Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πρέσβης Παλαιστίνης: Ο μόνος δρόμος για ειρήνη και ευημερία, είναι να τελειώσει η ισραηλινή κατοχή

Με ανά­γνω­ση χαι­ρε­τι­σμού του πρέ­σβη του παλαι­στι­νια­κού κρά­τους στην Ελλά­δα Μαρουάν Του­μπά­σι ξεκί­νη­σε η συγκέ­ντρω­ση. Ευχα­ρί­στη­σε την ΕΕΔΥΕ και τα ταξι­κά σωμα­τεία για την ατα­λά­ντευ­τη αλλη­λεγ­γύη τους στην πάλη του λαού της Παλαιστίνης.

Ο χαι­ρε­τι­σμός του πρέ­σβη της Παλαι­στί­νης, Μαρουάν Του­μπά­σι, στην κινη­το­ποί­η­ση της ΕΕΔΥΕ:

«Αγα­πη­τοί σύντροφοι,

Θα ήθε­λα από καρ­διάς να ευχα­ρι­στή­σω την ΕΕΔΥΕ, το ελλη­νι­κό αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κό κίνη­μα ειρή­νης, που μαζί με δεκά­δες φορείς του ταξι­κά προ­σα­να­το­λι­σμέ­νου ελλη­νι­κού εργα­τι­κού και λαϊ­κού κινή­μα­τος διορ­γά­νω­σαν τη σημε­ρι­νή δια­δή­λω­ση και για την έκφρα­ση της ατα­λά­ντευ­της αλλη­λεγ­γύ­ης τους στο ανα­φαί­ρε­το εθνι­κό δικαί­ω­μα ανε­ξαρ­τη­σί­ας και αυτο­διά­θε­σης του Παλαι­στι­νια­κού λαού.

Σας ευχα­ρι­στώ που στέ­κε­στε στο πλευ­ρό μας καθ’ όλη τη διάρ­κεια των εθνι­κών μας αγώ­νων προ­κει­μέ­νου να επι­τύ­χου­με την Ειρή­νη και Ασφά­λεια για το λαό μας και όλους τους ανθρώ­πους της ευρύ­τε­ρης περιο­χή της Μέσης Ανατολής.

Η επε­κτα­τι­κή αποι­κια­κή ισραη­λι­νή κατο­χή πρέ­πει να τελειώ­σει! Αυτός είναι ο μόνος δρό­μος που θα οδη­γή­σει σε ασφά­λεια, στα­θε­ρό­τη­τα και ευη­με­ρία για όλους τους ανθρώπους.

Επι­διώ­κου­με μια δίκαιη λύση που θα επι­τρέ­ψει τόσο στους Παλαι­στι­νί­ους όσο και στους Ισραη­λι­νούς να ζήσουν σε συν­θή­κες καλής γει­το­νί­ας στα κυρί­αρ­χα ανε­ξάρ­τη­τα κρά­τη τους, βάσει της αρχής της λύσης των δύο κρα­τών στα σύνο­ρα πριν από το 1967 (σύμ­φω­να με τη διε­θνή συναί­νε­ση και τις απο­φά­σεις του ΟΗΕ). Αυτό περι­λαμ­βά­νει την απε­λευ­θέ­ρω­ση όλων των παλαι­στι­νί­ων πολι­τι­κών κρα­του­μέ­νων και το δικαί­ω­μα επι­στρο­φής των Παλαι­στι­νί­ων προ­σφύ­γων βάσει του ψηφί­σμα­τος 194 του ΟΗΕ.

Θα ήθε­λα να επι­ση­μά­νω ότι η στρα­τιω­τι­κή συνερ­γα­σία με ένα αδί­στα­κτο κρά­τος εις βάρος του παλαι­στι­νια­κού λαού δεν ισο­δυ­να­μεί με θέση στη σωστή πλευ­ρά της ιστορίας.

Πιστεύ­ου­με ότι η Ελλά­δα, το λίκνο της Δημο­κρα­τί­ας, δεν θα επι­λέ­ξει να στα­θεί στο πλευ­ρό του κατα­πιε­στή εν αντι­θέ­σει με την ιστο­ρι­κή της θέση να στη­ρί­ζει και να υπε­ρα­σπί­ζε­ται όλους τους ανθρώ­πους που υπο­φέ­ρουν από την κατο­χή, την κατα­πί­ε­ση και το ρατσισμό.

Είναι η ώρα για όλους τους υπέρ­μα­χους της Ελευ­θε­ρί­ας και της Δημο­κρα­τί­ας στον κόσμο να παρέμ­βουν επει­γό­ντως και να ανα­λά­βουν δρά­σεις και πρω­το­βου­λί­ες προ­κει­μέ­νου να σώσουν τον Παλαι­στι­νια­κό λαό, που αντι­με­τω­πί­ζει επι­θέ­σεις από την 4η μεγα­λύ­τε­ρη στρα­τιω­τι­κή δύνα­μη στον κόσμο.

Ο λαός μας χρειά­ζε­ται την επεί­γου­σα παρέμ­βα­ση της Διε­θνούς Κοι­νό­τη­τας, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της Ελλά­δας, ώστε να στα­μα­τή­σουν οι σφα­γές των τελευ­ταί­ων ημέ­ρων που είχαν ως απο­τέ­λε­σμα το θάνα­το 140 παλαι­στί­νιων, μετα­ξύ των οποί­ων 39 παι­διών, να τερ­μα­τι­στεί η πολιορ­κία και βομ­βαρ­δι­σμός της Γάζας, όπως και οι εχθρο­πρα­ξί­ες σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της κατε­χό­με­νης Ανα­το­λι­κής Ιερου­σα­λήμ και της Δυτι­κής Όχθης.

Για άλλη μια φορά σύντρο­φοι, σας ευχα­ρι­στώ για την αλλη­λεγ­γύη και την υπο­στή­ρι­ξή σας.

Ζήτω η Ελλη­νo-Παλαι­στι­νια­κή Φιλία!». «Λευ­τε­ριά στην Παλαι­στί­νη» φώνα­ξαν οι διαδηλωτές!

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Με τα μάτια των παι­διών (Βέρα Κλών­τζα-Για­κλο­βά – Φρά­νιο Κραλ)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο