Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προωθούν και πωλούν προϊόντα με ναζιστικές αναφορές και αν υπάρξει αντίδραση ζητούν συγνώμη!!!

Γρά­φει ο Πάνος Αλε­πλιώ­της //

Το BBC μετα­δί­δει πως «η δια­δι­κτυα­κή εται­ρεία αγο­ρών Etzy ζήτη­σε συγ­γνώ­μη για την πώλη­ση ενός t- shirt με τις λέξεις Camp Auschwitz, Στρα­τό­πε­δο Άου­σβιτς, από τον ιστό­το­πό της.

Η οργά­νω­ση “Μνη­μείο του Άου­σβιτς” χαρα­κτή­ρι­σε το μπλου­ζά­κι “επώ­δυ­νο” και “χωρίς σεβα­σμό” στα θύμα­τα του στρα­το­πέ­δου θανά­του και ζήτη­σε να αφαι­ρε­θεί το αντικείμενο.

Η Etsy δήλω­σε ότι είχε απα­γο­ρεύ­σει αμέ­σως στον πωλη­τή να δια­κι­νεί το προϊόν.

Αλλά αντι­με­τώ­πι­σε την οργή στο δια­δί­κτυο, καθώς εμφα­νί­στη­κε ένας από τους ταρα­ξί­ες ακρο­δε­ξιούς που εισέ­βα­λαν στο Κογκρέ­σο να φορά το συγκε­κρι­μέ­νο μπλουζάκι.

Το μπλου­ζά­κι, αναρ­τή­θη­κε στο Etzy από έναν Αμε­ρι­κα­νό πωλη­τή και ήταν δια­θέ­σι­μο για αγο­ρά και στο Ηνω­μέ­νο Βασί­λειο ένα­ντι 19,95 λιρών.

Σύμ­φω­να με δημο­σιεύ­μα­τα, η δια­φή­μι­ση περιέ­γρα­φε το μπλου­ζά­κι ως “ό,τι ονει­ρευ­τή­κα­τε και πολ­λά άλλα” και ότι είναι “κολα­κευ­τι­κό τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες”.

Το “Μνη­μείο του Άου­σβιτς” ευχα­ρί­στη­σε τhν Etzy για την ταχεία κατάρ­γη­σή του, αλλά πολ­λοί αντέ­δρα­σαν θυμω­μέ­να στο Twitter με κάποιους να ζητούν ακό­μη και μποϊ­κο­τάζ της εταιρείας».

Όλη η σαπί­λα του ντου­νιά. Σίγου­ρα υπάρ­χει αγο­ρά για κρυ­φούς και φανε­ρούς Ναζι­στές, φασί­στες, ρατσι­στές και ότι πιο αντι­δρα­στι­κό μπο­ρεί να υπάρ­ξει γύρω μας. Ενι­σχυ­μέ­νοι από τον αντι­κομ­μου­νι­σμό της επο­χής, των Ναζι­στι­κών και φασι­στι­κών οργα­νώ­σε­ων που δρουν ανε­νό­χλη­τα, των κυβερ­νή­σε­ων που σιγο­ντά­ρουν και έχουν ακρο­δε­ξιά στοι­χεία στην σύν­θε­σή τους, από την ΕΕ και τις περι­βό­η­τες ίσες αποστάσεις.

Οι έμπο­ροι που θα που­λού­σαν και την μάνα τους σε καλή τιμή, κατα­σκευά­ζουν, δια­φη­μί­ζουν, προ­ω­θούν και πωλούν αυτά τα κατά­πτυ­στα και εγκλη­μα­τι­κά αντι­κεί­με­να και μετά ζητούν συγνώ­μη κατό­πιν εορ­τής για το “λάθος”. Μέχρι το επόμενο.

Πάνε καλά αυτοί οι Σουηδοί;

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο