Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προφυλακίστηκε η 29χρονη μητέρα του μωρού που βρέθηκε νεκρό στο φράγμα του Αλιάκμονα

Προ­φυ­λα­κι­στέα, μετά την απο­λο­γία της σε εισαγ­γε­λέα και ανα­κρι­τή, κρί­θη­κε η 29χρονη μητέ­ρα του μωρού που βρέ­θη­κε νεκρό στο φράγ­μα του Αλιάκμονα.

Η γυναί­κα, που αντι­με­τω­πί­ζει την κατη­γο­ρία της ανθρω­πο­κτο­νί­ας από πρό­θε­ση, αρνεί­ται την κατη­γο­ρία και ισχυ­ρί­ζε­ται ότι το 11 μηνών μωρό της μπου­σού­λη­σε, γλί­στρη­σε και έπε­σε στο νερό. Όπως ανέ­φε­ρε ο δικη­γό­ρος της Αντώ­νης Μπι­δέ­ρης, η 29χρονη δήλω­σε μετα­νιω­μέ­νη που άφη­σε αβο­ή­θη­το το παι­δί της, ενώ ο ίδιος ζήτη­σε να βρε­θεί και να προ­σκο­μι­στεί οπτι­κο­α­κου­στι­κό υλι­κό από το φράγ­μα του Αλιάκμονα.

Για την 29χρονη, η οποία φέρε­ται να αντι­με­τω­πί­ζει ψυχο­λο­γι­κά προ­βλή­μα­τα καθώς είχε νοση­λευ­τεί στο παρελ­θόν σε ψυχια­τρι­κές κλι­νι­κές, δια­τά­χθη­κε και ψυχια­τρι­κή πραγματογνωμοσύνη.

Ο δικη­γό­ρος της δήλω­σε ότι θα ζητή­σει τη μετα­τρο­πή της κατη­γο­ρί­ας από ανθρω­πο­κτο­νία με δόλο σε θανα­τη­φό­ρα έκθε­ση, αλλά και να γίνει ψυχια­τρι­κή πραγματογνωμοσύνη.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι ο εισαγ­γε­λέ­ας είχε ασκή­σει σε βάρος της 29χρονης ποι­νι­κή δίω­ξη για ανθρω­πο­κτο­νία από πρόθεση.

Η σορός του βρέ­φους εντο­πί­στη­κε το βρά­δυ της Πρω­το­χρο­νιάς, αφού είχε δηλω­θεί η εξα­φά­νι­ση του μωρού από συγ­γε­νείς. Μετά τον εντο­πι­σμό του, το βρέ­φους, είχε μετα­φερ­θεί στο νοσο­κο­μείο της Βέροιας, όπου δια­πι­στώ­θη­κε ο θάνα­τός του.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο