Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προκαλεί το λαϊκό αίσθημα ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Θα έχουμε καταπληκτικά Χριστούγεννα… Η πανδημία στην Ελλάδα είναι ελεγχόμενη»!

Την έχει «τερ­μα­τί­σει» εδώ και πολύ και­ρό την κυβερ­νη­τι­κή προ­κλη­τι­κό­τη­τα ο υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης και αντι­πρό­ε­δρος της ΝΔ Άδω­νις Γεωρ­γιά­δης, αλλά συνε­χί­ζει απτό­η­τος ξεπερ­νώ­ντας ακό­μη και τον ίδιο του τον εαυτό.

Την ώρα που συνάν­θρω­ποι μας βρί­σκο­νται δια­σω­λη­νω­μέ­νοι εκτός ΜΕΘ, η παν­δη­μία καλ­πά­ζει και η κυβερ­νη­τι­κή πολι­τι­κή έχει απο­τύ­χει ολο­κλη­ρω­τι­κά στην αντι­με­τώ­πι­ση της κρί­σης, ο Αδ. Γεωρ­γιά­δης συνε­χί­ζει να προ­κα­λεί το λαϊ­κό αίσθη­μα από τα τηλε­ο­πτι­κά παράθυρα.

«Θα έχου­με κατα­πλη­κτι­κά Χρι­στού­γεν­να» δήλω­σε σήμε­ρα μιλώ­ντας στην πρω­ι­νή εκπο­μπή του ΑΝΤ1. Συνέ­χι­σε δε το γνω­στό του «τρο­πά­ριο» της μακά­βριας στα­τι­στι­κής, συγκρί­νο­ντας τον αριθ­μό των νεκρών στην Ελλά­δα με τον αντί­στοι­χο αριθ­μό άλλων ευρω­παϊ­κών χωρών: «Η παν­δη­μία στην Ελλά­δα είναι ελεγ­χό­με­νη. Αφού υπάρ­χει παν­δη­μία, θα υπάρ­χουν και νεκροί. Τι να κάνου­με, αφού είναι παν­δη­μία; Το θέμα είναι πως η παν­δη­μία είναι σε φάση απο­κλι­μά­κω­σης στην Ελλά­δα, όπως λέει και ο Γενι­κός Διευ­θυ­ντής Ευρώ­πης του ΠΟΥ» και πρό­σθε­σε με περισ­σό θρά­σος πως… «οι νεκροί στην Ελλά­δα δεν είναι περισ­σό­τε­ροι από άλλες χώρες από την αρχή της παν­δη­μί­ας. Ναι, είναι περισ­σό­τε­ροι από τον Ιού­λιο και μετά που άρχι­σαν οι μαζι­κοί εμβολιασμοί»!

Ο υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης δεν ξέχα­σε να παι­νέ­ψει την κυβέρ­νη­ση του που «αύξη­σε τις ΜΕΘ σε περί­που 1300» (λες και πρό­κει­ται για επί­τευγ­μα) ενώ χαρα­κτή­ρι­σε «ουρα­νο­μή­κη ανοη­σία» το αίτη­μα για επί­τα­ξη των ιδιω­τι­κών κλι­νι­κών σε άλλη μια προ­σπά­θεια του να «καλύ­ψει» τους μεγα­λο­κλι­νι­κάρ­χες που κερ­δο­σκο­πούν σε περί­ο­δο παν­δη­μί­ας. Έκα­στος στο είδος του και ο Γεωρ­γιά­δης στην υπε­ρά­σπι­ση των συμ­φε­ρό­ντων του κεφαλαίου…

Νίκος Καπραβέλος: «Βλέπω μαύρα Χριστούγεννα»

Την στιγ­μή που ο Αδ. Γεωρ­γιά­δης προ­βλέ­πει «κατα­πλη­κτι­κά Χρι­στού­γεν­να» και… «θρί­αμ­βο» της κυβερ­νη­τι­κής πολι­τι­κής, ο διευ­θυ­ντής της Β’ ΜΕΘ του νοσο­κο­μεί­ου Παπα­νι­κο­λά­ου της Θεσ­σα­λο­νί­κης Νίκος Καπρα­βέ­λος δεν είναι διό­λου αισιό­δο­ξος για την πορεία της παν­δη­μί­ας στη χώρα.

«Δε δεχό­μα­στε ασθε­νείς εκτός ΜΕΘ. Έχου­με πλη­ρό­τη­τα 110%» ανέ­φε­ρε χαρα­κτη­ρι­στι­κα μιλώ­ντας στον ΣΚΑΪ και πρό­σθε­σε: «Έχου­με εξα­ντλή­σει όλες τις δυνα­τό­τη­τες σαν ΕΣΥ ζητά­με έκτα­κτα μέτρα που θα πρέ­πει να εφαρ­μο­στούν μέχρι τα Χρι­στού­γεν­να, για­τί προ­βλέ­πω επι­δεί­νω­ση της πίε­σης στα νοσο­κο­μεία, βλέ­πω μαύ­ρα Χριστούγεννα». 

Ο κ. Καπρα­βέ­λος υπο­γράμ­μι­σε ότι για άλλη μια νύχτα στο νοσο­κο­μείο Παπα­νι­κο­λά­ου ήταν εφιαλ­τι­κή καθώς μεγά­λος όγκος ασθε­νών εκτός ΜΕΘ είναι σε κρί­σι­μη κατά­στα­ση, με τους για­τρούς να δίνουν καθη­με­ρι­νά μάχες.

Αν είχα­με κομ­μου­νι­σμό στην Ελλά­δα, κύριε Γεωργιάδη…

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο