Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε… το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Βδο­μά­δα φιλμ νουάρ στο «Studio new star art cinema»

Σάβ­βα­το 17 Σεπτέμβρη,

στις 18.00 και 22.00, «Νοτό­ριους» του Αλ. Χίτσκοκ.

Το κατα­σκο­πι­κό ρομάν­τζο που απο­γεί­ω­σε την καριέ­ρα του Χίτσκοκ. Μια λαμπρή αλλη­γο­ρία αγά­πης και προ­δο­σί­ας με τους Ινγκριντ Μπέρ­γκ­μαν και Κάρι Γκραντ σε δύο εξαι­ρε­τι­κές ερμηνείες.

Στις 20.00, «Ο άγνω­στος» του Ορσον Γουέλς.

ΘΕΑΤΡΟ

«Ο Αδα­ής και ο Παρά­φρων» από την Πει­ρα­μα­τι­κή στο Κακογιάννης

Παρά­τα­ση των παρα­στά­σε­ων του θεα­τρι­κού έργου «Ο Αδα­ής και ο Παρά­φρων» του Τόμας Μπέρν­χαρτ, σε σκη­νο­θε­σία Γιάν­νου Περ­λέ­γκα έως και τις 24 Σεπτέμ­βρη, λόγω μεγά­λης προ­σέ­λευ­σης από την πρώ­τη μέρα των παρα­στά­σε­ων. Στο πρό­γραμ­μα προ­στί­θε­νται πλέ­ον από τις 20 έως και τις 24 Σεπτέμ­βρη, 5 ακό­μα παρα­στά­σεις, εκτός των ήδη προγραμματισμένων.

Η περ­σι­νή μεγά­λη επι­τυ­χία της Πει­ρα­μα­τι­κής Σκη­νής του Εθνι­κού Θεά­τρου συνε­χί­ζει την επι­τυ­χη­μέ­νη πορεία της στη μεγά­λη σκη­νή του Ιδρύ­μα­τος «Μιχά­λης Κακο­γιάν­νης», ενώ ταυ­τό­χρο­να ετοι­μά­ζε­ται να ταξι­δέ­ψει στη Θεσ­σα­λο­νί­κη για τις προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νες παραστάσεις,στο πλαί­σιο των «Δημη­τρί­ων», που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν στις 1, 2 και 3 Οκτώ­βρη στο Θέα­τρο «Αυλαία».

Ο μεγά­λος Αυστρια­κός συγ­γρα­φέ­ας επι­στρα­τεύ­ει το γκρο­τέ­σκο και «χολε­ρι­κό» χιού­μορ του, για να υπο­γραμ­μί­σει το υπαρ­ξια­κό άγχος των ηρώ­ων του. Μια άγρια κωμω­δία για την τρα­γω­δία της τέχνης, της επι­στή­μης και της γονεϊ­κής χειραγώγησης.

Μετά­φρα­ση: Γιώρ­γος Δεπά­στας. Σκη­νο­θε­σία: Γιάν­νος Περλέγκας.Σκηνικά — Κοστού­μια: Λου­κία Χου­λιά­ρα. Κίνη­ση: Δήμη­τρα Ευθυ­μιο­πού­λου. Φωτι­σμοί: Νίκος Βλα­σό­που­λος. Βίντεο: Ιάσο­νας Αρβα­νι­τά­κης. Δια­νο­μή: Βασί­λισ­σα της Νύχτας: Ανθή Ευστρα­τιά­δου, Κυρία Φάργκο/Σερβιτόρος Βίντερ: Γιάν­νης Καπε­λέ­ρης, Πατέ­ρας: Χρή­στος Μαλά­κης, Δόκτωρ: Γιάν­νος Περλέγκας.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Αμαρ­τω­λοί της Salsa έρχο­νται να μας απογειώσουν 

Από το Σάβ­βα­το 3 Σεπτεμ­βρί­ου οι Salsa Sinners επέ­στρε­ψαν για τέσ­σε­ρις ακό­μα μονα­δι­κές εμφα­νί­σεις στον «Talk of the town» χώρο της Αθή­νας, στο Enzzo de Cuba.

Ένα πρω­τό­τυ­πο και δια­φο­ρε­τι­κό για τα δεδο­μέ­να της Ελλά­δας, δια­δρα­στι­κό musical, με το μονα­δι­κό Pedro Santana να μαγεύ­ει με τη φωνή του, και 16 χορευ­τές των Salsa Sinners να παρου­σιά­ζουν τη salsa, όπως τη ζουν και τη νοιώ­θουν, σε όλο της το μεγα­λείο. Επέ­στρε­ψαν στη σκη­νή του Enzzo de Cuba για μια ακό­μη μου­σι­κο­χο­ρευ­τι­κή «εξε­ρεύ­νη­ση» στα «μονο­πά­τια» της Salsa. Μια δια­φο­ρε­τι­κή από­δρα­ση από την καθη­με­ρι­νό­τη­τα με οδη­γό τη λάτιν μου­σι­κή, το ρυθ­μό και την καρδιά!!

Ένα δια­χρο­νι­κό μου­σι­κο­χο­ρευ­τι­κό ταξί­δι με οδη­γό τη salsa και προ­ο­ρι­σμό την Κού­βα, την Νέα Υόρ­κη, το Λος Αντζε­λες και την Αθή­να! Ένα εκρη­κτι­κό event που στέ­φθη­κε με από­λυ­τη επι­τυ­χία με τους Salsa Sinners για 2 ακό­μη εμφα­νί­σεις  σήμε­ρα 17 και 24 Σεπτεμ­βρί­ου στο Enzzo de Cuba. Salsa Sinners. Η μου­σι­κο­χο­ρευ­τι­κή κολ­λε­κτί­βα έχει μια ακα­τα­νί­κη­τη διά­θε­ση να αφη­γη­θεί, με τη γλώσ­σα του σώμα­τος και με τη συνο­δεία του λάτιν ρυθ­μού, τη συνέ­χεια σε μια «ιστο­ρία καρδιάς».

Info:
Οι Salsa Sinners στο Enzzo de Cuba
SALSA THE MUSICAL 2
3, 10, 17 και 24 Σεπτεμ­βρί­ου 2016
Enzzo de Cuba
Διεύ­θυν­ση: Αγί­ας Παρα­σκευ­ής 72- Περιστέρι
Τηλ.: 210–57 82 610
Τιμή εισό­δου (με πρώ­το ποτό):10€

Οι Imam Baildi στο Βεάκειο!

Mε εφό­διο τη σκη­νι­κή τους παρου­σία, που στις μεγά­λες ανοι­κτές σκη­νές είναι ακό­μα πιο εκρη­κτι­κή, τα κομ­μά­τια που αγα­πά­ει ο κόσμος και, φυσι­κά, και­νούρ­γιες ιδέ­ες και εκπλή­ξεις που δεν παρα­λεί­πουν ποτέ να εντά­ξουν στο πρό­γραμ­μά τους, ανε­βαί­νουν οι Imam Baildi σήμε­ρα το βρά­δυ στο Βεά­κειο. Ηχοι της Ανα­το­λής, των Βαλ­κα­νί­ων, πει­ραγ­μέ­νοι με ηλε­κτρι­κές νότες, έκα­ναν από την αρχή τους Imam Baildi να ξεχω­ρί­σουν και να κερ­δί­σουν γρή­γο­ρα μια θέση στην καρ­διά του κοι­νού. Το συγκρό­τη­μα δημιουρ­γεί από τα παλιά ρεμπέ­τι­κα, αλλά και από τρα­γού­δια του Αττίκ και της Βέμπω, και­νούρ­γιους, φρέ­σκους ήχους, απο­μο­νώ­νο­ντας το τρα­γού­δι και κάνο­ντας ριμίξ με μικρές παρεμβάσεις.

ΙΝFO:

Σάβ­βα­το 17 Σεπτεμ­βρί­ου — Βεά­κειο Θέατρο

ΕΚΤΟΣ ΑΘΗΝΑΣ

Αίγι­να: 8η Γιορ­τή Φιστι­κιού με έργα του Γιάν­νη Μόραλη! 

Στη μεγά­λη γιορ­τή της, την 8η Γιορ­τή Φιστι­κιού, που ξεκι­νά­ει την Πέμ­πτη 15 Σεπτεμ­βρί­ου και θα διαρ­κέ­σει έως την Κυρια­κή, 18 Σεπτεμ­βρί­ου, καλεί η Αίγι­να τον κόσμο υπο­σχό­με­νη ένα ζωντα­νό και κεφά­το τετρα­ή­με­ρο πολι­τι­σμού και ψυχαγωγίας.

Το πρό­γραμ­μα της γιορ­τής, παράλ­λη­λα με την καθιε­ρω­μέ­νη εμπο­ρι­κή έκθε­ση κατά μήκος του λιμα­νιού που ανοί­γει την Πέμ­πτη, περι­λαμ­βά­νει σει­ρά ποιο­τι­κών πολι­τι­στι­κών εκδη­λώ­σε­ων με επί­κε­ντρο τη μεγά­λη έκθε­ση έργων του Γιάν­νη Μόρα­λη, ξενα­γή­σεις στους αρχαιο­λο­γι­κούς χώρους του νησιού, εκδη­λώ­σεις ψυχα­γω­γί­ας (για μικρούς και μεγά­λους) και βέβαια μονα­δι­κές γεύ­σεις γαστρο­νο­μί­ας με άρω­μα από φρε­σκο­ψη­μέ­νο φιστί­κι και άλλα εξαι­ρε­τι­κά τοπι­κά προϊόντα.

Θεσ­σα­λο­νί­κη

«Επτά επί Θήβας»

Ολο­κλη­ρώ­νο­ντας την πανελ­λα­δι­κή περιο­δεία της, η καλο­και­ρι­νή παρα­γω­γή του ΚΘΒΕ «Επτά επί Θήβας» του Αισχύ­λου, σε σκη­νο­θε­σία Τσέ­ζα­ρις Γκρα­ου­ζί­νις, παρου­σιά­ζε­ται για δύο παρα­στά­σεις στο Βασι­λι­κό Θέα­τρο της Θεσ­σα­λο­νί­κης, από­ψε και αύριο.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο