Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προσοχή στις μετακινήσεις στο οδικό δίκτυο της Αττικής τις επόμενες ώρες λόγω πυκνών χιονοπτώσεων

Επι­δεί­νω­ση ανα­μέ­νε­ται να παρου­σιά­σουν οι και­ρι­κές συν­θή­κες τις μεση­με­ρια­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες σήμε­ρα και στην περιο­χή της Αττι­κής, σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών / meteo.gr.

Κακο­και­ρία Φίλιπ­πος: Νέο κύμα χιο­νιά και τσου­χτε­ρού κρύου

Σύμ­φω­να με τα προ­γνω­στι­κά δεδο­μέ­να, ανα­μέ­νο­νται χιο­νο­πτώ­σεις κατά περιό­δους πυκνές, οι οποί­ες ενδέ­χε­ται να δυσκο­λέ­ψουν τη μετα­κί­νη­ση στο οδι­κό δίκτυο του νομού, γι’ αυτό το meteo εφι­στά προ­σο­χή στις μετακινήσεις.

Παρα­μέ­νει σε ισχύ, σύμ­φω­να με επι­και­ρο­ποι­η­μέ­νες μετε­ω­ρο­λο­γι­κές προ­βλέ­ψεις, η ισχυ­ρή σύστα­ση που έχει απευ­θύ­νει από χθες το υπουρ­γείο Κλι­μα­τι­κής Κρί­σης και Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας για τον περιο­ρι­σμό κάθε μη απα­ραί­τη­της μετα­κί­νη­σης σε ανα­το­λι­κή Στε­ρεά, ιδί­ως σε Εύβοια, Φθιώ­τι­δα και Βοιω­τία, Αττι­κή, ιδί­ως στα βόρεια και στις βορειο­α­να­το­λι­κές και βορειο­δυ­τι­κές περιο­χές, Μαγνη­σία και Σπο­ρά­δες και κεντρι­κή, ανα­το­λι­κή και νότια Πελοπόννησο.

«Η σημε­ρι­νή ημέ­ρα σε πολ­λές περιο­χές ενδε­χο­μέ­νως να παρα­πλα­νή­σει ότι η κακο­και­ρία έχει τελειώ­σει. Επι­ση­μαί­νου­με ότι η κακο­και­ρία ανα­μέ­νε­ται να είναι σφο­δρή με έντο­νες χιο­νο­πτώ­σεις. Ειδι­κά για την Αττι­κή, τα φαι­νό­με­να ανα­μέ­νε­ται να είναι ιδιαί­τε­ρα έντο­να από τις πρώ­τες μεση­με­ρια­νές ώρες», ανα­φέ­ρει χαρα­κτη­ρι­στι­κά το υπουρ­γείο σε ανα­κοί­νω­σή του.

Ακό­μη επι­ση­μαί­νει ότι οι οδη­γοί στις παρα­πά­νω περιο­χές θα πρέ­πει, εφό­σον είναι απο­λύ­τως απα­ραί­τη­το να μετα­κι­νη­θούν, να είναι εφο­δια­σμέ­νοι με αντιο­λι­σθη­τι­κές αλυ­σί­δες και να γνω­ρί­ζουν πως να τις τοπο­θε­τούν. Σημειώ­νε­ται ότι η σύστα­ση αυτή είναι ιδιαί­τε­ρα ισχυ­ρή για τους οδη­γούς σε όλα τα βόρεια, βορειο­α­να­το­λι­κά και βορειο­δυ­τι­κά προ­ά­στια της Αττι­κής, όπου το φαι­νό­με­νο θα είναι έντο­νο, καθώς και στους κεντρι­κούς άξο­νες που οδη­γούν προς τις περιο­χές αυτές.

Ψιθύ­ρι­ζε όταν μιλάς για αγά­πη, της Βασι­λι­κής Ελευ­θε­ριά­δου – Γαλάνη

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο