Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προς εκτόνωση η κρίση με τη σύλληψη αστυνομικού και της κοπέλας του στην Τουρκία

Ελεύ­θε­ροι με περιο­ρι­στι­κούς όρους αφέ­θη­καν από τις αρμό­διες δικα­στι­κές αρχές της Αδρια­νού­πο­λης ο αστυ­νο­μι­κός και η κοπέ­λα του, που είχαν συλ­λη­φθεί χτες από την τουρ­κι­κή αστυ­νο­μία. Μονα­δι­κός όρος που τέθη­κε ήταν να παρα­μεί­νουν για 48 ώρες στην Τουρ­κία προ­κει­μέ­νου να ολο­κλη­ρω­θεί ο έλεγ­χος των κινη­τών τους τηλεφώνων.

Εφαρ­μό­ζο­ντας τη δικα­στι­κή από­φα­ση, ο υπαρ­χι­φύ­λα­κας και η σύντρο­φός τους δια­νυ­κτέ­ρευ­σαν υπό επι­τή­ρη­ση, κατά πλη­ρο­φο­ρί­ες, σε ξενο­δο­χείο στην Ανδρια­νού­πο­λη, προ­κει­μέ­νου να πάρουν το δρό­μο της επι­στρο­φής, ακό­μη και εντός της ημέ­ρας, σήμερα.

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι ο 41χρονος υπαρ­χι­φύ­λα­κας (που βρι­σκό­ταν εκτός υπη­ρε­σί­ας το Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο) μαζί με τη σύντρο­φό του, που κατά­γε­ται από τις Φέρες, πέρα­σαν με το αυτο­κί­νη­τό τους το μεση­μέ­ρι της περα­σμέ­νης Κυρια­κής το Τελω­νείο των Κήπων, προ­κει­μέ­νου να μετα­βούν στην Ανδρια­νού­πο­λη για ψώνια, όπως είθι­σται για πολ­λούς μόνι­μους κατοί­κους του νομού Έβρου.

Έκτο­τε τα ίχνη τους χάθη­καν μέχρι χθες το μεση­μέ­ρι, όταν εκπρό­σω­πος των τουρ­κι­κών Αρχών ενη­μέ­ρω­σε τηλε­φω­νι­κά τους συγ­γε­νείς του υπαρ­χι­φύ­λα­κα, όπως και το Ελλη­νι­κό Προ­ξε­νείο στην Ανδρια­νού­πο­λη, ότι επι­στρέ­φο­ντας στην Ελλά­δα το βρά­δυ της περα­σμέ­νης Κυρια­κής, ο Μανώ­λης Βαλα­σού­δης ελέγ­χθη­κε σε από­στα­ση 50 μέτρων από την ελλη­νο­τουρ­κι­κή μεθό­ριο, καθώς το αυτο­κί­νη­τό του εντο­πί­στη­κε κατά ένα μέτρο μέσα σε απα­γο­ρευ­μέ­νη στρα­τιω­τι­κή περιο­χή, σύμ­φω­να με τις τουρ­κι­κές Αρχές.

Με αυτήν την αιτιο­λο­γία, ενώ ο υπαρ­χι­φύ­λα­κας φέρε­ται να είχε και ανοι­χτή την υπη­ρε­σία GPS στο κινη­τό του τηλέ­φω­νο, η τουρ­κι­κή Στρα­το­χω­ρο­φυ­λα­κή συνέ­λα­βε το ζεύ­γος και το οδή­γη­σε ενώ­πιον των δικα­στι­κών Αρχών, στην Ανδρια­νού­πο­λη. Ως προς τις κατη­γο­ρί­ες που βαραί­νουν τον υπαρ­χι­φύ­λα­κα, κατά το οικο­γε­νεια­κό του περι­βάλ­λον, αυτές έχουν να κάνουν με τελω­νεια­κές παρα­βά­σεις.

Παράλ­λη­λα, η είδη­ση της σύλ­λη­ψης του ζεύ­γους των Ελλή­νων έκα­νε γρή­γο­ρα το γύρο των Τουρ­κι­κών ΜΜΕ, τα οποία ανα­με­τέ­δι­δαν ότι ο 41χρονος υπαρ­χι­φύ­λα­κας (ανα­φέ­ρο­ντας πλή­ρως και το ονο­μα­τε­πώ­νυ­μό του) συνε­λή­φθη κοντά στο χωριό Doyran (απέ­να­ντι ακρι­βώς από την Ορε­στιά­δα) και πως μετα­φέρ­θη­κε μαζί με τη σύντρο­φό του, στη Διοί­κη­ση Χωρο­φυ­λα­κής της Περι­φέ­ρειας Κεσά­νης, αφού προη­γου­μέ­νως κατα­σχέ­θη­καν για έλεγ­χο τα κινη­τά τους τηλέφωνα.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρει:

«Ανα­κοι­νώ­νε­ται ότι, αστυ­νο­μι­κός υπη­ρε­τών στο Α.Τ. Φερών της Δ.Α. Αλε­ξαν­δρού­πο­λης, ο οποί­ος είχε δια­τα­χθεί σήμε­ρα 6-12-2021, να εκτε­λέ­σει υπη­ρε­σία σε πρω­ι­νή βάρ­δια, δεν μετέ­βη για την ανά­λη­ψη των καθη­κό­ντων του. 

Ανα­ζη­τη­θείς πρω­ι­νές ώρες σήμε­ρα από την Υπη­ρε­σία του, προ­έ­κυ­ψε ότι χθες 05-12-2021 μεσημ­βρι­νές ώρες, ευρι­σκό­με­νος εκτός δια­τε­ταγ­μέ­νης υπη­ρε­σί­ας (ημε­ρή­σια ανά­παυ­ση), μετέ­βη οδι­κώς με Ι.Χ.Ε. αυτο­κί­νη­το, μαζί με οικείο του πρό­σω­πο, στην Τουρ­κία για του­ρι­στι­κούς λόγους. 

Μεσημ­βρι­νές ώρες σήμε­ρα 6-12-2021, ενη­με­ρώ­θη­καν τηλε­φω­νι­κά από τις τουρ­κι­κές Αρχές, συγ­γε­νι­κό του πρό­σω­πο και το Ελλη­νι­κό Προ­ξε­νείο στην Αδρια­νού­πο­λη, ότι ο ανω­τέ­ρω αστυ­νο­μι­κός βρα­δι­νές ώρες χθες Κυρια­κή, επι­στρέ­φο­ντας στην Ελλά­δα και σε από­στα­ση πενή­ντα (50) μέτρων από την ελλη­νο­τουρ­κι­κή μεθό­ριο, ελέγ­χθη­κε μαζί με το οικείο πρό­σω­πο που επέ­βαι­ναν στο Ι.Χ.Ε. αυτο­κί­νη­το, διό­τι κατά δήλω­ση των τουρ­κι­κών Αρχών, ευρί­σκο­νταν ένα (1) μέτρο πλη­σί­ον απα­γο­ρευ­μέ­νης περιοχής. 

Στη συνέ­χεια, οδη­γή­θη­καν στην Αδρια­νού­πο­λη, όπου και παρα­πέμ­φθη­καν στις αρμό­διες δικα­στι­κές Αρχές».

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο