Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προφυλακιστέος ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς — Άγρια κακοποίηση της 26χρονης δείχνει η έκθεση του ιατροδικαστή

Στη φυλα­κή οδη­γεί­ται ο 30χρονος κατη­γο­ρού­με­νος για την ανθρω­πο­κτο­νία της 26χρονης συντρό­φου του Γαρυ­φαλ­λιάς Ψαρ­ρά­κου, με ομό­φω­νη από­φα­ση ανα­κρι­τή και εισαγ­γε­λέα. Ο κατη­γο­ρού­με­νος μετά από πολύ­ω­ρη απο­λο­γη­τι­κή δια­δι­κα­σία ενώ­πιον του ανα­κρι­τή Νάξου κρί­θη­κε προ­σω­ρι­νά κρα­τού­με­νος για το έγκλη­μα σε βάρος της 26χρονης, την περα­σμέ­νη Παρα­σκευή, στην Φολέ­γαν­δρο, όπου είχε βρε­θεί για δια­κο­πές το ζευγάρι.

Απο­λο­γού­με­νος ο κατη­γο­ρού­με­νος, ο οποί­ος επι­κα­λεί­ται ψυχι­κό νόση­μα, φέρε­ται να επα­νέ­λα­βε όσα είπε και στους αστυ­νο­μι­κούς ενώ ζήτη­σε την διε­νέρ­γεια ψυχια­τρι­κής πραγ­μα­το­γνω­μο­σύ­νης, αίτη­μα που έγι­νε δεκτό από τον δικα­στι­κό λειτουργό.

Στο μετα­ξύ σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, τα ευρή­μα­τα του ιατρο­δι­κα­στή φαί­νε­ται να μην επι­βε­βαιώ­νουν την στιγ­μιαία έντα­ση μετα­ξύ θύτη και θύμα­τος και την “κακιά στιγ­μή” που φέρε­ται να ανέ­φε­ρε ο καθ’ ομο­λο­γί­αν δρά­στης, καθώς δια­φαί­νε­ται μία άλλη εικό­να για όσα προη­γή­θη­καν του θανά­του της 26χρονης. Η αξιο­λό­γη­ση της Ιατρο­δι­κα­στι­κής υπη­ρε­σί­ας φαί­νε­ται να ανα­δει­κνύ­ει ξυλο­δαρ­μό της γυναί­κας αλλά και σύρ­σι­μο της στα βρά­χια πριν κατα­λή­ξει στην θάλασ­σα όπου και πέθα­νε από πνιγ­μό. Επί­σης, ισχυ­ρο­ποιεί­ται η αρχι­κή εκτί­μη­ση πως το θύμα ήταν ζωντα­νό, πιθα­νό χωρίς τις αισθή­σεις του, όταν βρέ­θη­κε στο νερό.

Η μαζώ­χτρα, του Αργύ­ρη Εφταλιώτη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο