Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προσπάθειες για να κρατηθεί η φωτιά μακριά από την Αρχαία Ολυμπία

«Μεγά­λη μάχη με τις φλό­γες δίνουν αυτήν την ώρα οι πυρο­σβε­στι­κές δυνά­μεις στην Αρχαία Ολυ­μπία, ώστε να μην μπει η φωτιά στον αρχαιο­λο­γι­κό χώρο», δήλω­σε στο Αθη­ναϊ­κό — Μακε­δο­νι­κό Πρα­κτο­ρείο Ειδή­σε­ων, ο αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Ηλεί­ας, Βασί­λης Γιαννόπουλος.

Όπως εξή­γη­σε, «το πύρι­νο μέτω­πο βρί­σκε­ται πάνω από τις εγκα­τα­στά­σεις της Διε­θνούς Ολυ­μπια­κής Ακα­δη­μί­ας και όλες οι πυρο­σβε­στι­κές δυνά­μεις επι­χει­ρούν στο σημείο, προ­σπα­θώ­ντας να κρα­τή­σουν μακριά τη φωτιά».

Στο μετα­ξύ, έχουν ενι­σχυ­θεί και ενι­σχύ­ο­νται συνε­χώς οι πυρο­σβε­στι­κές δυνά­μεις, με πυρο­σβέ­στες που έρχο­νται από άλλα σημεία της χώρας, ενώ ασθε­νο­φό­ρα του ΕΚΑΒ έχουν ανα­πτυ­χθεί σε ασφα­λή σημεία στην περιο­χή της Αρχαί­ας Ολυ­μπί­ας, προ­κει­μέ­νου να παρά­σχουν βοή­θεια όπου χρειαστεί.

Επί­σης, δύσκο­λη χαρα­κτη­ρί­ζε­ται η κατά­στα­ση σε γει­το­νι­κά χωριά, όπου η φωτιά έχει προ­κα­λέ­σει ζημιές σε σπί­τια, απο­θή­κες και καλ­λιέρ­γειες, αφού οι κάτοι­κοι ανη­συ­χούν για το τι μπο­ρεί να συμ­βεί κατά τη διάρ­κεια της νύχτας.

Στο μετα­ξύ, δυνά­μεις της Αστυ­νο­μί­ας βρί­σκο­νταν από νωρίς το μεση­μέ­ρι στις περιο­χές της Αρχαί­ας Ολυ­μπί­ας, ώστε να συν­δρά­μουν στις επι­χει­ρή­σεις εκκέ­νω­σης των κοι­νο­τή­των, αλλά και για να πραγ­μα­το­ποιούν περι­πο­λί­ες, προ­κει­μέ­νου να απο­τρέ­ψουν ενδε­χό­με­νες έκνο­μες ενέργειες.

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο