Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προκλητική απόφαση εισαγγελέα για ναζί εγκληματία

Μια νέα προ­κλη­τι­κή από­φα­ση δημιουρ­γεί ερω­τή­μα­τα, αυτήν τη φορά για τον κατη­γο­ρού­με­νο για δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση ναζί Π. Θεο­δώ­ρου. Ο εισαγ­γε­λέ­ας Εφε­τών Πει­ραιά, Ευάγ­γε­λος Κασα­λιάς, απέρ­ρι­ψε, σύμ­φω­να με όσα έγι­ναν γνω­στά, το αίτη­μα της δικη­γό­ρου Ελευ­θε­ρί­ας Τομπα­τζό­γλου, συνη­γό­ρου της οικο­γέ­νειας Φύσ­σα, για την έκδο­ση διε­θνούς εντάλ­μα­τος σύλ­λη­ψης και ερυ­θράς αγγε­λί­ας στην Ιντερ­πόλ για τη σύλ­λη­ψη του ναζι­στή Θεοδώρου.

Ο Θεο­δώ­ρου είναι κατη­γο­ρού­με­νος σε βαθ­μό κακουρ­γή­μα­τος (μαζί με τον επί­σης ναζι­στή και άλλο­τε πρω­το­πα­λί­κα­ρο του Μιχα­λο­λιά­κου Δεβε­λέ­κο) για τη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σής Αυγής στον κοι­νω­νι­κό χώρο «Φαβέ­λα» στον Πει­ραιά, κατά την οποία τραυ­μα­τί­στη­κε και η Ελευ­θε­ρία Τομπα­τζό­γλου. Ο εν λόγω κατέ­φυ­γε στη Σου­η­δία, εκμε­ταλ­λευό­με­νος την ανο­χή των αρχών.

Το αίτη­μα της δικη­γό­ρου για έκδο­ση διε­θνούς εντάλ­μα­τος σύλ­λη­ψης του ναζι­στή Θεο­δώ­ρου απορ­ρί­φθη­κε, σύμ­φω­να με τις πλη­ρο­φο­ρί­ες, με το… αιτιο­λο­γι­κό ότι ο εν λόγω είναι γνω­στής δια­μο­νής, δεύ­τε­ρον ότι έχει ορι­στεί δικά­σι­μος για τις 18 Γενά­ρη του 2022 και, τρί­τον, ότι έχει υπο­βά­λει αίτη­μα άρσης του εντάλ­μα­τος σύλ­λη­ψης που έχει εκδώ­σει ο Α’ ανα­κρι­τής Πειραιά!

Πηγή: 902.gr

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο