Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου

ΘΕΑΤΡΟ

Οι «Παρα­βά­τες της σκη­νής» παρου­σιά­ζουν την “Η αλη­θι­νή απο­λο­γία του Σωκράτ用του Κώστα Βάρ­να­λη σκη­νο­θε­σία Βάνας Βουρ­τσά­κη στο 2ο φεστι­βάλ Ελαιό­ρευ­μα του Συλ­λό­γου Πολι­τών Πύλη.

Παρα­σκευή 8–9 ώρα 8.30 είσο­δος ελεύ­θε­ρη. Στο ΕΛΑΙΟΡΕΜΑ ΠΥΛΑΙΑΣ

Παί­ζουν: Σώτος Παπα­δό­που­λοε, Ιωάν­να Ευθυ­μιά­δου, Βάσω Ρου­με­λιώ­τη, Testesa Papa, Κατε­ρί­να Βασι­λεί­ου. Μου­σι­κή επι­μέ­λεια Αντώ­νςη Παπα­γά­λος, ήχος: Δημή­τρης Κυπραί­ος, Φώτα: Ειρή­νη Τσιρωνά

ΜΟΥΣΙΚΗ

Τζαζ ταξί­δι στη δεκα­ε­τία του ’30

Οι χαλα­ρές βρα­διές στον Κήπο του Μεγά­ρου συνε­χί­ζο­νται και τον Σεπτέμ­βριο με δυνα­τές δόσεις τζαζ. Το Manouchedrome Trio και ο Αλέ­ξης Στε­νά­κης (κλα­ρι­νέ­το, πιά­νο) προ­σκα­λούν το κοι­νό σε ένα νοσταλ­γι­κό ταξί­δι στη δεκα­ε­τία του 1930 με βαλς, μπο­λε­ρό, μπό­σα νόβα και σουίνγκ της «παλιάς εποχής».
Βασ. Σοφί­ας και Κόκκαλη

  • Η Ελλη­νο­τουρ­κι­κή Ορχή­στρα Νέων εμφα­νί­ζε­ται στο Ζάπ­πειο Μέγα­ρο με 60 νέους μου­σι­κούς και υπό τη διεύ­θυν­ση της αρχι­μου­σι­κού Ζωής Ζενιώ­δη στις 8.30 μ.μ.  Ζάππειο

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Συνε­χί­ζε­ται και τον Σεπτέμ­βριο το πρό­γραμ­μα δωρε­άν προ­βο­λών Park your cinema στο ΚΠΙΣΝ με ται­νί­ες αγά­πης, φαντα­σί­ας και κινου­μέ­νων σχεδίων.
Σήμε­ρα Παρα­σκευή 8 Σεπτεμ­βρί­ου θα προ­βλη­θεί το οσκα­ρι­κό «Πέρα από την Αφρι­κή» με την υπο­γρα­φή του Σίντεϊ Πόλακ και τους Μέριλ Στριπ και Ρόμπερτ Ρέντ­φορντ να ερω­τεύ­ο­νται υπό το μνη­μεια­κό μου­σι­κό θέμα του Τζον Μπά­ρι. Ακο­λου­θεί η «Χώρα των μικρών πλα­σμά­των» με τον 9χρονο ήρωά μας να βρί­σκει κατα­φύ­γιο από την αυταρ­χι­κή του οικο­γέ­νεια σε έναν φαντα­στι­κό κόσμο με τέρα­τα και τρι­χω­τά πλά­σμα­τα και αργό­τε­ρα το σπαγ­γέ­τι γου­έ­στερν «Κάπο­τε στη Δύση» του Σέρ­τζιο Λεό­νε και τη διά­ση­μη μου­σι­κή του Ενιο Μορι­κό­νε. Το αφιέ­ρω­μα κλεί­νει με την πρώ­τη ται­νία του Ιντιά­να Τζό­ουνς «Οι κυνη­γοί της χαμέ­νης κιβω­τού», που κέρ­δι­σε τέσ­σε­ρα βρα­βεία Οσκαρ και ανέ­δει­ξε τον Χάρι­σον Φορντ και φυσι­κά τον σκη­νο­θέ­τη Στί­βεν Σπίλμπεργκ.

Τα Σάβ­βα­τα του Σεπτεμ­βρί­ου είναι αφιε­ρω­μέ­να στα παι­διά με ται­νί­ες του Ντίσ­νεϊ. Στις 9 Σεπτεμ­βρί­ου θα προ­βλη­θεί η κλα­σι­κή ται­νία κινου­μέ­νων σχε­δί­ων «Ντά­μπο το ελε­φα­ντά­κι» και ακο­λου­θούν το «Τρα­γού­δα!» και το «Μαλ­λιά κου­βά­ρια», που θα προ­βλη­θούν στην Αγο­ρά του ΚΠΙΣΝ. «Οι Απί­θα­νοι» θα κλεί­σουν τις παι­δι­κές ται­νί­ες στις 30 Σεπτεμ­βρί­ου στο Ξέφωτο.

Ωρα έναρ­ξης ται­νιών: 8.30 μ.μ., είσο­δος ελεύθερη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο