Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προφυλακιστέος ο χρυσαυγίτης που χτύπησε τον 24χρονο φοιτητή

Προ­φυ­λα­κι­στέ­ος κρί­θη­κε –με τη σύμ­φω­νη γνώ­μη εισαγ­γε­λέα και ανα­κρί­τριας- το στέ­λε­χος της Χρυ­σής Αυγής Χρή­στος Ζέρ­βας, μετά την απο­λο­γία του σήμε­ρα στην ανα­κρί­τρια για τη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση που εξα­πέ­λυ­σε ενα­ντί­ον του 24χρονου φοι­τη­τή Αλέ­ξη Λάζα­ρη στην περιο­χή των Ελληνορώσσων.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται πως πρό­κει­ται για συνερ­γά­τη του αρχη­γού της Χρυ­σής Αυγής Ν. Μιχα­λο­λιά­κου και μετα­κλη­τό υπάλ­λη­λο της Χρυ­σής Αυγής στη Βου­λή και σύμ­φω­να με όσα γρά­φτη­καν τις πρώ­τες ημέ­ρες, επι­κε­φα­λής της περι­φρού­ρη­σης των κεντρι­κών γρα­φεί­ων της Χρυ­σής Αυγής.

Το περα­σμέ­νο Σάβ­βα­το οδη­γή­θη­κε στον εισαγ­γε­λέα ο οποί­ος του άσκη­σε ποι­νι­κή δίω­ξη για ληστεία κατά συναυ­τουρ­γία και επι­κίν­δυ­νη σωμα­τι­κή βλά­βη κατά συναυ­τουρ­γία. Επρό­κει­το να απο­λο­γη­θεί τη Δευ­τέ­ρα, όμως ζήτη­σε και πήρε αναβολή.

Σήμε­ρα, απο­λο­γή­θη­κε στην ανα­κρί­τρια η οποία μετέ­τρε­ψε την κατη­γο­ρία σε κακουρ­γη­μα­τι­κή, από επι­κίν­δυ­νη σε σκο­πού­με­νη σωμα­τι­κή βλά­βη, ενώ ο 42χρονος βαρύ­νε­ται ήδη και με το κακούρ­γη­μα της ληστείας.

Τον δρά­στη ανα­γνώ­ρι­σε ο νεα­ρός φοι­τη­τής, γεγο­νός που προ­κά­λε­σε αντι­κομ­μου­νι­στι­κό ξέσπα­σμα στο …πνεύ­μα των ημερών:

«Ανα­γνώ­ρι­σε την ουλή στο πρό­σω­πο πέντε μέρες μετά.…Γ.….….ε. ‘Αντε από­γο­νοι του Μπελογιάννη».

Στην κατά­θε­σή του στην ανα­κρί­τρια ο νεα­ρός φοι­τη­τής φέρε­ται να ανα­γνώ­ρι­σε με βεβαιό­τη­τα τον 42χρονο. Μάλι­στα ο νεα­ρός βρέ­θη­κε πρό­σω­πο με πρό­σω­πο με τον κατη­γο­ρού­με­νο Xρυσαυγίτη.

Ο ίδιος έφτα­σε στα δικα­στή­ρια συνο­δευό­με­νος από την μητέ­ρα του η οποία, μετα­ξύ των άλλων, φέρε­ται να είπε πως το φαι­νό­με­νο Χρυ­σή Αυγή ανδρώ­θη­κε για­τί τους δόθη­κε χώρος καθώς ούτε οι πολί­τες, ούτε οι θεσμοί αντι­στά­θη­καν. Η ίδια φέρε­ται να ανέ­φε­ρε πως ο γιος της δεν είχε καμία σχέ­ση με την επί­θε­ση που είχε προη­γη­θεί στα γρα­φεία της Χρυ­σής Αυγής , ήταν στο σπί­τι του κι ετοι­μα­ζό­ταν για να πάει στην εργα­σία του. Ακό­μη, τόνι­σε πως ο γιος της δεν ανή­κει σε καμία ομά­δα κομ­μα­τι­κή αλλά και ούτε σε καμία εξω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή κίνη­ση, όπως επί­σης δεν υπήρ­ξε ποτέ μέλος του Ρουβίκωνα.

Τέλος, ανέ­φε­ρε πως σαν οικο­γέ­νεια έχουν υπο­στεί σοκ και ότι τα χτυ­πή­μα­τα που ο γιος της δέχθη­κε στο κεφά­λι είχαν σκο­πό να τον σκο­τώ­σουν. «Τον χτυ­πού­σαν με σφο­δρό­τη­τα  τέσ­σε­ρα άτο­μα και ο ένας από αυτούς μάλι­στα γελού­σε την ώρα που κακο­ποιού­σε το παι­δί μου. Είναι αυτός ο άνθρω­πος που ο γιος μου ανα­γνώ­ρι­σε ενώ­πιον του ανα­κρι­τή και συνε­λή­φθη από την αστυ­νο­μία», φέρε­ται να είπε η ίδια.

Μήνυ­μα του πατέ­ρα του 24χρονου φοι­τη­τή που δέχτη­κε επί­θε­ση από Χρυσαυγίτες

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο