Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προκλητική σύλληψη του δικηγόρου Δημήτρη Ζώτου γιατί έσβησε προκλητικό σύνθημα της Χρυσής Αυγής

Επι­μέ­λεια — σχό­λιο: Ειρη­ναί­ος Μαρά­κης //
Ακό­μα ένα περι­στα­τι­κό ήρθε να προ­στε­θεί στην σει­ρά των επει­σο­δί­ων που ανα­δει­κνύ­ουν ότι η προ­κλη­τι­κή ασυ­λία που απο­λαμ­βά­νει η ναζι­στι­κή συμ­μο­ρία της Χρυ­σής Αυγής από την κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ, όπως κι από τις προη­γού­με­νες, καθώς και από την Αστυ­νο­μία συνεχίζεται.
Αυτή την φορά ήταν η σύλ­λη­ψη του δικη­γό­ρου της Πολι­τι­κής Αγω­γής στη δίκη της Χρυ­σής Αυγής, Δημή­τρη Ζώτου από τους αστυ­νο­μι­κούς του Α.Τ. Καρ­πε­νη­σί­ου για­τί έσβη­σε ένα προ­κλη­τι­κό σύν­θη­μα των νεο­να­ζί της Χρυ­σής Αυγής στην είσο­δο της μαρ­τυ­ρι­κής πόλης. Οι αστυ­νο­μι­κοί μάλι­στα δεν αρκέ­στη­καν μόνο στην σύλ­λη­ψη του δικη­γό­ρου αλλά τον παρέ­πεμ­ψαν παράλ­λη­λα στο αυτό­φω­ρο με την κατη­γο­ρία της δια­κε­κρι­μέ­νης φθο­ράς(!), όπου όμως αφέ­θη­κε ελεύ­θε­ρος λόγω της δικη­γο­ρι­κής του ιδιό­τη­τας. Σε σχε­τι­κή δήλω­ση του ο Δημή­τρης Ζώτος ανέ­φε­ρε πως: «Είδα το σύν­θη­μα των φασι­στών στην είσο­δο του Καρ­πε­νη­σί­ου που το κάψα­νε οι ναζί ως μια μεγά­λη πρό­κλη­ση. Εξορ­γι­στ­κό ότι δεν το απο­κα­τέ­στη­σε ο Δήμος. Δεν είναι δυνα­τό σε μαρ­τυ­ρι­κές πόλεις να ανε­χό­μα­στε να βρω­μί­ζουν τους τεί­χους με ναζι­στι­κά σύμ­βο­λα οι από­γο­νοι τους.»

Συγκάλυψη και ανοχή

 Δεν είναι η πρώ­τη και ούτε προ­φα­νώς, η τελευ­ταία φορά που η ΕΛΑΣ προ­χω­ρεί σε συλ­λή­ψεις και στο­χο­ποι­ή­σεις αντι­φα­σι­στών, όπως στην συγκε­κρι­μέ­νη περί­πτω­ση, στην προ­σπά­θεια της να τρο­μο­κρα­τή­σει το εργα­τι­κό, νεο­λαι­ί­στι­κο και αντι­φα­σι­στι­κό κίνη­μα που αγω­νί­ζε­ται ενά­ντια στους νοσταλ­γούς του Χίτλερ και στους υπε­ρα­σπι­στές της κοι­νω­νι­κής αποδόμησης.
Η σύλ­λη­ψη όμως του δικη­γό­ρου Δημή­τρη Ζώτου για αντι­φα­σι­στι­κή δρά­ση, όταν έγρα­ψε ως απά­ντη­ση στο ναζι­στι­κό σύν­θη­μα το «Έξω οι φασί­στες από το Καρ­πε­νή­σι» πέρα από το ότι συνι­στά μια πρό­κλη­ση δίχως όριο, απο­δει­κνύ­ει με τρα­γι­κό τρό­πο ότι ούτε για ελά­χι­στο δεν έχει προ­χω­ρή­σει η κάθαρ­ση των χρυ­σαυ­γί­τι­κων πυρή­νων στη ΕΛΑΣ παρά τις, οπωσ­δή­πο­τε επι­κοι­νω­νια­κές αλλά χωρίς ουσία, υπο­σχέ­σεις του αρμό­διου υπουρ­γού Τόσκα. Αντί­θε­τα, συνε­χί­ζε­ται με ιδιαί­τε­ρη θέρ­μη το ξέπλυ­μα της ναζι­στι­κής συμ­μο­ρί­ας είτε από την κυβέρ­νη­ση που την αντι­με­τω­πί­ζει ως ισό­τι­μο κοι­νο­βου­λευ­τι­κό συνο­μι­λη­τή της, είτε μ από την ΕΡΤ με την συνε­χή κι ένα­ντια σε όλες τις αντι­δρά­σεις προ­βο­λή του φύρερ Μιχα­λο­λιά­κου ακό­μα και την μέρα των Χριστουγέννων…
Αυτές οι προ­κλή­σεις δεν μπο­ρούν και ούτε πρέ­πει να μένουν ανα­πά­ντη­τες: απαι­τεί­ται εδώ και τώρα να τελειώ­νου­με με την κατα­σταλ­τι­κή δρά­ση της ΕΛΑΣ στο πλευ­ρό των νεο­να­ζί της Χρυ­σής Αυγής αλλά και με την δρά­ση της ναζι­στι­κής συμ­μο­ρί­ας που προ­σπα­θεί να συσπει­ρώ­σει τις δυνά­μεις της, μαζί και σε συνερ­γα­σία με τις ακρο­δε­ξιές δυνά­μεις σε Ευρώ­πη και Αμε­ρι­κή, ένα­ντια στους εργα­ζό­με­νους, τους πρό­σφυ­γες και τους μετα­νά­στες. Η κατα­δί­κη της Χρυ­σής Αυγής και η ορι­στι­κή της εξα­φά­νι­ση από την πολι­τι­κή και κοι­νω­νι­κή ζωή του τόπου είναι πλέ­ον μονό­δρο­μος και ένα κρα­τού­με­νο για το πως μπο­ρού­με να αντι­με­τω­πί­σου­με τον φασι­σμό διεθνώς.
_________________________________________________________________________________________________________

Ο Ειρηναίος Μαράκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1986, απόφοιτος της τεχνικής εκπαίδευσης. Συμμετέχει με ποιήματα του στα συλλογικά έργα (e‑books) ενώ ποιήματα του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορες λογοτεχνικές σελίδες. Αρθρογραφεί στην εφημερίδα Αγώνας της Κρήτης καθώς και στο διαδικτυακό πολιτικό και πολιτιστικό περιοδικό Ατέχνως. Διατηρεί το ιστολόγιο Λογοτεχνία και Σκέψη.
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο