Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου

ΕΚΘΕΣΗ

Van Gogh Alive

Η διε­θνούς φήμης multimedia έκθε­ση που έχει ήδη περιο­δεύ­σει σε 35 μητρο­πό­λεις του κόσμου κερ­δί­ζο­ντας τις εντυ­πώ­σεις 10.000.000 θεα­τών, έρχε­ται στην Αθή­να. Μέσα σε ένα χώρο 1.500 τ.μ., ανά­με­σα σε τοί­χους, κολώ­νες, πατώ­μα­τα και ορο­φές ζωντα­νεύ­ουν τρισ­διά­στα­τα τα έργα του Βαν Γκογκ. Μέγα­ρο Μου­σι­κής: Βασ. Σοφί­ας και Κόκ­κα­λη. Τηλ.210 728200.Εισιτήρια 15 ευρώ έως 5 ευρώ.Ώρες: Δευτ.-Παρ. 9.45 π.μ.-8 μ.μ., Σάβ.-Κυρ. 9 π.μ.-8 μ.μ

ΘΕΑΤΡΟ

«Ο συλ­λέ­κτης»

Το θρί­λερ «Ο συλ­λέ­κτης» που βασί­ζε­ται στο μυθι­στό­ρη­μα του Τζον Φόουλς παρου­σιά­ζει το θέα­τρο Πόλη σε σκη­νο­θε­σία Χρή­στου Καρα­σαβ­βί­δη στις 8.30 μ.μ. Φωκαί­ας 4 και Αρι­στο­τέ­λους, πλα­τεία Βικτωρίας

“Τι απέ­γι­νε η Μπέ­η­μπι Τζέ­ην” στο θέα­τρο Σφενδόνη

Το θρυ­λι­κό έργο «Τι απέ­γι­νε η Μπέ­η­μπι Τζέ­ην» ανε­βαί­νει για δεύ­τε­ρη σεζόν, υπό την σκη­νο­θε­τι­κή ματιά του Απόλ­λω­να Παπα­θε­ο­χά­ρη, με τη Ρού­λα Πατε­ρά­κη στο ρόλο της Μπέ­η­μπι Τζέ­ην και τη Μπέ­τυ Λιβα­νού στο ρόλο της Μπλανς. Το διά­ση­μο θρί­λερ του αμε­ρι­κά­νι­κου κινη­μα­το­γρά­φου είχε ενώ­σει αρι­στουρ­γη­μα­τι­κά δυο ιέρειες του Χόλυ­γουντ, την Μπέ­τυ Ντέ­η­βις και την Τζό­αν Κρώ­φορντ. Το «Τι απέ­γι­νε η Μπέ­η­μπι Τζέ­ην;» έγι­νε τερά­στια εμπο­ρι­κή επι­τυ­χία όταν βγή­κε στους κινη­μα­το­γρά­φους το 1962. Ήταν υπο­ψή­φιο για πέντε Όσκαρ, και ο ρόλος της Μπέ­η­μπι Τζέ­ην απο­τέ­λε­σε για την Ντέι­βις και την αίτια για την ενδέ­κα­τη υπο­ψη­φιό­τη­τα της για τα Όσκαρ. Θέα­τρο Σφεν­δό­νη (Μακρή 4, Πλά­κα). Στις 21.15. Τιμές εισι­τη­ρί­ων: από 10 έως 16 ευρώ.

Η «Μαντάμ Σου­σού» επιστρέφει

Η Δήμη­τρα Παπα­δο­πού­λου υπο­δύ­ε­ται τη θρυ­λι­κή ηρω­ί­δα του Δημή­τρη Ψαθά, σε σκη­νο­θε­σία Γιάν­νη Κακλέα. Το ρόλο του πτω­χού ψαρο­πώ­λη συζύ­γου της Σου­σούς θα ενσαρ­κώ­σει ο Κώστας Κόκλας. Στο ρόλο του Μηνά ο Άλκης Κούρ­κου­λος. Θέα­τρο Παλ­λάς: Βου­κου­ρε­στί­ου 5. Τηλ: 2103213100. Εισι­τή­ρια από 85 ευρώ έως 10 ευρώ. Ώρα 19.00.

  •  Πρε­μιέ­ρα για την παρά­στα­ση «Ηταν όλοι τους παι­διά μου» του Αρθουρ Μίλερ, σε σκη­νο­θε­σία Γιάν­νη Μόσχου, στο θέα­τρο Εμπο­ρι­κόν στις 8 μ.μ. (Σαρ­ρή 11, Ψυρρή).
  •  Η παρά­στα­ση «Οι 100 ρόλοι που δεν πρό­λα­βα να παί­ξω», σε σκη­νο­θε­σία Δημή­τρη Μακα­λιά, επι­στρέ­φει σήμε­ρα στο Bios Tesla Main (Πει­ραιώς 84).
  • Πρε­μιέ­ρα για τον «Αία­ντα» του Σοφο­κλή σε σκη­νο­θε­σία Χρή­στου Σου­γά­ρη στο Από Μηχα­νής Θέα­τρο (Ακα­δή­μου 13, Αθήνα).
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο