Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«ΠΡΙΝ»: Κατ’ εξακολούθηση ψεύτες

Στο φύλ­λο της εφη­με­ρί­δας «ΠΡΙΝ» 11–12 Απρί­λη, δημο­σιεύ­θη­κε άρθρο, όπου ανά­με­σα στα άλλα ανα­φέ­ρο­νται δια­στρε­βλω­μέ­νες οι προ­τά­σεις του ΚΚΕ, για την αντι­με­τώ­πι­ση της παν­δη­μί­ας του κορο­νοϊ­ού μέσα στα στρα­τό­πε­δα. Το ΚΚΕ έχει κατα­θέ­σει μέχρι σήμε­ρα πάνω από 50 ερω­τή­σεις στη Βου­λή, που θέτει αυτά τα ζητήματα.

Η εφη­με­ρί­δα για μια ακό­μη φορά, ανα­μα­σά­ει με αυθαί­ρε­το τρό­πο, δήθεν θέσεις του ΚΚΕ. Λέει ψέμα­τα, ότι το ΚΚΕ δεν έχει προ­τεί­νει μέτρα για την απο­συμ­φό­ρη­ση των στρα­το­πέ­δων. Πρό­κει­ται για συνει­δη­τούς ψεύ­τες και παρα­χα­ρά­κτες των προ­τά­σε­ων του ΚΚΕ, σχε­τι­κά με τα προ­βλή­μα­τα που αντι­με­τω­πί­ζουν οι φαντά­ροι στα στρα­τό­πε­δα και λόγω του κορονοϊού.

Τρα­νή από­δει­ξη απο­τε­λούν οι προ­τά­σεις τις Επι­τρο­πής της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένο­πλες Δυνά­μεις και τα Σώμα­τα Ασφα­λεί­ας που αρκε­τό και­ρό τώρα, έχει ανακοινώσει.

Πιο συγκε­κρι­μέ­να λοι­πόν στις 2 Απρί­λη το ΚΚΕ με ανα­κοί­νω­ση της Επι­τρο­πής απαί­τη­σε από την κυβέρνηση:

  • Να παρ­θούν μέτρα για τη μεί­ω­ση του συγ­χρω­τι­σμού στους θαλά­μους και όλους τους άλλους χώρους. Απαι­τεί­ται ΑΜΕΣΑ δια­μόρ­φω­ση συν­θη­κών για να ελα­χι­στο­ποι­η­θεί η επα­φή μέσα στα στρα­τό­πε­δα. Ο ζωτι­κός χώρος ανά στρα­τευ­μέ­νο πρέ­πει να αυξη­θεί σύμ­φω­να με τους κανό­νες υγιει­νής και άμε­σα να αυξη­θούν οι απο­στά­σεις μετα­ξύ ατό­μων στους θαλά­μους και άλλους χώρους, με δεδο­μέ­νο ότι η μετά­δο­ση του ιού γίνε­ται με στα­γο­νί­δια και με σκόνη.
  • Να επι­τα­χθούν τώρα ξενο­δο­χεια­κές μονά­δες, ξενώ­νες και άλλα κατάλ­λη­λα οική­μα­τα, σε όλες τις περιοχές.
  • Να επι­τα­χθούν ιδιω­τι­κά λεω­φο­ρεία και ΚΤΕΛ, για τη μεί­ω­ση του συγ­χρω­τι­σμού κατά τις μετα­κι­νή­σεις των στρατευμένων.
  • Να γίνουν τώρα απο­λυ­μάν­σεις σε όλους τους χώρους των Ενό­πλων Δυνά­με­ων από επαγ­γελ­μα­τι­κά συνεργεία.
  • Να εξα­σφα­λι­στεί το απα­ραί­τη­το ιατρι­κό και νοση­λευ­τι­κό προ­σω­πι­κό σε όλες τις μονά­δες και τα στρα­τιω­τι­κά νοσοκομεία.
  • Να επι­τα­χθούν άμε­σα τα χει­ρουρ­γεία, οι κλί­νες ΜΕΘ, τα κρε­βά­τια, τα δια­γνω­στι­κά και τα εργα­στη­ρια­κά κέντρα των ιδιω­τι­κών νοσοκομείων.

Επί­σης κατη­γο­ρούν το ΚΚΕ διό­τι δεν ανα­φέ­ρε­ται καθό­λου στα ζητή­μα­τα των αυξα­νό­με­νων αντα­γω­νι­σμών για τις ΑΟΖ και τους υδρογονάνθρακες.

Το ΚΚΕ με όλους τους τρό­πους έχει τονί­σει ότι η εμπλο­κή της χώρας μας στους σχε­δια­σμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, εξυ­πη­ρε­τεί τα γεω­στρα­τη­γι­κά συμ­φέ­ρο­ντα των ιμπε­ρια­λι­στι­κών δυνά­με­ων στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή. Μέσα σε αυτά τα πλαί­σια εντεί­νε­ται η επι­θε­τι­κό­τη­τα της αστι­κή τάξης της Τουρ­κί­ας. Επί­σης η αστι­κή τάξη της Ελλά­δας προ­ω­θεί τα συμ­φέ­ρο­ντά της στην περιο­χή, με στό­χο τη συνεκ­με­τάλ­λευ­ση των κοιτασμάτων.

Οι ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης της Ν.Δ, αλλά και όλων των προη­γού­με­νων αστι­κών κυβερ­νή­σε­ων, για το μη καθο­ρι­σμό Απο­κλει­στι­κής Οικο­νο­μι­κής Ζώνης, με βάση το διε­θνές δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασ­σας, είναι μεγάλες.

Το ΚΚΕ για μια ακό­μη φορά θα τονί­σει ότι η πολι­τι­κή αυτή είναι επι­κίν­δυ­νη για τα λαϊ­κά συμ­φέ­ρο­ντα. Ευνο­εί ολο­έ­να και περισ­σό­τε­ρο την πολι­τι­κή της συν­δια­χεί­ρι­σης, που κινεί­ται στη λογι­κή εξεύ­ρε­σης «λύσης» εντός ιμπε­ρια­λι­στι­κών σχε­δια­σμών, δηλα­δή προς όφε­λος των μονοπωλίων.

Για μια ακό­μη φορά απο­δει­κνύ­ε­ται ότι οι δια­στρε­βλώ­σεις και τα ψέμα­τα του «ΠΡΙΝ» έχουν κοντά ποδάρια.

Καλού­με τον απλό κόσμο που ακο­λου­θεί το ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΙΑ, να ακο­λου­θή­σει την ανα­τρε­πτι­κή πολι­τι­κή του ΚΚΕ και όχι τους ψεύτες.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο