Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προς εφημερίδα «Εστία»: Μην ψάχνετε αλλού… δικοί σας είναι!

Μην ψάχνετε αλλού… δικοί σας είναι!

«Η προ­ερ­χό­με­νη από την ΚΝΕ Σοφία Νικο­λά­ου εκθέ­τει τη ΝΔ», τιτλο­φο­ρεί­ται το σχε­τι­κό άρθρο που φιλο­ξε­νεί σήμε­ρα η εφη­με­ρί­δα «Εστία», με «χτύ­πη­μα», μάλι­στα, και στο πρωτοσέλιδο.

Προ­φα­νώς το δημο­σί­ευ­μα ανα­φέ­ρε­ται στις εξε­λί­ξεις με την απο­κά­λυ­ψη πορί­σμα­τος του ΣΔΟΕ που απο­δί­δει στην υπο­ψή­φια (;) βου­λευ­τή της ΝΔ ζημιά 2 εκα­τομ­μυ­ρί­ων ευρώ για το ελλη­νι­κό δημό­σιο από 49 υπερ­κο­στο­λο­γη­μέ­νες συμ­βά­σεις απευ­θεί­ας ανά­θε­σης που υπέ­γρα­ψε με εται­ρεί­ες που εμπο­ρεύ­ο­νται υγειο­νο­μι­κό υλι­κό, από τον Μάρ­τιο του 2020 ως τον Μάρ­τιο του 2021, ως Γενι­κή Γραμ­μα­τέ­ας Αντε­γκλη­μα­τι­κής Πολιτικής.

Φυσι­κά η εν λόγω δεν έχει υπάρ­ξει ποτέ μέλος της ΚΝΕ, γι’ αυτό και το παρα­πλα­νη­τι­κό «προ­ερ­χό­με­νη από την ΚΝΕ» του τίτλου, ως δια μαγεί­ας μετα­τρέ­πε­ται σε… «έδι­νε μάχες με την Παν­σπου­δα­στι­κή στα πανε­πι­στή­μια» στο κεί­με­νο του δημο­σιεύ­μα­τος που πρέ­πει κανείς να ανα­ζη­τή­σει στο εσω­τε­ρι­κό της εφημερίδας.

Καλή η προ­σπά­θεια να απο­δο­θούν… στην ΚΝΕ τα «κατορ­θώ­μα­τα» για τα οποία ελέγ­χε­ται η συγκε­κρι­μέ­νη, αλλά καθό­λου πει­στι­κή και, κυρί­ως, καθό­λου πρωτότυπη.

Θυμί­ζου­με ότι αντί­στοι­χη «έμπνευ­ση» είχε πριν λίγο και­ρό και η «Εφη­με­ρί­δα των Συντα­κτών», που είχε κατα­φέ­ρει να εντά­ξει τρεις φορές τη λέξη «ΚΝΕ» σε κεί­με­νο που συνέ­δεε στέ­λε­χος της ΝΔ με τον παι­δο­βια­στή της υπό­θε­σης του Κολω­νού, ενώ σχε­δόν μόνι­μος είναι ο χαρα­κτη­ρι­σμός «πρώ­ην ΚΝί­της» κάθε φορά που η εφη­με­ρί­δα «Αυγή» κάνει ανα­φο­ρά στον Υπουρ­γό Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη, Τάκη Θεο­δω­ρι­κά­κο. Παρό­μοιες ανα­φο­ρές θα βρει κανείς συχνά και σε ακρο­δε­ξιές φυλλάδες.

Σαν πολ­λές «συμ­πτώ­σεις» φαί­νε­ται να μαζεύ­ο­νται και μας κάνει να πιστεύ­ου­με ότι δεν είναι απλώς συμπτώσεις…

Ό,τι και να θέλει, πάντως, να εξυ­πη­ρε­τή­σει κάθε φορά ο καθέ­νας «χρε­ώ­νο­ντας» στην ΚΝΕ και στο ΚΚΕ ανθρώ­πους που είτε δεν πέρα­σαν ποτέ από τις γραμ­μές τους, είτε πέρα­σαν πριν από δεκα­ε­τί­ες και έκτο­τε ακο­λού­θη­σαν δια­δρο­μές με πολ­λές ενδιά­με­σες «στά­σεις» (οι οποί­ες πάντα παρα­λεί­πο­νται βολι­κά…), το κοι­νό «νήμα» που συν­δέ­ει όλες αυτές τις ανα­φο­ρές, είναι ένα: η προ­σπά­θεια να πλη­γεί το αυξη­μέ­νο ηθι­κό κύρος του ΚΚΕ, το γεγο­νός ότι η πλειο­ψη­φία του λαού και της νεο­λαί­ας, ανά­με­σά τους και πολ­λοί άνθρω­ποι που μέχρι σήμε­ρα κάνουν άλλες πολι­τι­κές επι­λο­γές, ανα­γνω­ρί­ζει ότι «το ΚΚΕ δεν είναι σαν τους άλλους» και να εμπε­δω­θεί η αντι­δρα­στι­κή άπο­ψη «όλοι ίδιοι είναι».

Θα τους συμ­βου­λεύ­α­με να μην ματαιο­πο­νούν. Δικά σας είναι αυτά τα «φιντά­νια», δική σας και η πολι­τι­κή που υπη­ρε­τούν (σήμε­ρα, όχι προ αμνη­μο­νεύ­των…), στο πλαί­σιο της οποί­ας πάντα «ανθούν» και τέτοιες πρα­κτι­κές. Λου­στεί­τε τα!

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο