Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες 285 αποφοίτων Αρσακείων διέταξε η Εισαγγελία

Τη διε­νέρ­γεια προ­κα­ταρ­κτι­κής εξέ­τα­σης διέ­τα­ξε η Προϊ­στα­μέ­νη της Εισαγ­γε­λί­ας Πρω­το­δι­κών Σωτη­ρία Παπα­γε­ωρ­γα­κο­πού­λου με αφορ­μή προ­σφυ­γή που κατέ­θε­σε η διοί­κη­ση της Φιλεκ­παι­δευ­τι­κής Εται­ρεί­ας με αντι­κεί­με­νο την διε­ρεύ­νη­ση των καταγ­γε­λιών 285 απο­φοί­των των Αρσα­κεί­ων Σχο­λεί­ων περί σεξουα­λι­κών και άλλων μορ­φών παρε­νο­χλή­σε­ων από εκπαιδευτικούς.

Μετά την υπο­βο­λή του αιτή­μα­τος της Φιλεκ­παι­δευ­τι­κής Εται­ρεί­ας, που προ­α­νήγ­γει­λε ο πρό­ε­δρος καθη­γη­τής Γιώρ­γος Μπα­μπι­νιώ­της, η Προϊ­στα­μέ­νη της Εισαγ­γε­λί­ας διέ­τα­ξε την διε­νέρ­γεια προ­κα­ταρ­κτι­κής εξέ­τα­σης, η διε­νέρ­γεια της οποί­ας ανα­τέ­θη­κε στον εισαγ­γε­λέα πρω­το­δι­κών Γιώρ­γο Νούλη.

Οι 285 από­φοι­τοι από το 1994 έως το 2018, σε επι­στο­λή τους προς την Φιλεκ­παι­δευ­τι­κή Εται­ρεία, που δημο­σιο­ποι­ή­θη­κε χθες, ανα­φέ­ρουν ότι γνω­ρί­ζουν και έχουν πλη­ρο­φο­ρη­θεί για σεξουα­λι­κές, ψυχο­λο­γι­κές ή και λεκτι­κές προ­σβο­λές που έχουν υπο­στεί μαθη­τές και μαθή­τριες από συγκε­κρι­μέ­νους καθη­γη­τές και καθη­γή­τριες των Αρσακείων.

Παράλ­λη­λα ανα­φέ­ρο­νται σε «δια­χρο­νι­κή νοο­τρο­πία κάποιων» και καταγ­γέλ­λουν τόσο τους θύτες όσο και τους καθη­γη­τές καθη­γή­τριες τους ή τους υπεύ­θυ­νους υπεύ­θυ­νες που συγκά­λυ­ψαν αυτά τα γεγο­νό­τα. Υπο­στη­ρί­ζουν επί­σης πως «η διοί­κη­ση θα έπρε­πε να έχει το θάρ­ρος να λογο­δο­τή­σει για την πραγ­μα­το­ποί­η­ση ορι­σμέ­νων ‑όπως απο­δει­κνύ­ε­ται- λαν­θα­σμέ­νων επι­λο­γών» όπως ανα­φέ­ρουν χαρακτηριστικά.

Σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση που εξέ­δω­σε ο κ. Μπα­μπι­νιώ­της το αίτη­μα που κατα­τέ­θη­κε υπό την μορ­φή ανα­φο­ράς στην Εισαγ­γε­λία είναι «να κλη­θούν ένας προς έναν οι 285 από­φοι­τοι των Αρσα­κεί­ων Σχο­λεί­ων που υπο­γρά­φουν την επί­μα­χη ανα­κοί­νω­ση που διο­χε­τεύ­θη­κε στα ΜΜΕ προ­κει­μέ­νου να συγκε­κρι­με­νο­ποι­ή­σουν τις καταγ­γε­λί­ες τους για να διε­ρευ­νη­θούν αυτές αρμο­δί­ως από την Εισαγ­γε­λία Αθη­νών». Τονί­ζε­ται δε ότι «η Φιλεκ­παι­δευ­τι­κή Εται­ρεία θα παρα­κο­λου­θεί στε­νά τη δια­δι­κα­σία και θα συν­δρά­μει το έργο των εισαγ­γε­λι­κών αρχών με οποιον­δή­πο­τε τρό­πο της ζητηθεί».

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο