Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη έλαβε ο χρυσαυγίτης Μπαρμπαρούσης 

Την Τετάρ­τη, 20 Ιου­νί­ου, θα απο­λο­γη­θεί στον ανα­κρι­τή ο χρυ­σαυ­γί­τη­ςΚων­στα­ντί­νος Μπαρ­μπα­ρού­σης, για το κακουρ­γη­μα­τι­κού βαθ­μού αδί­κη­μα των προ­πα­ρα­σκευα­στι­κών πρά­ξε­ων εσχά­της προ­δο­σί­ας που τον βαρύ­νει, μετά τα όσα είπε την Παρα­σκευή, 15 Ιου­νί­ου στη Βουλή.

Το μέλος της εγκλει­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή (προ­σχη­μα­τι­κά τον απο­κή­ρυ­ξαν την Παρα­σκευή), ο οποί­ος συνε­λή­φθη σήμε­ρα το πρωί σε φιλι­κό του σπί­τι στην Πεντέ­λη, ζήτη­σε και έλα­βε προ­θε­σμία από τον δικα­στι­κό λει­τουρ­γό ώστε να προ­ε­τοι­μά­σει τους ισχυ­ρι­σμούς του για την κατη­γο­ρία που του αποδίδεται.

Ο Χρυ­σαυ­γί­της αρνεί­ται την πρά­ξη που του απο­δί­δε­ται, ενώ σύμ­φω­να με δηλώ­σεις του συνη­γό­ρου του, Π. Κορα­τζό­που­λου, η όλη υπό­θε­ση αφο­ρά μία «ατυ­χή επι­λο­γή εκφρά­σε­ων που ενσω­μα­τώ­θη­καν στον λόγο του σε μία στιγ­μή θυμι­κής έξαρ­σης». Κατά τον κ. Κορα­τζό­που­λο, η φρα­σε­ο­λο­γία τού εντο­λέα του «προ­φα­νώς είναι απρό­σφο­ρη να προ­κα­λέ­σει τα αδι­κή­μα­τα για τα οποία κατη­γο­ρεί­ται», ενώ, όπως τόνι­σε, «η αδυ­να­μία της κατη­γο­ρί­ας είναι η υπερ­βο­λή της».

Ο συνή­γο­ρος του κ. Μπαρ­μπα­ρού­ση ανέ­φε­ρε, επί­σης, ότι ο εντο­λέ­ας του έχει ήδη ανα­κα­λέ­σει «τις επί­μεμ­πτες φρά­σεις», κάτι που θα κάνει και ενώ­πιον του ανα­κρι­τή, ενώ πρό­θε­ση του ήταν να θέσει «κατά τρό­πο εμφα­τι­κό» τους πολι­τεια­κούς παρά­γο­ντες «προ των ευθυ­νών τους».

Η κατη­γο­ρία σε βάρος του βου­λευ­τή αφο­ρά την ομι­λία του στη Βου­λή, κατά τη διάρ­κεια της συζή­τη­σης της πρό­τα­σης δυσπι­στί­ας που κατέ­θε­σε η αξιω­μα­τι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση με αφορ­μή τη συμ­φω­νία για το ονο­μα­το­λο­γι­κό της πΓΔΜ. Ο κ. Μπαρ­μπα­ρού­σης, από του βήμα­τος, κάλε­σε τον στρα­τό να συλ­λά­βει τον Πρό­ε­δρο της Δημο­κρα­τί­ας, τον πρω­θυ­πουρ­γό και τον υπουρ­γό Άμυνας.

Η δίω­ξη σε βάρος του ασκή­θη­κε ύστε­ρα από εισαγ­γε­λι­κή έρευ­να που διε­νερ­γή­θη­κε αυθη­με­ρόν μετά την παρέμ­βα­ση του υπουρ­γού Δικαιο­σύ­νης, Σταύ­ρου Κοντο­νή, στον Άρειο Πάγο και ανα­φο­ρά του υπουρ­γού και του ανα­πλη­ρω­τή υπουρ­γού Εθνι­κής Άμυ­νας, Πάνου Καμ­μέ­νου και Φώτη Κουβέλη.

Ενδει­κτι­κό πάντως του πώς θα «εποι­κοι­νω­νή­σουν» το θέμα οι χρυ­σαυ­γί­τες — σηκώ­νο­ντας σκό­νη (κάλ­πι­κου) πατριω­τι­σμού για να κρύ­ψουν το φασι­στι­κό τους πρό­σω­πο — είναι το πρω­ι­νό σόου Μπαρ­μπα­ρού­ση έξω από τη ΓΑΔΑ με δου­λε­μέ­νο από πριν σενά­ριο που κατέ­γρα­ψε κάμε­ρα (μη επαγ­γελ­μα­τι­κή) και το οποίο δεί­χνει τον τρό­πο που θα υπε­ρα­σπι­στεί (υπε­ρα­σπι­στούν) και δικαιο­λο­γή­σει τα όσα είπε.

Είναι δεδο­μέ­νο ότι δεν έχουν κοπεί οι δεσμοί με την εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση της Χρυ­σής Αυγής.

Σε έναν τέλειο συγ­χρο­νι­σμό, βγαί­νο­ντας το αυτο­κί­νη­το της Αστυ­νο­μί­ας από το γκα­ράζ της ΓΑΔΑ (με ανοι­χτό το πίσω παρά­θυ­ρο) και μέχρι να βγει το όχη­μα στην Αλε­ξάν­δρας, ο χρυ­σαυ­γί­της φωνά­ζει και η κάμε­ρα κατα­γρά­φει «Η Μακε­δο­νία είναι ελληνική»

Συνε­λή­φθη ο Κ. Μπαρμπαρούσης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο