Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ να ξεπλύνει τις ευθύνες της και να κρύψει το «ξεβράκωμά» της

Προ­σπά­θεια της ΕΛ.ΑΣ να ξεπλύ­νει τις ευθύ­νες της για την χτε­σι­νή έκφρα­ση του δόγ­μα­τος «νόμος και τάξη» στις συγκε­ντρώ­σεις για τον Αλ. Γρη­γο­ρό­που­λο και τη στά ση της σε όσα ακο­λού­θη­σαν απο­τε­λεί η σημε­ρι­νή ανα­κοί­νω­σή της.

Η ηγε­σία της ΕΛ.ΑΣ. η οποία μαζί με την πολι­τι­κή ηγε­σία φέρουν την απο­κλει­στι­κή ευθύ­νη για όσα απο­τύ­πω­σε ο κινη­μα­το­γρα­φι­κός και ο φωτο­γρα­φι­κός φακός χτες βρά­δυ, παρα­πέ­μπει στον Εθνι­κό Μηχα­νι­σμό Διε­ρεύ­νη­σης Περι­στα­τι­κών Αυθαι­ρε­σί­ας των Σωμά­των Ασφα­λεί­ας και στο Συνή­γο­ρο του Πολί­τη,  βίντεο και ανα­φο­ρές που είδαν το φως της δημο­σιό­τη­τας σχε­τι­κά με περι­στα­τι­κά βίαι­ης συμπε­ρι­φο­ράς από αστυ­νο­μι­κούς των ΜΑΤ, κατά την διάρ­κεια των χτε­σι­νών εκδη­λώ­σε­ων και πορειών στη μνή­μη του Αλέ­ξαν­δρου Γρηγορόπουλου.

Πρό­κει­ται για ένα βίντεο με συλ­λή­ψεις δια­δη­λω­τών από τα ΜΑΤ στα Εξάρ­χεια και μια φωτο­γρα­φία που απει­κο­νί­ζει νεα­ρό τον οποίο έχουν γδύ­σει οι αστυ­νο­μι­κοί, την ώρα της σύλ­λη­ψης, καθώς και καταγ­γε­λί­ες που έχουν κάνει το γύρω του δια­δι­κτύ­ου, με πολύ αρνη­τι­κά σχόλια.

Σε ανα­κοί­νω­ση του το Αρχη­γείο ανα­φέ­ρει ότι εκφρά­ζει την παρά­κλη­ση προς τον Συνή­γο­ρο του Πολί­τη, να διε­ρευ­νη­θούν όσα του απο­στέλ­λει κατά προτεραιότητα.

Παράλ­λη­λα, καλού­νται πολί­τες, που έχουν αντί­στοι­χο υλι­κό ή είναι μάρ­τυ­ρες ή θεω­ρούν ότι έχουν υπο­στεί βία σε ανά­λο­γα περι­στα­τι­κά, να απο­τα­θούν στον προ­α­να­φερ­θέ­ντα μηχα­νι­σμό διε­ρεύ­νη­σης του Συνη­γό­ρου του Πολίτη.

Και χτες όπως και όλο το προη­γού­με­νο διά­στη­μα η ΕΛ.ΑΣ. δεν έκα­να τίπο­τα άλλο από το να εκφρά­σει την απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα της κυβέρ­νη­σης σε μέτρα κατα­στο­λή και αντί­στοι­χου τρό­που δράσης.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο