Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προσήχθη η γυναίκα που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση εξαφάνισης της 10χρονης Μαρκέλλας

Στη Διεύ­θυν­ση Ασφα­λεί­ας Θεσ­σα­λο­νί­κης προ­σή­χθη και κρα­τεί­ται αυτή την ώρα η γυναί­κα που φέρε­ται να άρπα­ξε το μεση­μέ­ρι της περα­σμέ­νης Πέμ­πτης την 10χρονη Μαρ­κέλ­λα κατά την επι­στρο­φή της από το σχο­λείο στην Κάτω Τού­μπα και την άφη­σε ελεύ­θε­ρη σχε­δόν δύο 24ωρα αργό­τε­ρα κοντά σε βεν­ζι­νά­δι­κο στην Καλαμαριά.
Η γυναί­κα εντο­πί­στη­κε νωρί­τε­ρα το μεση­μέ­ρι από αστυ­νο­μι­κούς στην Παρα­λία Κατε­ρί­νης. Η ίδια φέρε­ται να είχε ανα­γνω­ρι­στεί από την ανή­λι­κη ενώ η παρου­σία της επι­βε­βαιώ­θη­κε από κάμε­ρες ασφα­λεί­ας που βρί­σκο­νται στη διά­θε­ση των αρχών. Η ΕΛ.ΑΣ. είχε ταυ­το­ποι­ή­σει τα στοι­χεία της και το τελευ­ταίο 24ωρο οι έρευ­νες επι­κε­ντρώ­θη­καν εκτός Θεσ­σα­λο­νί­κης, όπως μετέ­δω­σε χθες το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πηγές των διω­κτι­κών Αρχών ανέ­φε­ραν ότι το πρωί του περα­σμέ­νου Σαβ­βά­του συνό­δευ­σε την μικρή μαθή­τρια με ταξί στην Καλα­μα­ριά όπου την άφη­σε. Κατά τις ίδιες πηγές, η γυναί­κα, που περι­γρά­φε­ται στις κατα­θέ­σεις μαρ­τύ­ρων ως κοκ­κι­νο­μάλ­λα, φέρε­ται να συν­δέ­ε­ται με το ευρύ­τε­ρο περι­βάλ­λον της Μαρ­κέλ­λας και πιθα­νό­τα­τα κατά το παρελ­θόν να διέ­με­νε στην ίδια γει­το­νιά με την οικο­γέ­νεια της μικρής μαθήτριας.

Από την κατά­θε­σή της στην αστυ­νο­μία εκτι­μά­ται ότι θα δοθεί απά­ντη­ση σε μια σει­ρά από ερω­τή­μα­τα με βασι­κό­τε­ρο αυτό που αφο­ρά το κίνη­τρο της πρά­ξης της, αλλά και για τα ευρή­μα­τα των πρώ­των τοξι­κο­λο­γι­κών εξε­τά­σε­ων, σύμ­φω­να με τα οποία στον οργα­νι­σμό της 10χρονης βρέ­θη­καν ουσί­ες που εμπί­πτουν στις δια­τά­ξεις των ψυχο­τρό­πων ουσιών (ναρ­κω­τι­κά).

Όπως προ­έ­κυ­ψε από τις τοξι­κο­λο­γι­κές εξε­τά­σεις, πρό­κει­ται για συν­δυα­σμό κατα­σταλ­τι­κών και διε­γερ­τι­κών ‑το λεγό­με­νο «speedball»- τα οποία όμως δρουν ανεξάρτητα.

Τα ηρε­μι­στι­κά χάπια που δόθη­καν στην 10χρονη μαθή­τρια προ­κα­λούν αμνη­σία, ενώ επι­φέ­ρουν και μεί­ω­ση των ανα­στο­λών. Από την άλλη πλευ­ρά, η κοκα­ΐ­νη που της χορη­γή­θη­κε κρα­τά σε εγρή­γορ­ση τον οργα­νι­σμό, ώστε να μην πέσει σε λήθαργο.

Παράλ­λη­λα, σε εξέ­λι­ξη βρί­σκε­ται και η έρευ­να της Εισαγ­γε­λί­ας Ανη­λί­κων Θεσ­σα­λο­νί­κης για τον οικο­γε­νεια­κό και κοι­νω­νι­κό περί­γυ­ρο της μικρής μαθή­τριας, ώστε να εκτι­μη­θούν οι μελ­λο­ντι­κές συν­θή­κες δια­βί­ω­σής της. Στο πλαί­σιο αυτό, κλή­θη­κε να κατα­θέ­σει στην εισαγ­γε­λέα Ανη­λί­κων ο μεγά­λος αδελ­φός της, που φέρε­ται να διεκ­δι­κεί την επι­μέ­λεια της 10χρονης.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο