Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προς «κουκούλωμα» η υπόθεση συνακροάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ — Απαράδεκτη κωλυσιεργεία (VIDEO)

Πλή­θος ερω­τη­μά­των για τις προ­θέ­σεις της Αρχής Δια­σφά­λι­σης του Απορ­ρή­του Επι­κοι­νω­νιών και κατ’ επέ­κτα­ση και της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ, σχε­τι­κά με την άμε­ση και πλή­ρη δια­λεύ­καν­ση της υπό­θε­σης των συνα­κρο­ά­σε­ων — υπο­κλο­πών στο τηλε­φω­νι­κό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισ­σό, προ­κα­λεί η στά­ση του προ­έ­δρου της Αρχής, Χρ. Ράμ­μου, ο οποί­ος χαρα­κτή­ρι­σε αυτό το τόσο σοβα­ρό θέμα «μια περί­πτω­ση φάρ­σας κακό­βου­λης», για την οποία «η ΑΔΑΕ δεν είχε περαι­τέ­ρω αρμοδιότητα».

Η απα­ρά­δε­κτη αυτή ανα­φο­ρά του προ­έ­δρου έγι­νε κατά τη διάρ­κεια της συζή­τη­σης στην Επι­τρο­πή Θεσμών και Δια­φά­νειας της Βου­λής για την έκθε­ση πεπραγ­μέ­νων της Αρχής τα έτη 2017 και 2018 και απο­τε­λεί την απά­ντη­ση που έδω­σε στις επι­ση­μάν­σεις του βου­λευ­τή του ΚΚΕ, Μανώ­λη Συντυ­χά­κη, ότι παρό­τι έχουν περά­σει σχε­δόν τρία χρό­νια από την πρώ­τη επί­ση­μη καταγ­γε­λία του ΚΚΕ την 1/12/2016, ακο­λού­θη­σε δεύ­τε­ρη καταγ­γε­λία το 2017, ενώ έγι­νε επί­ση­μη καταγ­γε­λία για νέο κρού­σμα και στις 18/1/2019, το μόνο που έχουν να δεί­ξουν οι αρμό­διες αρχές και κυρί­ως η ΑΔΑΕ είναι μια άνευ προη­γου­μέ­νου κωλυ­σιερ­γία (δεί­τε εδώ την αρχι­κή τοπο­θέ­τη­ση του Μ. Συντυ­χά­κη και πάνω την απά­ντη­ση του βου­λευ­τή του ΚΚΕ στον πρό­ε­δρο της ΑΔΑΕ).

Ο Μ. Συντυ­χά­κης επι­σή­μα­νε ότι ακό­μα και από τη σχε­τι­κή έκθε­ση της ίδιας της ΑΔΑΕ για την υπό­θε­ση αυτή «βγαί­νουν πολύ­τι­μα συμπε­ρά­σμα­τα, τα οποία σαφέ­στα­τα υπο­δη­λώ­νουν ότι για να έχει κάποιος πρό­σβα­ση και δυνα­τό­τη­τα χρή­σης μιας τόσο εξει­δι­κευ­μέ­νης τεχνο­λο­γί­ας υπο­κλο­πών σημαί­νει ότι είναι και γνώ­στης του αντι­κει­μέ­νου», όσο και αν η ΑΔΑΕ κατα­λή­γει στο αντι­φα­τι­κό συμπέ­ρα­σμα ότι «δεν δια­πι­στώ­θη­κε κάποιο γεγο­νός το οποίο να συνι­στά παρα­βί­α­ση του απορ­ρή­του» (δεί­τε εδώ την άλλη παρέμ­βα­ση που έκα­νε ο Μ. Συντυχάκης).

«Φαί­νε­ται ότι κάποιος ή κάποιοι εμπο­δί­ζουν να πάει η υπό­θε­ση σε βάθος. Αυτό σημαί­νει συγκά­λυ­ψη», σημεί­ω­σε ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ και τόνι­σε πως «δεν θα αφή­σου­με το ζήτη­μα. Θα τα εξα­ντλή­σου­με όλα αυτά τα περι­θώ­ρια», προ­σθέ­το­ντας πως «το ερώ­τη­μα είναι: Τι προ­τί­θε­ται να κάνει η ΑΔΑΕ, με την πλη­θώ­ρα των αρμο­διο­τή­των που έχει, προ­κει­μέ­νου να επι­σπευ­σθούν οι δια­δι­κα­σί­ες με δεδο­μέ­νη τη σοβα­ρό­τη­τα του θέμα­τος, έτσι όπως ανα­δεί­χθη­κε και στο πόρι­σμα της ΑΔΑΕ για το συγκε­κρι­μέ­νο ζήτημα.

Ο χρό­νος πλέ­ον μετρά­ει αντί­στρο­φα και αυτός είναι ο ρόλος της ΑΔΑΕ, μιας και συζη­τά­με περί δια­φά­νειας και δια­φθο­ράς. Εάν μια τόσο σοβα­ρή υπό­θε­ση υπο­κλο­πών με την εμπλο­κή κομ­μά­των πάει για “θάψι­μο”, ενώ με τα σύγ­χρο­να τεχνο­λο­γι­κά μέσα θα μπο­ρού­σε άμε­σα να δια­λευ­καν­θεί, φαντα­στεί­τε τι γίνε­ται με τον απλό κόσμο, ο οποί­ος είναι εκτε­θει­μέ­νος στα κυκλώ­μα­τα παρα­κο­λού­θη­σης», σημεί­ω­σε χαρακτηριστικά.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο