Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προς το τέλος τους Βροχές & καταιγίδες στην Αττική από τη «Θάλεια»

Όπως είχα­με ανα­φέ­ρει, βρο­χές και καται­γί­δες σημειώ­νο­νται στην Αττι­κή από το μεση­μέ­ρι του Σαβ­βά­του 8- Αυγ.
Τα φαι­νό­με­να σε αρκε­τές περιο­χές είναι ισχυ­ρά και συνί­στα­ται προ­σο­χή.
Στο χάρ­τη που ακο­λου­θεί παρου­σιά­ζε­ται η κατα­νο­μή της βρο­χής που κατέ­γρα­ψαν οι σταθ­μοί του δικτύ­ου του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών / meteo.gr έως το απόγευμα.
Όπως φαί­νε­ται, τα μεγα­λύ­τε­ρα ύψη έχουν κατα­γρα­φεί στον πρό­σφα­τα τοπο­θε­τη­μέ­νο σταθ­μό στα Παλαιο­κούν­δου­ρα Μάν­δρας (49 χιλιο­στά), στο σταθ­μό της Πετρού­πο­λης (44 χιλιο­στά) και σε αυτό του Μαρ­κό­που­λου (32 χιλιοστά).Meteo rain attica

ℹ️ ⛈️ Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο 8 Αυγούστου
Αποχωρεί σταδιακά η «Θάλεια»

Βρο­χές και καται­γί­δες ανα­μέ­νο­νται στο Ιόνιο, στο Βόρειο Αιγαίο, στην Εύβοια και στα ηπει­ρω­τι­κά, πλην της Θρά­κης, ενώ ασθε­νή φαι­νό­με­να ενδέ­χε­ται να σημειω­θούν και στη Κρή­τη το Σάβ­βα­το 08/08. Όπως προ­κύ­πτει από τα τελευ­ταία προ­γνω­στι­κά δεδο­μέ­να του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών / meteo.gr, τα φαι­νό­με­να κατά τόπους θα είναι ισχυ­ρά και υπάρ­χει πιθα­νό­τη­τα χαλα­ζο­πτώ­σε­ων. Αξί­ζει εδώ να σημειω­θεί ότι ισχυ­ρά φαι­νό­με­να ανα­μέ­νο­νται και στην Αττι­κή από το μεση­μέ­ρι. Στα­δια­κή βελ­τί­ω­ση του και­ρού θα υπάρ­ξει κατά τη διάρ­κεια της Κυρια­κής 09/08, πέμ­πτη και τελευ­ταία ημέ­ρα της «Θάλειας», οπό­τε τα φαι­νό­με­να θα είναι ασθε­νέ­στε­ρα και τοπι­κού χαρα­κτή­ρα.
Στο βίντεο που ακο­λου­θεί παρου­σιά­ζο­νται οι βρο­χές και καται­γί­δες που ανα­μέ­νο­νται ανά τρί­ω­ρο έως και το βρά­δυ της Κυρια­κής 09/08.

10.000 κεραυ­νούς κατέ­γρα­ψε το δίκτυο κατα­γρα­φής κεραυ­νών «ΖΕΥΣ» του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών έως το βρά­δυ του Σαβ­βά­του 08/08, κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο και στην ηπει­ρω­τι­κή χώρα.
Στο χάρ­τη που ακο­λου­θεί παρου­σιά­ζε­ται η γεω­γρα­φι­κή τους κατα­νο­μή καθώς και ο αριθ­μός τους επά­νω από την ξηρά (περί­που 7.000) και επά­νω από τη θάλασ­σα (περί­που 3.000).

Meteo ZEUS

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο