Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προθεσμία πήραν οι αστυνομικοί που λίντσαραν τον Ζακ — Θα υποστηρίξουν ότι ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους

Προ­θε­σμία για τις 12 Δεκεμ­βρί­ου ζήτη­σαν και έλα­βαν από τον ανα­κρι­τή της υπό­θε­σης του θανά­του του Ζακ Κωστό­που­λου, οι 4 αστυ­νο­μι­κοί σε βάρος των οποί­ων απαγ­γέλ­θη­κε κατη­γο­ρία για «θανα­τη­φό­ρα σωμα­τι­κή βλάβη».

Οι αστυ­νο­μι­κοί εμφα­νί­στη­καν το πρωί στον 23ο τακτι­κό ανα­κρι­τή που χει­ρί­ζε­ται την υπό­θε­ση, έχο­ντας τη συμπα­ρά­στα­ση συν­δι­κα­λι­στών συνα­δέλ­φων τους, προ­κει­μέ­νου να λάβουν προ­θε­σμία ώστε να προ­ε­τοι­μά­σουν τις απο­λο­γί­ες τους.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, οι τέσ­σε­ρις αστυ­νο­μι­κοί, που έχουν εντο­πι­στεί από τα βίντεο, που κατα­γρά­φουν τις τελευ­ταί­ες στιγ­μές του 33χρονου ακτι­βι­στή έξω από το κοσμη­μα­το­πω­λείο της οδού Γλάδ­στω­νος, θα αρνη­θούν την πρά­ξη που τους απο­δί­δε­ται ισχυ­ρι­ζό­με­νοι πως ενήρ­γη­σαν στο πλαί­σιο των καθη­κό­ντων τους. Οι τέσ­σε­ρις κατη­γο­ρού­με­νοι φέρο­νται να ισχυ­ρί­ζο­νται ότι κλή­θη­καν στο σημείο με σήμα την αντι­με­τώ­πι­ση «ληστεί­ας με δρά­στη που κρα­τού­σε αιχ­μη­ρό αντι­κεί­με­νο» και επι­χει­ρού­σε να δια­φύ­γει. Σκο­πεύ­ουν, επί­σης, να υπο­στη­ρί­ξουν πως δεν βιαιοπράγησαν.

Να σημειω­θεί ότι στο επί­μα­χο οπτι­κό υλι­κό που έχει στα χέρια του ο ανα­κρι­τής της υπό­θε­σης, έχουν κατα­γρα­φεί αστυ­νο­μι­κοί να χτυ­πά­νε με γκλοπ τον αιμό­φυρ­το 33χρονο και να του φορά­νε χει­ρο­πέ­δες, ενώ βρί­σκε­ται πεσμέ­νος κάτω και ανή­μπο­ρος να αντιδράσει.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο