Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προσπάθεια θυματοποίησης των ναζιστών της Χρυσής Αυγής

Ανα­βλή­θη­κε, λόγω παρέ­λευ­σης ωρα­ρί­ου, η δίκη — , σε μια προ­σπά­θεια θυμα­το­ποί­η­σης της υπό­δι­κης ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή — 6 μελών της Οργά­νω­σης Μαχη­τι­κού Αντι­φα­σι­σμού (ΟΡΜΑ) που συνε­λή­φθη­σαν στις 6/5/2018.

Οι «6»κατηγορούνται για απρό­κλη­τη επι­κίν­δυ­νη σωμα­τι­κή βλά­βη κατά συρ­ροή, δια­τά­ρα­ξη κοι­νής ειρή­νης και δια­κε­κρι­μέ­νη φθο­ρά ξένης ιδιο­κτη­σί­ας, σε μια πλή­ρη αντι­στρο­φή της πραγ­μα­τι­κό­τη­τας, καθώς οι ίδιοι υπέ­στη­σαν συντο­νι­σμέ­νη τρα­μπού­κι­κη επί­θε­ση με σιδε­ρό­βερ­γες, πέτρες και μπου­κά­λια από χρυ­σαυ­γί­τες, έξω από το δου­λε­μπο­ρι­κό γρα­φείο — «σωμα­τείο» στο Πέραμα!

Θυμί­ζου­με ότι ο υπό­δι­κος χρυ­σαυ­γί­της βου­λευ­τής Ι. Λαγός ζήτη­σε και πέτυ­χε την προ­σα­γω­γή όλου του κλι­μα­κί­ου της ΟΡΜΑ στη ΓΑΔΑ. Μάλι­στα η δικη­γό­ρος τους, Κ. Τάτση, είχε ανα­φέ­ρει για προ­σα­χθέ­ντα χρυ­σαυ­γί­τη που «είχε υπο­δει­χθεί ως ένα από τα άτο­μα που έφε­ρε σιδε­ρέ­νιο λοστό και συμ­με­τεί­χε ενερ­γά στην επί­θε­ση» ότι «φυγα­δεύ­τη­κε» από το αστυ­νο­μι­κό τμή­μα Περά­μα­τος. Σε ανα­κοί­νω­σή της η Αστυ­νο­μία είχε παρου­σιά­σει την επί­θε­ση των χρυ­σαυ­γι­τών ως «σύγκρου­ση εργα­τών της Ναυ­πη­γο­ε­πι­σκευα­στι­κής Ζώνης Περά­μα­τος με αντιφασίστες»…

Ψήφι­σμα συμπα­ρά­στα­σης στα μέλη και τους φίλους της ΟΡΜΑ εξέ­δω­σε το Εργα­τι­κό Κέντρο Πειραιά.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο