Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προφυλακίστηκε νεοναζί για τα επεισόδια στο Σύνταγμα

Προ­φυ­λα­κί­στη­κε ο 27χρονος νεο­να­ζί που είχε συλ­λη­φθεί κατά τη διάρ­κεια επει­σο­δί­ων στο Σύνταγ­μα και στο χώρο της Βου­λής, σε συγκέ­ντρω­ση για τη συμ­φω­νία των Πρε­σπών. Την από­φα­ση έλα­βε το Συμ­βού­λιο Πλημ­με­λειο­δι­κών μετά τη δια­φω­νία που είχε προ­κύ­ψει μετα­ξύ ανα­κρι­τή και εισαγγελέα.

Ο κατη­γο­ρού­με­νος υπήρ­ξε ένα από τα βασι­κά στε­λέ­χη της Χρυ­σής Αυγής στον Πει­ραιά και συμ­με­τεί­χε σε τάγ­μα εφό­δου, στο πλευ­ρό του Σωτή­ρη Δεβε­λέ­κου, «σωμα­το­φύ­λα­κα» του Μιχα­λο­λιά­κου και συνο­μι­λη­τή του Λαγού κατά τη διάρ­κεια της δολο­φο­νι­κής επί­θε­σης στους συν­δι­κα­λι­στές του ΠΑΜΕ. Η σύλ­λη­ψη του για συμ­με­το­χή στην ναζι­στι­κή «Απέλ­λα» που είχε πραγ­μα­το­ποι­ή­σει την επί­θε­ση, έγι­νε τον Αύγου­στο του 2017. Εκκρε­μεί σε βάρος του κακουρ­γη­μα­τι­κή δίωξη.

Οι άλλοι έξι συλ­λη­φθέ­ντες για συμ­με­το­χή στα επει­σό­δια έχουν αφε­θεί ελεύ­θε­ροι μετά τις απο­λο­γί­ες τους.

Η δικο­γρα­φία για τους επτά κατη­γο­ρού­με­νους περι­λαμ­βά­νει τα κακουρ­γή­μα­τα της έκρη­ξης με πρό­θε­ση, ιδί­ως με χρή­ση εκρη­κτι­κών υλών, από την οποία θα μπο­ρού­σε να προ­κύ­ψει κίν­δυ­νος για ξένα πράγ­μα­τα και ανθρώ­πι­νες ζωές, και της προ­μή­θειας, κατα­σκευ­ής και κατο­χής εκρη­κτι­κών υλών.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο