Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός για 45ή φορά στην ιστορία του

Πρω­τα­θλη­τής Ελλά­δας για 45η φορά στην ιστο­ρία του ανα­δεί­χθη­κε ο Ολυ­μπια­κός, έξι αγω­νι­στι­κές πριν από το φινά­λε των play off της Super League. Οι «ερυ­θρό­λευ­κοι» με επί­δει­ξη δύνα­μης για ένα 45λεπτο στο Ολυ­μπια­κό στά­διο επι­κρά­τη­σαν με 2–1 της ΑΕΚ και βρέ­θη­καν στο +19 από τον δεύ­τε­ρο ΠΑΟΚ (78 ένα­ντι 59), δια­φο­ρά που δεν καλύ­πτε­ται στο υπό­λοι­πο της περιό­δου από τους «ασπρό­μαυ­ρους».

Η αήτ­τη­τη ομά­δα του Πέδρο Μσρ­τίνς από την έναρ­ξη της περιό­δου επι­βε­βαί­ω­σε για μία ακό­μη φορά την ανω­τε­ρό­τη­τά της ένα­ντι των αντι­πά­λων και στην προ­κει­μέ­νη περί­πτω­ση απέ­να­ντι στην ελι­πέ­στα­τη ΑΕΚ (Μάντα­λος, Σιμό­ες, Ολι­βέι­ρα, Μπάρ­κας), που ανέ­βη­κε στην επα­νά­λη­ψη, αλλά δεν απέ­φυ­γε την ήττα.

Οι Πει­ραιώ­τες κυριάρ­χη­σαν από το ξεκί­νη­μα του ματς, δημιούρ­γη­σαν πολ­λές φάσεις, είχαν σε εξαι­ρε­τι­κό βρά­δυ τους Μπου­χα­λά­κη και Φορ­τού­νη κι αν δεν τους είχαν στα­μα­τή­σει τα δοκά­ρια θα είχαν «καθα­ρί­σει» τον αγώ­να από πολύ νωρίς, με την Ένω­ση να μην έχει ούτε μία τελι­κή στο πρώ­το ημί­χρο­νο, δείγ­μα του ότι περιο­ρί­στη­κε σε παθη­τι­κό ρόλο.

Η ομά­δα του Πέδρο Μαρ­τίνς μπή­κε πολύ δυνα­τά στο ματς κι απεί­λη­σε μόλις στο 5΄ με τον Σβάρ­να να απο­μα­κρύ­νει τη μπά­λα στην πρσπά­θεια του Μασού­ρα να σκο­ρά­ρει μετά την εξαι­ρε­τι­κή ασίστ του Φορ­τού­νη. Τερά­στια ευκαι­ρία έχα­σε ο Ολυ­μπια­κός στο 13΄ με τον Ελ Αρα­μπί να πιά­νει την γυρι­στή κεφα­λιά από τη σέντρα του Φορ­τού­νη και να στέλ­νει τη μπά­λα στο αρι­στε­ρό δοκά­ρι του Τσι­ντώ­τα και μετά έφυ­γε άουτ. Νέα πολύ μεγά­λη ευκαι­ρία είχαν οι «ερυ­θρό­λευ­κοι» για να προη­γη­θούν στο 20΄, με τον Φορ­τού­νη αυτή την φορά με φοβε­ρό σουτ να σημα­δεύ­ει το ορι­ζό­ντιο δοκά­ρι του γκολ­κί­περ της Ένωσης.

Με βάση την εικό­να της ανα­μέ­τρη­σης το γκολ ήταν φανε­ρό πως δεν θα αργού­σε να έρθει για τους Πει­ραιώ­τες. Κι αυτό συνέ­βη στο 38΄ με το 20ό τέρ­μα του Ελ Αρα­μπί στο πρω­τά­θλη­μα. Προη­γή­θη­κε η σέντρα του Μασού­ρα κι ο πρώ­τος σκό­ρερ της Super League με εξαι­ρε­τι­κό τρό­πο άνοι­ξε το σκορ (1–0). Ακρι­βώς στο 45΄ ο Καμα­ρά, μετά από προ­σπά­θεια που ξεκί­νη­σε και πάλι από τον Μπου­χα­λά­κη (είχε δώσει την πάσα στον Μασού­ρα στην φάση του πρώ­του γκολ των Πει­ραιω­τών), «έγρα­ψε» το 2–0 με σουτ και τα πράγ­μα­τα έδει­χναν να παίρ­νουν το δρό­μο τους.

Η ομά­δα του Μαρ­τίνς, όμως, «κατέ­βα­σε ταχύ­τη­τα» στο δεύ­τε­ρο μέρος και στην προ­σπά­θειά της δια­χει­ρι­στεί το ματς, έδω­σε χώρο στην ΑΕΚ κι αυτό δεν άργη­σαν να το εκμε­ταλ­λευ­τούν οι γηπε­δού­χοι. Από κόρ­νερ του Λιβά­για στο 66΄ και προ­σω­ρι­νή από­κρου­ση του Σα πάνω στην γραμ­μή, ο Αρα­ού­χο από πολύ κοντά μεί­ω­σε σε 1–2, δίνο­ντας νέο ενδια­φέ­ρον στο ντέρμπι.

Παρά τις προ­σπά­θειες των «κιτρι­νό­μαυ­ρων», πάντως, η ισο­φά­ρι­ση δεν ήρθε και το σφύ­ριγ­μα της λήξης από τον Γάλ­λο διαι­τη­τή, Κλε­μόν Τουρ­πάν, βρή­κε τους Πει­ραιώ­τες να πανη­γυ­ρί­ζουν την κατά­κτη­ση του τίτλου.

Διαι­τη­τής: Κλε­μόν Τουρ­πάν (Γαλ­λία)
Κίτρι­νες: Λιβά­για — Σεμέ­δο, Μπουχαλάκης

ΑΕΚ (Μάσι­μο Καρέ­ρα): Τσι­ντώ­τας, Παου­λί­νιο, Σβάρ­νας (89΄ Χρι­στό­που­λος), Τσι­γκρίν­σκι, Χουλτ, Κρί­στι­σιτς, Σιμάν­σκι, Αλμπά­νης (31΄ Οικο­νό­μου), Βέρ­ντε (83΄ Μαχαί­ρας), Λιβά­για, Αραούχο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρ­τίνς): Σα, Ελαμπ­ντε­λα­ουΐ, Σεμέ­δο, Μπα, Τσι­μί­κας, Γκι­λιέρ­με, Μπου­χα­λά­κης, Καμα­ρά, Φορ­τού­νης (71΄ Ραν­τζέ­λο­βιτς), Μασού­ρας (77΄ Καφού), Ελ Αρα­μπί (77΄ Χασάν)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο