Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε… την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Βδο­μά­δα φιλμ νουάρ στο «Studio new star art cinema»

Κυρια­κή 18 Σεπτέμ­βρη, στις 18.00 και 22.00, «Η κυρία εξα­φα­νί­ζε­ται» του Αλ. Χίτσκοκ.

Ενας μονα­δι­κός συν­δυα­σμός χιού­μορ, σασπένς και αστυ­νο­μι­κού μυστη­ρί­ου. Η ται­νία έλα­βε το βρα­βείο καλύ­τε­ρης σκη­νο­θε­σί­ας του κύκλου κρι­τι­κών κινη­μα­το­γρά­φου της Ν. Υόρκης.

Στις 20.00, «Ο τρί­τος άνθρω­πος» του Κάρολ Ριντ.

ΘΕΑΤΡΟ

Η Αρι­στο­φα­νιά­δα κάνει στά­ση στον Ασπρόπυργο

Η «ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΑΔΑ», καλο­και­ρι­νή παρα­γω­γή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρή­της, μετά τη πρε­μιέ­ρα που έκα­νε στο Ηρώ­δειο  στο πλαί­σιο του Φεστι­βάλ Αθη­νών κάνει σήμε­ρα στον Ασπρό­πυρ­γο την τελευ­ταία της στάση.

Η «ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΑΔΑ» είναι ένας ξεκαρ­δι­στι­κός ύμνος στο συνο­λι­κό έργο του Αρι­στο­φά­νη βασι­σμέ­νη σε μία πρό­τα­ση της ομά­δας ΙΔΕΑ. Μέσα σε μιά­μι­ση ώρα, με καται­γι­στι­κούς ρυθ­μούς παρου­σιά­ζο­νται μπρο­στά στα μάτια του κοι­νού όλοι οι σπου­δαί­οι ρόλοι, οι κεντρι­κές συμ­βά­σεις, τα μοτί­βα και η δημιουρ­γι­κή ευφυ­ΐα του πατέ­ρα της κωμωδίας.

Ο Αρι­στο­φά­νης πεθαί­νει πάνω σε μια πρό­βα τη στιγ­μή ενός έντο­νου δια­πλη­κτι­σμού με τους ηθο­ποιούς του και πηγαί­νο­ντας στον Άδη προ­σπα­θεί να πεί­σει τους θεούς του κάτω κόσμου να του χαρί­σουν μια εβδο­μά­δα ζωής, ώστε να ανε­βά­σει το τελευ­ταίο έργο του και .….το πανη­γύ­ρι αρχίζει.

Έργα και ημέ­ρες του μεγά­λου μας κωμι­κού παρε­λαύ­νουν επί σκη­νής, σε ένα ξεκαρ­δι­στι­κό, δρο­σε­ρό αλλά και συγκι­νη­τι­κό έργο, ανα­κα­τεύ­ο­ντας με μαε­στρία όλα τα ύφη της κωμωδίας!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ — ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ:
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ — ΜΟΥΣΙΚΗ: Κώστας Γάκης
Sound Designer — Μου­σι­κός επί Σκη­νής: Στέ­φα­νος Τορτόπογλου
ΣΚΗΝΙΚΑ: Πανα­γιώ­τα Κοκ­κο­ρού — ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Βασι­λι­κή Σύρμα.
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Κατε­ρί­να Μαραγκουδάκη
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Ίρις Κανδρή
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Λευ­τέ­ρης Πλασκοβίτης
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Αντώ­νης Καφε­τζό­που­λος, Γερά­σι­μος Γεν­να­τάς, Γιώρ­γος Πυρ­πα­σό­που­λος, Ευαγ­γε­λία Μου­μού­ρη, Γιάν­νης Δρα­κό­που­λος, Θάνος Τοκάκης

Τιμή εισι­τη­ρί­ων προ­πώ­λη­σης & από viva.gr  12€
Τιμές εισι­τη­ρί­ων την ημέ­ρα παρά­στα­σης 12€ (φοι­τη­τι­κό & ανέρ­γων), 15€ κανονικό

ΜΟΥΣΙΚΗ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ
«Ernani»

Tην όπε­ρα του Βέρ­ντι «Ernani» θα ερμη­νεύ­σουν στο Αίθριο του Μου­σεί­ου Μπε­νά­κη η Συμ­φω­νι­κή Ορχή­στρα και η Χορω­δία του Δήμου Αθη­ναί­ων στις 8.30 μ.μ. Συμ­με­τέ­χουν η Χορω­δία της ΕΡΤ και οι λυρι­κοί τρα­γου­δι­στές Βαγ­γέ­λης Χατζη­σί­μος, Τάσης Χρι­στο­γιαν­νό­που­λος, Χρι­στό­φο­ρος Στα­μπό­γλης, Σοφία Κυα­νί­δου, Ιρέ­να Αθα­να­σί­ου, Αρης Προ­σπα­θό­που­λος και Μιχά­λης Κατσούλης.
Πει­ραιώς 138,
είσο­δος ελεύθερη.

«Τango por Piazzola» στο Ηρώδειο

Μια μου­σι­κο­χο­ρευ­τι­κή παρά­στα­ση αφιε­ρω­μέ­νη στον μεγά­λο Αργε­ντί­νο μαέ­στρο και συν­θέ­τη Αστορ Πια­τσό­λα παρου­σιά­ζει στο Ηρώ­δειο η κομπα­νία Τango en Eros του Φεστι­βάλ Tango Acropolis. Συμ­με­τέ­χουν η χορεύ­τρια Mara Godoy, η ορχή­στρα Quinteto Tangarto και η ερμη­νεύ­τρια Martha Moreleon. Στις 9 μ.μ.  Διον. Αρεοπαγίτου

 

Chronos με τη μονα­δι­κή Δήμη­τρα Γαλά­νη στο Αττι­κό Άλσος 

Με την παρά­στα­ση Chronos της Δήμη­τρας Γαλά­νη, μία συνά­ντη­σή της με ένα κουαρ­τέ­το εξαι­ρε­τι­κών Ελλή­νων μου­σι­κών με κεντρι­κό άξο­να τρα­γού­δια που έχουν γρά­ψει οι μεγά­λοι μας δημιουρ­γοί, ποι­η­τές και συν­θέ­τες, κλεί­νει την αυλαία του Φεστι­βάλ στο θέα­τρο του Αττι­κού ΄Άλσους ο  Οργα­νι­σμός Πολι­τι­σμού Αθλη­τι­σμού και Νεο­λαί­ας του Δήμου Αθη­ναί­ων, την Κυρια­κή 18 Σεπτεμ­βρί­ου στις 9μ.μ.

Οι ενορ­χη­στρώ­σεις της ομά­δας αυτών των μου­σι­κών ανα­δει­κνύ­ουν με έναν μονα­δι­κό τρό­πο τις επιρ­ρο­ές της ελλη­νι­κής μου­σι­κής από την Ανα­το­λή και τη Δύση. Ο Πέτρος Κλα­μπά­νης στο κοντρα­μπά­σο, ο Θωμάς Κων­στα­ντί­νου στο ούτι, λαού­το και κιθά­ρα, ο Σπύ­ρος Μάνε­σης στο πιά­νο, ο Χρή­στος Ραφαη­λί­δης στο βιμπρά­φω­νο γίνο­νται ένα «σώμα» με την Δήμη­τρα Γαλά­νη που είναι η «κορυ­φαία αυτού του χορού». Η ερμη­νεύ­τρια εδώ συμπυ­κνώ­νει την ιστο­ρία του ελλη­νι­κού τρα­γου­διού καθώς είναι κι η ίδια μέρος αυτής μιας και διδά­χτη­κε από αυτούς τους σπου­δαί­ους δημιουρ­γούς από τα πρώ­τα της βήμα­τα. Σαν ένας συν­δε­τι­κός κρί­κος ενώ­νει το παρελ­θόν με το σήμερα.

Chronos (Xρό­νος) σ’ αυτήν την μονα­δι­κή παρά­στα­ση είναι με έναν τρό­πο η Δήμη­τρα Γαλά­νη. Chronos είναι αυτά τα τρα­γού­δια που πάντα έχου­με ανά­γκη να ανα­κα­λού­με για να επα­να­προσ­διο­ρί­ζου­με τον πολι­τι­σμό μας.

Μου­σι­κοί:
Πέτρος Κλα­μπά­νης — κοντραμπάσο
Θωμάς Κων­στα­ντί­νου — ούτι, λαού­το, κιθάρα
Σπύ­ρος Μάνε­σης — πιάνο
Χρή­στος Ραφαη­λί­δης — βιμπράφωνο
Ηχο­λή­πτες: Γιώρ­γος Βου­δα­ντάς, Πανα­γιώ­της Ηλιόπουλος
Βίντεο παρά­στα­σης: Μαρία Αθανασσοπούλου
Φωτο­γρα­φί­ες: Δημή­τρης Αντωνέλλος

INFO:
Κυρια­κή 18 Σεπτεμ­βρί­ου στις 9μ.μ.
Γενι­κή είσο­δος: 7 ευρώ
Κρα­τή­σεις – αγο­ρά εισιτηρίων:
Στο τηλέ­φω­νο 211 1000 365 & www.ticket365.gr
Εισι­τή­ρια θα πωλού­νται την ημέ­ρα της παρά­στα­σης στο ταμείο του θεά­τρου 19:00 – 21:00.

Θέα­τρο Αττι­κού Άλσους:  Είσο­δος από την οδό Καρ­πε­νη­σιώ­τη, περι­φε­ρεια­κός Γαλα­τσί­ου (Τουρ­κο­βού­νια)

ΕΚΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Θεσ­σα­λο­νί­κη

«Επτά επί Θήβας»

Ολο­κλη­ρώ­νει την πανελ­λα­δι­κή περιο­δεία της, η καλο­και­ρι­νή παρα­γω­γή του ΚΘΒΕ «Επτά επί Θήβας» του Αισχύ­λου, σε σκη­νο­θε­σία Τσέ­ζα­ρις Γκρα­ου­ζί­νις. Παρου­σιά­ζε­ται σήμε­ρα το βρά­δυ στο Βασι­λι­κό Θέα­τρο της Θεσσαλονίκης.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΙΓΙΝΑΣ

Εκθε­ση Μόρα­λη με 40 έργα

Μέχρι τη Δευ­τέ­ρα θα παρα­μεί­νει ανοι­κτή η έκθε­ση με 40 έργα του Γιάν­νη Μόρα­λη στην Αίγι­να, που εντάσ­σε­ται στο πλαί­σιο των 100 χρό­νων από τη γέν­νη­σή του, στο Αρχαιο­λο­γι­κό και Λαο­γρα­φι­κό Μου­σείο του νησιού. Την επι­μέ­λεια έχει ανα­λά­βει τρι­με­λής ομά­δα, που απο­τε­λεί­ται από τον Γιώρ­γο Καλό­φω­νο, τη Δάφ­νη Ζου­μπου­λά­κη και τη Βάσω Καλου­διώ­τη. Ο Μόρα­λης πρω­το­ε­πι­σκέ­φθη­κε το νησί το 1950 και αργό­τε­ρα έφτια­ξε μια κατοι­κία στην οποία ζού­σε μεγά­λο μέρος του χρό­νου και ζωγρά­φι­ζε εκεί, έχο­ντας ιδιαί­τε­ρη αγά­πη για τον τόπο.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο