Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προς πώληση σπίτι που φέρει έργο του Banksy

Οι ιδιο­κτή­τες ενός σπι­τιού στην Αγγλία που τώρα φιλο­ξε­νεί το τελευ­ταίο έργο τέχνης του Banksy το έχουν βάλει προς πώληση.

Το νέο έργο τέχνης του Banksy ‑με τίτλο «Aachoo!!»- εμφα­νί­ζει μια γυναί­κα που φτερ­νί­ζε­ται και της φεύ­γει η οδο­ντο­στοι­χία από το στό­μα της. Το έργο έκα­νε ντε­μπού­το νωρίς την Πέμ­πτη σε ένα γωνια­κό σπί­τι στο Μπρίστολ.

Ο Βρε­τα­νός καλ­λι­τέ­χνης δημο­σί­ευ­σε μια φωτο­γρα­φία της τοι­χο­γρα­φί­ας στη σελί­δα του στο Instagram την ίδια μέρα, επι­βε­βαιώ­νο­ντας ότι είναι ο δημιουρ­γός του έργου.

Ανα­φο­ρές αργό­τε­ρα κυκλο­φό­ρη­σαν ότι οι ιδιο­κτή­τες του σπι­τιού καθυ­στέ­ρη­σαν την πώλη­σή του, αλλά ο γιος της ιδιο­κτή­τριας, Νικ Μάκιν, λέει ότι αυτό δεν είναι αλήθεια.

Ο Μάκιν είπε στο BBC ότι η μητέ­ρα του καθυ­στέ­ρη­σε να πωλή­σει το σπί­τι για δύο ημέ­ρες, αλλά αυτή προ­χω­ρά­ει κανονικά.

«Έχει αυξη­θεί η αξία του και έπρε­πε να αφιε­ρώ­σει λίγο χρό­νο για να το σκε­φτεί, αλλά η από­φα­σή της να το πωλή­σει δεν έχει αλλά­ξει» είπε.

Ο Μάκιν είπε ακό­μα ότι επά­νω στον τοί­χο που φιλο­ξε­νεί το έργο έχει τοπο­θε­τη­θεί μία δια­φά­νεια για να το προ­στα­τεύ­ει καθώς επί­σης έχει εγκα­τα­στα­θεί σύστη­μα συναγερμού.

Οι τοι­χο­γρα­φί­ες του Banksy πωλού­νται για περισ­σό­τε­ρα από 100.000 δολάρια.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο