Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προκλητική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για τη Βενεζουέλα

Σε μια άκρως προ­κλη­τι­κή ανα­κοί­νω­ση προ­χώ­ρη­σε χθες το ελλη­νι­κό υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών, για να εκφρά­σει την … «βαθειά (sic) ανη­συ­χία του» για την κατά­στα­ση στη Βενε­ζου­έ­λα. Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, που στη­ρί­ζει τον πρα­ξι­κο­πη­μα­τία αυτο­α­να­κη­ρυ­χθέ­ντα πρό­ε­δρο Χουάν Γκουαϊ­δό, τον αχυ­ράν­θρω­πο των ΗΠΑ και της ΕΕ, κάνει άλλη μια παρέμ­βα­ση στα εσω­τε­ρι­κά αυτής της χώρας ταυ­τι­ζό­με­νη με τις ΗΠΑ και ΕΕ, μιλώ­ντας για «σοβα­ρά γεγο­νό­τα που είχαν ως απο­τέ­λε­σμα την παρε­μπό­δι­ση, από τις δυνά­μεις ασφα­λεί­ας, της εισό­δου στην Εθνο­συ­νέ­λευ­ση και τη μη άσκη­ση του εκλο­γι­κού δικαιώ­μα­τος του προ­έ­δρου της Εθνο­συ­νέ­λευ­σης και μετα­βα­τι­κού Προ­έ­δρου της χώρας κ. J. Guaidο καθώς και βου­λευ­τών της αντι­πο­λί­τευ­σης, κατά τη δια­δι­κα­σία εκλο­γής προ­έ­δρου της Εθνοσυνέλευσης».

Υιο­θε­τώ­ντας το απο­δε­δειγ­μέ­νο σόου που έστη­σε ο Γκουαϊ­δό, απο­κρύ­πτει ότι ένα τμή­μα της αντι­πο­λί­τευ­σης που πριν τον στή­ρι­ζε τώρα έχει απο­σύ­ρει τη στή­ρι­ξή του και μαζί με το κυβερ­νών σοσιαλ­δη­μο­κρα­τι­κό Ενω­μέ­νο Σοσια­λι­στι­κό Κόμ­μα και την εκλο­γι­κή συμ­μα­χία του εξέ­λε­ξε νέο πρό­ε­δρο της Βουλής.

Κατά τ’ άλλα το ελλη­νι­κό ΥΠΕΞ «καλεί όλα τα εμπλε­κό­με­να μέρη να κατα­βά­λουν κάθε δυνα­τή προ­σπά­θεια για την απο­κα­τά­στα­ση της δημο­κρα­τί­ας και του κρά­τους δικαί­ου στη Βενε­ζου­έ­λα μέσω της διε­νέρ­γειας δια­φα­νών, ελεύ­θε­ρων και δίκαιων προ­ε­δρι­κών εκλο­γών». Στη Βενε­ζου­έ­λα ήδη γίνε­ται ανά­με­σα στην κυβέρ­νη­ση και ένα τμή­μα της αντι­πο­λί­τευ­σης διά­λο­γος για να κατα­λη­χθούν εκλο­γές για τη Βου­λή μέσα στο 2020.

guaido 3

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο