Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προκαλεί ο Κορκονέας μέσου του δικηγόρου του (Αποφυλακίζεται μέσα στον Αυγούστου)

Ο πελά­της του είναι από­λυ­τα ικα­νο­ποι­η­μέ­νος από την από­φα­ση του Εφε­τεί­ου Λαμί­ας και  «Όσοι αντι­δρούν καλό θα είναι να κοι­τά­ξουν τον εαυ­τό τους στον καθρέ­φτη» Έτσι σχο­λί­α­σε τις σφο­δρές αντι­δρά­σεις στην από­φα­ση Βαγ­γέ­λης Ανδρού­λας δικη­γό­ρος του δολο­φό­νου του Αλέ­ξη Γρη­γο­ρό­που­λου, Επα­μει­νών­δα Κορκονέα.

Ταυ­τό­χρο­να δμο­σιεύ­μα­τα προσ­διο­ρί­ζουν το χρό­νο απο­φυ­λά­κι­σης του δολο­φό­νου Κορ­κο­νέα μέσα στον Αύγου­στο, μετά την ποι­νή που του επέ­βα­λε χτες το Μει­κτό Ορκω­τό Εφε­τείο της Λαμί­ας. Πιο συγκε­κρι­μέ­να, το Εφε­τείο κατα­δί­κα­σε σε κάθειρ­ξη 13 χρό­νων τον ειδι­κό φρου­ρό, που κρί­θη­κε ένο­χος για ανθρω­πο­κτο­νία από πρό­θε­ση με άμε­σο δόλο, ανα­γνω­ρί­ζο­ντας το ελα­φρυ­ντι­κό του πρό­τε­ρου σύν­νο­μου βίου. Ο ειδι­κός φρου­ρός έχει ήδη εκτί­σει 10 χρό­νια από την ποι­νή του και δεδο­μέ­νου ότι έχει κάνει και μερο­κά­μα­τα στη φυλα­κή, τα οποία προ­σμε­τρώ­νται υπέρ του, απο­φυ­λα­κί­ζε­ται άμεσα.

Όπως χαρα­κτη­ρι­στι­κά ανα­φέ­ρει η ανα­κοί­νω­ση του ΚΚΕ «Εντύ­πω­ση δημιουρ­γεί η ανα­γνώ­ρι­ση στον συγκε­κρι­μέ­νο δολο­φό­νο του ελα­φρυ­ντι­κού του προη­γού­με­νου σύν­νο­μου βίου, όταν αυτό δεν συμ­βαί­νει στην πρά­ξη σε μια σει­ρά άλλους δρά­στες, που δια­θέ­τουν λευ­κό ποι­νι­κό μητρώο, αλλά δεν τυχαί­νει να προ­έρ­χο­νται από το μηχα­νι­σμό της κρα­τι­κής κατα­στο­λής ή από οικο­νο­μι­κά εύπο­ρα στρώ­μα­τα» (ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΔΩ).

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Οπλίζεται το χέρι του κάθε Κορκονέα

«Η από­φα­ση οπλί­ζει το χέρι του κάθε Κορ­κο­νέα», τόνι­σε η συνή­γο­ρος της οικο­γέ­νειας του Αλέ­ξη Γρη­γο­ρό­που­λου, Ζωή Κων­στα­ντο­πού­λου, μιλώ­ντας στην εκπο­μπή «Καλο­καί­ρι Μαζί» στον ΑΝΤ1, για την ποι­νή που επι­βλή­θη­κε στον ειδι­κό φρου­ρό, αλλά και την αθώ­ω­ση του δεύ­τε­ρου, Βασί­λη Σαραλιώτη.

«Μιλά­με για εν ψυχρώ δολο­φο­νία», υπο­γράμ­μι­σε η νομι­κός, εκτι­μώ­ντας ότι δεν πρό­κει­ται για περί­πτω­ση από αυτές που τους ανα­γνω­ρί­ζε­ται το ελα­φρυ­ντι­κό. «Υπάρ­χουν στοι­χεία που δεί­χνουν ότι οι δρά­στες έδρα­σαν μαζί. Βεβαί­ως ο Κορ­κο­νέ­ας είναι αυτός που όπλι­σε και πάτη­σε τη σκαν­δά­λη και ο Σαρα­λιώ­της είναι αυτός που τον συνέ­δρα­με», είπε ανα­φο­ρι­κά με την αθώ­ω­ση του συγκα­τη­γο­ρού­με­νου ειδι­κού φρουρού.

Η Ζωή Κων­στα­ντο­πού­λου έκα­νε λόγο για από­φα­ση που «προ­κα­λεί και προ­σβά­λει την νοη­μο­σύ­νη όλων μας» και κατήγ­γει­λε μεθό­δευ­ση της. Σύμ­φω­να με την οικο­γέ­νεια Γρη­γο­ρό­που­λου, η από­φα­ση που ανα­κοι­νώ­θη­κε χθες ήταν «προ­δρο­λο­γη­μέ­νη από τις 19 Ιου­νί­ου, οπό­τε και θα ανα­κοι­νώ­νο­νταν η από­φα­ση, όμως εμφα­νί­στη­κε ένας δικη­γό­ρος που ισχυ­ρί­στη­κε ότι ασθέ­νη­σε ο συνή­γο­ρος Κορκονέα.

«Κατά την άπο­ψή μας το έκα­νε ώστε να υπα­χθεί στον νέο Ποι­νι­κό Κώδι­κα. Ζητή­σα­με νέα ημε­ρο­μη­νία μέσα στον Ιού­νιο, καταγ­γέλ­λο­ντάς τον. Υπήρ­χε τότε εισαγ­γε­λι­κή πρό­τα­ση ότι πάτη­σε δύο φορές τη σκαν­δά­λη αλλά, είχε ενδε­χό­με­νο δόλο. Εκτι­μή­σα­με ότι βάσει των δια­τά­ξε­ων του νέου Ποι­νι­κού Κώδι­κα υπήρ­χε μεθό­δευ­ση για να πέσει ο Κορ­κο­νέ­ας ‘στα μαλα­κά’ και επι­βε­βαιω­θή­κα­με επει­δή το δικα­στή­ριο αρνή­θη­κε να δώσει ημε­ρο­μη­νία για τον Ιού­νιο», αιτιο­λό­γη­σε η ίδια.

Αιχμές για τη σύνθεση του δικαστηρίου

Κλη­θεί­σα να απα­ντή­σει στο αν ήταν το δικα­στή­ριο που μεθό­δευ­σε την από­φα­ση, είπε ότι, «στη μεθό­δευ­ση συμ­με­τεί­χε το δικα­στή­ριο, απο­δε­χό­με­νο να αλλά­ξει η σύν­θε­σή του, διό­τι από τις 30 Ιου­νί­ου συντα­ξιο­δο­τεί­το ο αρχαιό­τε­ρος εφέ­της» και κατήγ­γει­λε πως το δικα­στή­ριο «απήγ­γει­λε την από­φα­ση με άλλη σύν­θε­ση χθες».
«Δε γίνο­νται έτσι αυτά τα πράγ­μα­τα, με ένα χαρ­τί ασθέ­νειας», τόνι­σε. Τέλος, ανα­φε­ρό­με­νη στη μητέ­ρα του Αλέ­ξη Γρη­γο­ρό­που­λου, είπε πως «αυτή η γυναί­κα που της σκό­τω­σαν το παι­δί, αντι­με­τω­πί­στη­κε σαν να είναι η ίδια κατηγορούμενη».

«Χθες ο εισαγ­γε­λέ­ας έλε­γε ότι η συμπε­ρι­φο­ρά των κατη­γο­ρού­με­νων ήταν αντι­δε­ο­λο­γι­κή», σημεί­ω­σε σχε­τι­κά. «Το χέρι του Κορ­κο­νέα το όπλι­σαν εκεί­νες οι απο­φά­σεις που είχαν ληφθεί για μια σει­ρά γεγο­νό­των αστυ­νο­μι­κής βίας. Το δικα­στή­ριο όπλι­σε το χέρι του κάθε Κορ­κο­νέα», κατέ­λη­ξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο