Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου

ΒΙΒΛΙΟ

Τιμη­τι­κή εκδή­λω­ση της ΠΕΑΦΕ για τον Β. Λιόγκαρη

Η Πανελ­λή­νια Ένω­ση Αγω­νι­στών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ ), σας καλεί σε μία τιμη­τι­κή βρα­διά για το έργο του Λογο­τέ­χνη και Ποι­η­τή, Βασί­λη Λιό­γκα­ρη, μέλους της Ε.Ε.Λ,  την Δευ­τέ­ρα 4/9/2017, ώρα 20:00 στον κήπο του Μου­σεί­ου Μακρο­νή­σου ( Ασω­μά­των 31, Θησείο ).

Για την προ­σω­πι­κό­τη­τα και το έργο του συγ­γρα­φέα θα μιλήσουν:

Η Κα. Γεωρ­γία Μαχαί­ρα, Πρό­ε­δρος της ΠΕΑΦΕ

Ο Κος. Γρη­γό­ρης Ριζό­που­λος, Πρό­ε­δρος της ΠΕΚΑΜ

Ο Κος. Βασί­λης Δημό­που­λος, δημο­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ στον δήμο της Καλλιθέας

Ο Κος Γιώρ­γος Αντω­νά­κος, Σκηνοθέτης

Ο Κος Βασί­λης Λιόγκαρης

Θα δια­βά­σουν απο­σπά­σμα­τα  από το έργο του, συνο­δεία μου­σι­κής, οι εξής

Δωρο­θέα Δημη­τρί­ου — Ηθοποιός

Θανά­σης Καρα­γιάν­νης- Λογο­τέ­χνης, μέλος της Ε.Ε.Λ

Χρι­στί­να Λιό­γα­ρη — Ηθο­ποιός — Αφηγήτρια

Αλέ­κος Πού­λος — Λογο­τέ­χνης, μέλος της Ε.Ε.Λ

 

Εγκαί­νια του 46ου Φεστι­βάλ Βιβλίου

Τα επί­ση­μα εγκαί­νια του 46ου Φεστι­βάλ Βιβλί­ου κάνει στις 20.00 στο Ζάπ­πειο ο Πρό­ε­δρος της Δημο­κρα­τί­ας Προ­κό­πης Παυ­λό­που­λος. Το κεντρι­κό αφιέ­ρω­μα του φεστι­βάλ, που θα διαρ­κέ­σει έως τις 17 του μηνός, έχει τον τίτλο «Βιβλίο-Θέα­τρο-Κινη­μα­το­γρά­φος». Το φεστι­βάλ διορ­γα­νώ­νε­ται από τον Σύν­δε­σμο Εκδο­τών Βιβλί­ου (ΣΕΚΒ) σε συνερ­γα­σία με την Ελλη­νι­κή Εθνι­κή Επι­τρο­πή της UNICEF, την ΕΡΤ, το Εθνι­κό Θέα­τρο, το Κρα­τι­κό Θέα­τρο Βορεί­ου Ελλά­δος και το Θέα­τρο Τέχνης Κάρο­λου Κουν. Υπό την αιγί­δα του υπουρ­γεί­ου Πολι­τι­σμού και Αθλη­τι­σμού, του Δήμου Αθη­ναί­ων και του Ελλη­νι­κού Ιδρύ­μα­τος Πολι­τι­σμού και με την υπο­στή­ρι­ξη του Οργα­νι­σμού Πολι­τι­σμού, Αθλη­τι­σμού και Νεο­λαί­ας του Δήμου Αθη­ναί­ων (ΟΠΑΝΔΑ).

Στα πλαί­σια του 46ου Φεστι­βάλ Βιβλί­ου θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν αφιε­ρώ­μα­τα στον μεγά­λο μας συγ­γρα­φέα Νίκο Καζαν­τζά­κη με τίτλο εκδή­λω­σης: “Νίκος Καζαν­τζά­κης. Θεα­τρι­κός, τηλε­ο­πτι­κός, κινη­μα­το­γρα­φι­κός” και στην επέ­τειο των 100 χρό­νων από την Οκτω­βρια­νή Επα­νά­στα­ση και την αλλη­λε­πί­δρα­σή της με το βιβλίο με τίτλο εκδή­λω­σης “Οκτω­βρια­νή Επα­νά­στα­ση, 100 χρό­νια: Διαρ­κής έμπνευ­ση για συγ­γρα­φείς και κινηματογραφιστές”».

ΜΟΥΣΙΚΗ

100 χρό­νια από την Οκτω­βρια­νή Επα­νά­στα­ση: τρι­ή­με­ρο αφιέρωμα

Με ένα μεγά­λο αφιέ­ρω­μα στην 100η επέ­τειο ενός από τα πλέ­ον σημαί­νο­ντα γεγο­νό­τα του προη­γού­με­νου αιώ­να, το Φεστι­βάλ Ρεμα­τιάς 2017 – Νύχτες Αλλη­λεγ­γύ­ης επι­χει­ρεί με τρεις μου­σι­κές βρα­διές, χτες, από­ψε, αύριο Τρί­τη 5 Σεπτεμ­βρί­ου, να φωτί­σει τον αντί­κτυ­πο της Οκτω­βρια­νής Επα­νά­στα­σης στην τέχνη.

Σήμε­ρα, Δευ­τέ­ρα, στο πρώ­το μέρος της συναυ­λί­ας του Μιχά­λη Τρα­νου­δά­κη, θα παρου­σια­στούν τρία μελο­ποι­η­μέ­να απο­σπά­σμα­τα από το «Κομ­μου­νι­στι­κό Μανι­φέ­στο» των Μαρξ και Ένγκελς, σε ερμη­νεία Δημή­τρη Βου­τσά, και μια καντά­τα πάνω στο ποί­η­μα του Ναζίμ Χικ­μέτ «Πέτρο­γκραντ 1917» σε από­δο­ση Γιάν­νη Ρίτσου και ερμη­νεία Σοφί­ας Μιχαη­λί­δου. Το δεύ­τε­ρο μέρος της βρα­διάς βασί­ζε­ται στη σύλ­λη­ψη του Μ. Τρα­νου­δά­κη να παρου­σια­στεί το περιε­χό­με­νο μιας εξαι­ρε­τι­κά σπά­νιας έκδο­σης του 1927 με χορω­δια­κά τρα­γού­δια. Τα «Κόκ­κι­να Τρα­γού­δια» απο­τε­λούν το ρεπερ­τό­ριο που ερμή­νευαν οι εργα­τι­κές χορω­δί­ες, οι οποί­ες απο­τε­λού­σαν μια γενι­κευ­μέ­νη τάση της επο­χής, στο πλαί­σιο της διά­δο­σης της τέχνης στην εργα­τι­κή τάξη. Σε θέση εργα­τι­κής χορω­δί­ας η Χορω­δία του Παντεί­ου Πανε­πι­στη­μί­ου υπό τη διεύ­θυν­ση του Γιάν­νη Βρυζάκη.

Αύριο Τρί­τη 5 Σεπτεμ­βρί­ου με οδη­γούς 22 μου­σι­κούς από το Περού, τη Χιλή, την Αργε­ντι­νή, το Μεξι­κό, τη Βολι­βία, την Κού­βα και την Ελλά­δα, απο­μα­κρυ­νό­μα­στε από τη γενέ­τει­ρα της Οκτω­βρια­νής Επα­νά­στα­σης για να ταξι­δέ­ψου­με, μαζί με τις ιδέ­ες της, στις χώρες της Λατι­νι­κής Αμε­ρι­κής. Οι Entre Amigos παρου­σιά­ζουν επα­να­στα­τι­κά τρα­γού­δια της Λατι­νι­κής Αμε­ρι­κής και της Ευρώ­πης καθώς και σύγ­χρο­νες συν­θέ­σεις του Χαλαν­δραί­ου μου­σι­κού από τη Χιλή, Alejandro Diaz. Ευρι­πί­δειο Θέα­τρο Ρεμα­τιάς, Πεζό­δρο­μος Προ­φή­τη Ηλία, Πολύ­δρο­σο Χαλαν­δρί­ου. Ώρα έναρ­ξης συναυ­λιών: 20.30. Είσο­δος ελεύ­θε­ρη. Τηλ.2132023922.

Δυο συναυ­λί­ες της Νατάσ­σας Μποφίλιου

Η «Βαβέλ 2», βασι­σμέ­νη στην πέμ­πτη δισκο­γρα­φι­κή συνά­ντη­ση της Νατάσ­σας Μπο­φί­λιου με τον Θέμη Καρα­μου­ρα­τί­δη και τον Γερά­σι­μο Ευαγ­γε­λά­το, αφού ανα­νέ­ω­σε τον ήχο και το ύφος της, γοή­τευ­σε Αθή­να και Θεσ­σα­λο­νί­κη και ταξί­δε­ψε σχε­δόν παντού στην Ελλά­δα και την Κύπρο για έναν ολό­κλη­ρο χρό­νο, κλεί­νει τον κύκλο της στην Τεχνό­πο­λη του Δήμου Αθη­ναί­ων με δυο εορ­τα­στι­κές τελευ­ταί­ες βρα­διές, από­ψε και αύριο. Στην παρά­στα­ση υπάρ­χουν όλα: οι μεγά­λες επι­τυ­χί­ες της αχώ­ρι­στης τριά­δας του ελλη­νι­κού τρα­γου­διού αλλά και απρό­σμε­να περά­σμα­τα σε αγα­πη­μέ­νες στιγ­μές από το παρελθόν.

Τεχνό­πο­λη Δήμου Αθη­ναί­ων: Πει­ραιώς 100, Γκά­ζι, 213 0109300.

Εισι­τή­ρια: 13, 15 και 17 ευρώ.

Το «Φορ­τη­γό» του Διο­νύ­ση Σαββόπουλου

Μισός αιώ­νας συμπλη­ρώ­θη­κε από την πρώ­τη κυκλο­φο­ρία του ιστο­ρι­κού πια βινυ­λί­ου «Φορ­τη­γό». Ο Διο­νύ­σης Σαβ­βό­που­λος το παρου­σιά­ζει στο Παλαιό Ελαιουρ­γείο στην Ελευ­σί­να, στο πλαί­σιο των «Αισχυ­λεί­ων». Στη σκη­νή ανε­βαί­νουν πλάι του χαρι­σμα­τι­κοί νέοι τρα­γου­δο­ποιοί ‑που έχουν ξεκι­νή­σει ήδη το δικό τους μου­σι­κό ταξί­δι- προ­κει­μέ­νου να τον συνο­δεύ­σουν, να τρα­γου­δή­σουν και να γιορ­τά­σουν μαζί του. Με τους: Κατε­ρί­να Πολέ­μη, Θέμο Σκαν­δά­μη, Εύη Μάζη, Γιώ­τη Κιορ­τσό­γλου και Δημή­τρη Λάπ­πα. Ήχος: Γιάν­νης Τού­ντας. Φώτα: Περι­κλής Μαθιέ­λης. Εικα­στι­κή επι­μέ­λεια: Αλέ­ξης Κυρι­τσό­που­λος. Ενδυ­μα­το­λό­γος: Ζαΐ­ρα Φαλη­ρέα. Παλαιό Ελαιουργείο.

Εναρ­ξη: 20.30. Είσο­δος: 5 και 12 ευρώ.

 

  • Η Κάτια Πάσχου με τον κιθα­ρί­στα Κων­στα­ντί­νο Τζώ­λο παρου­σιά­ζουν τη συναυ­λία «Pathos» στο Μικρό Θέα­τρο Βρά­χων «Αννα Συνο­δι­νού» στις 9 μ.μ. Βύρωνας

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο