Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προς αποχώρηση από το Ποτάμι οι Γ. Ψαριανός και Γ. Αμυράς

Παρά της περί του αντι­θέ­του δια­βε­βαιώ­σεις, χωρί­ζουν οι δρό­μοι του Ποτα­μιού και των βου­λευ­τών του, Γρη­γό­ρη Ψαρια­νού και Γιώρ­γου Αμυ­ρά, με αφορ­μή την από­φα­ση να ψηφι­σθεί η Συμ­φω­νία των Πρε­σπών. Σε κοι­νή ανάρ­τη­ση πριν από λίγο στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης οι κ. Ψαρια­νός και Αμυ­ράς ανα­φέ­ρουν: «Με το πολι­τι­κό μαγει­ρείο που έχει στη­θεί από τα Τσι­προ­τε­χνεία με διά­φο­ρα Ρετά­λια, Επι­χει­ρη­μα­τί­ες, Υπη­ρε­σί­ες και Απο­κόμ­μα­τα, δηλώ­νου­με ότι αυτή η “προ­ο­δευ­τι­κή” ΣΥΡΙΖΟΣΥΜΜΑΧΙΑ περί­ερ­γων και ετε­ρό­κλη­των τύπων μάς βρί­σκει εντε­λώς απέναντι.

Ανε­ξαρ­τή­τως Συμ­φω­νιών Πρε­σπών, Σπε­τσών, Λει­ψών ή Ψαρ­ρών. Και επει­δή ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ταλα­ντεύ­ε­ται και κάνει ασκή­σεις Ισα­πο­στα­κι­σμού, στά­ση απα­ρά­δε­κτη αυτή την ώρα. Και επει­δή ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ π α λ ι εμφα­νί­ζε­ται παρα­πλέ­ον προς τους Τσι­προ­Πο­λά­κη­δες μπο­ρού­με να συνά­γου­με ότι ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ δεν επι­λέ­γει μια καθα­ρή στά­ση και διαλύεται.

Δηλώ­νου­με και εκφρά­ζου­με την από­λυ­τη δια­φω­νία μας με την περί­ερ­γη, επαμ­φο­τε­ρί­ζου­σα και αλλο­πρό­σαλ­λη αυτή στά­ση του κόμ­μα­τος. Δια­τη­ρού­με το δικαί­ω­μα του αυτο­προσ­διο­ρι­σμού μας και του επα­να­προσ­διο­ρι­σμού της σχέ­σης μας με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ.

Αυτή η κίνη­ση δεν είναι ξεκομ­μέ­νη από τις συνο­λι­κό­τε­ρες διερ­γα­σί­ες στο αστι­κό πολι­τι­κό σύστη­μα οι οποί­ες έχουν εντα­θεί τις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες λόγω ψήφου εμπι­στο­σύ­νης και επι­κύ­ρω­σης Συμ­φω­νί­ας των Πρε­σπών. Οι όποιες αμφι­τα­λα­ντεύ­σεις ή αρνη­τι­κή στά­ση προ­σώ­πων και κομ­μά­των σχε­τί­ζο­νται κυρί­ως με υπο­λο­γι­σμούς ενό­ψει των επι­κεί­με­νων εκλο­γι­κών ανα­με­τρή­σε­ων και όχι με τυχόν ενα­ντί­ω­ση στην έντα­ξη της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο