚΕ και η Οργά­νω­ση Βάσης της Ανώ­τα­της Σχο­λής Καλών Τεχνών της Τομε­α­κής Οργά­νω­σης Καλ­λι­τε­χνών της ΚΝΕ διορ­γα­νώ­νουν στη Σχο­λή Καλών Τεχνών, από σήμε­ρα, Δευ­τέ­ρα 30 Οκτώ­βρη έως την Παρα­σκευή 3 Νοέμ­βρη, εικα­στι­κή έκθε­ση με έργα ‑ψηφια­κής ανα­τύ­πω­σης- της Ρώσι­κης Πρω­το­πο­ρί­ας, που βρί­σκο­νται στο Κρα­τι­κό Μου­σείο Σύγ­χρο­νης Τέχνης στη Θεσ­σα­λο­νί­κη και ανή­κουν στη Συλ­λο­γή Κωστάκη.

Παράλ­λη­λα με την έκθε­ση θα ξεδι­πλώ­νε­ται και ένα πρό­γραμ­μα ενδια­φέ­ρου­σων εκδη­λώ­σε­ων, το οποίο ανα­λυ­τι­κά έχει ως εξής:

  • Πέμ­πτη 2 Νοέμ­βρη, στις 19.00, στον κινη­μα­το­γρά­φο της σχο­λής: Σεμι­νά­ριο με θέμα «Οκτω­βρια­νή Επα­νά­στα­ση, η μήτρα του σύγ­χρο­νου κινη­μα­το­γρά­φου». Θα μιλή­σει, μέσα από παρα­δείγ­μα­τα σοβιε­τι­κών ται­νιών της περιό­δου και προ­βο­λή σχε­τι­κών απο­σπα­σμά­των τους, ο σκη­νο­θέ­της και μέλος του Τμή­μα­τος Πολι­τι­σμού της ΚΕ του ΚΚΕ, Κώστας Σταματόπουλος.

ΘΕΑΤΡΟ

“Έξυ­πνα, Μικρά Ψέμα­τα” του Πέτρου Φιλιπ­πί­δη στο Θέα­τρο Δανδουλάκη

Μια και­νού­ρια κωμω­δία ανε­βαί­νει στο Θέα­τρο Δαν­δου­λά­κη τον φετι­νό χει­μώ­να. Ο λόγος για τα “Έξυ­πνα, Μικρά Ψέμα­τα” του πολυ­βρα­βευ­μέ­νου Joe Di Pietro, σε σκηνοθεσία/διασκευή του Πέτρου Φιλιπ­πί­δη. Πρω­τα­γω­νι­στούν: Κάτια Δαν­δου­λά­κη, Γιώρ­γος Παρ­τσα­λά­κης, Αλμπέρ­το Φάις, Δανάη Σκιά­δη. Θέα­τρο Κάτια Δαν­δου­λά­κη (Αγί­ου Μελε­τί­ου 61, Κυψέ­λη). Στις 20.00. Τιμές εισι­τη­ρί­ων: από 15 έως 20ευρώ.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Jlin live στην Αγγλι­κα­νι­κή Εκκλη­σία Αγί­ου Παύλου

Το νέο αστέ­ρι της ηλε­κτρο­νι­κής σκη­νής έρχε­ται για πρώ­τη φορά στην Ελλά­δα. Γεν­νη­μέ­νη στην Ιντιά­να των Ηνω­μέ­νων Πολι­τειών το 1988, η Jerrilynn Patton ή κατά κόσμον Jlin απο­τε­λεί το νέο αστέ­ρι της ηλε­κτρο­νι­κής σκη­νής. Ξεκι­νώ­ντας δει­λά-δει­λά το 2011 να κάνει την εμφά­νι­σή της σε θεμα­τι­κές συλ­λο­γές της Planet Mu, έφτα­σε το 2015 και η κυκλο­φο­ρία την πρώ­της της ολο­κλη­ρω­μέ­νης δισκο­γρα­φι­κής δου­λειάς με τίτλο “Dark Energy” στην εν λόγω εται­ρεία, γνω­ρί­ζο­ντας ραγδαία απο­δο­χή από το κοι­νό. Ιστο­ρι­κός Ναός Αγγλι­κα­νι­κής Εκκλη­σί­ας Αγί­ου Παύ­λου (Φιλελ­λή­νων 27). Στις 21.00. Τιμές εισι­τη­ρί­ων: 16 ευρώ.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Παλαιά μου­σι­κή στο Μέγαρο
Η μου­σι­κή των σπου­δαί­ων Ζαν ντε Σεντ-Κολόμπ και Μαρέν Μαρέ, την οποία γνω­ρί­σα­με μέσα από την πολυ­βρα­βευ­μέ­νη ται­νία «Ολα τα πρω­ι­νά του κόσμου», έρχε­ται στο Μέγα­ρο. Το σχή­μα L’ Acheron, με εξαι­ρε­τι­κούς σολίστ της νέας γενιάς, θα ερμη­νεύ­σει έργα για βιό­λα ντα γκά­μπα και μπά­σο κοντί­νουο. Στις 8.30 μ.μ.
Βασ. Σοφί­ας και Κόκκαλη.

  • Το «Frida Κι Αλλο» παρου­σιά­ζει η ομά­δα Fly Theatre βασι­σμέ­νη στη ζωή και το έργο της δημιουρ­γού, στο Θέα­τρο 104. Ευμολ­πι­δών 41, Γκάζι
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο