Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προς ΙΣΑ: Τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, οι ευρωπαϊκές οδηγίες και η άθλια ελληνική πραγματικότητα

Να μην απο­δέ­χο­νται κατα­χρη­στι­κούς όρους εις βάρος τους, από τις εται­ρί­ες που συνερ­γά­ζο­νται για την εφαρ­μο­γή του Ευρω­παϊ­κού Κανο­νι­σμού Προ­στα­σί­ας των Προ­σω­πι­κών Δεδο­μέ­νων, συστή­νει στα μέλη του ο Ιατρι­κός Σύλ­λο­γος Αθη­νών (ΙΣΑ).

Ο ΙΣΑ, σε ανα­κοί­νω­σή του, εφι­στά την προ­σο­χή στα μέλη του σχε­τι­κά με την εφαρ­μο­γή του Ευρω­παϊ­κού Κανο­νι­σμού Προ­στα­σί­ας των Προ­σω­πι­κών Δεδο­μέ­νων (GDPR) και συστή­νει να μην απο­δέ­χο­νται πιέ­σεις για υπέρ­με­τρους και κατα­χρη­στι­κούς όρους εις βάρος τους από τις εται­ρί­ες που εργά­ζο­νται, καθώς έχει υπο­πέ­σει στην αντί­λη­ψή του, όπως ανα­φέ­ρει, προ­σπά­θεια να κατα­στεί υπεύ­θυ­νος ένα­ντι της εται­ρεί­ας ο ιατρός για τυχόν παρά­βα­ση των δια­τά­ξε­ων περί προ­σω­πι­κών δεδο­μέ­νων και συνε­πεία αυτής ζημί­ας ή αξί­ω­σης τρίτων.

«Συστή­νου­με στα μέλη μας να ακο­λου­θούν τις κατευ­θυ­ντή­ριες οδη­γί­ες του ΙΣΑ για το θέμα και να ενη­με­ρώ­νο­νται για τα νεό­τε­ρα δεδο­μέ­να από την ιστο­σε­λί­δα του Συλ­λό­γου» κατα­λή­γει στην ανα­κοί­νω­σή του.

Δεν αντι­λέ­γου­με, σωστή η προ­τρο­πή και υπεν­θύ­μι­ση στους για­τρούς από τον επι­στη­μο­νι­κό τους φορέα για την προ­σαρ­μο­γή στις ευρω­παϊ­κές οδηγές.

Όμως, τι γίνε­ται με τη χρο­νί­ζου­σα άθλια ελλη­νι­κή πραγματικότητα;

Πρέ­πει να στιγ­μα­τι­στεί και να αντι­με­τω­πι­στεί απο­τε­λε­σμα­τι­κά και η κατά­ντια με τις δεκά­δες κού­τες με φακέ­λους ασθε­νών που είναι εγκα­τα­λειμ­μέ­νοι σε δια­δρό­μους νοσο­κο­μεί­ων; Για­τί η αξιο­πρέ­πεια, τα προ­σω­πι­κά δεδο­μέ­να και η υγεία των ασθε­νών τσα­λα­πα­τιού­νται με το χει­ρό­τε­ρο τρόπο.

Τα στοι­χεία ιατρι­κού φακέ­λου ασθε­νούς που έχει νοση­λευ­θεί σε νοσο­κο­μείο απο­τε­λούν προ­σω­πι­κά του δεδο­μέ­να και μάλι­στα ευαί­σθη­τα επει­δή αφο­ρούν την υγεία του.

Προ­σκο­μί­ζου­με τις σχε­τι­κές φωτό και αναμένουμε…

 

2018 – Ελλη­νι­κό νοσο­κο­μείο: Εικό­νες ντροπής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο