Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

🚩 Πρωτομαγιά🚩 Η Κούβα καλεί σε υπεράσπιση της κυριαρχίας Βενεζουέλας & Νικαράγουα

Miguel Diaz-Canel: Στις πλα­τεί­ες της Κού­βας θα συνα­ντη­θού­με όλοι την 1η του Μάη για να καταγ­γεί­λου­με το bloqueo και γενι­κά την επι­θε­τι­κή πολι­τι­κή των ΗΠΑ. ενά­ντια σε Κού­βα, Βενε­ζου­έ­λα και Νικα­ρά­γουα, και θα βρο­ντο­φω­νά­ξου­με για την απε­λευ­θέ­ρω­ση των Λού­λα (δήλω­ση στο Twitter).

Ο Miguel Diaz-Canel ανήγ­γει­λε πως η μεγά­λη λαϊ­κή παρέ­λα­ση της Πρω­το­μα­γιάς — της Παγκό­σμιας Εργα­τι­κής Πρω­το­μα­γιά, θα είναι ένα βήμα καταγ­γε­λί­ας την επί­θε­ση από την κυβέρ­νη­ση των Ηνω­μέ­νων Πολι­τειών (EE. UU.) ενά­ντια στη Βενε­ζου­έ­λα και τη Νικα­ρά­γουα.

Επι­πλέ­ον, ο Diaz-Canel κάλε­σε τον κου­βα­νι­κό λαό που θα πάρει μέρος στις δια­δη­λώ­σεις στις πλα­τεί­ες όλης της χώρας να απαι­τή­σει την άμε­ση απο­φυ­λά­κι­ση του πρώ­ην προ­έ­δρου της Βρα­ζι­λί­ας, Λού­λα (Luiz Inácio Lula da Silva)

1o de Mayo 2019 Cuba

Ο αρχη­γός του κρά­τους της Κού­βας καταγ­γέλ­λει τον παρά­νο­μο απο­κλει­σμό που έχουν επι­βά­λει οι ΗΠΑ. στη Βενε­ζου­έ­λα, που απο­σκο­πεί στην οικο­νο­μι­κή απο­στα­θε­ρο­ποί­η­ση του λαού της.

Το tweet έχει ως εξής: |> Στις πλα­τεί­ες της Κού­βας θα βρε­θού­με την Πρω­το­μα­γιά για να καταγ­γεί­λου­με bloqueo & επι­θε­τι­κή πολι­τι­κή των ΗΠΑ ενά­ντια σε Κού­βα, Βενε­ζου­έ­λα — Νικα­ρά­γουα, να απαι­τή­σου­με την απε­λευ­θέ­ρω­ση του Λού­λα, να δια­τρα­νώ­σου­με ότι «¡Aquí no se rinde!-¡Somos Cuba!-¡Somos Continuidad!», …«δεν κάνου­με βήμα πίσω # είμα­στε η Κού­βα # Συνε­χί­ζου­με!» |> Rem |> ¡Aqui no se rinde nadie (carajo)! Από την πλευ­ρά της, η Συνο­μο­σπον­δία των Εργα­τών της Κού­βας [Central de Trabajadores de Cuba] και τα Εθνι­κά Συν­δι­κά­τα του νησιού της Καραϊ­βι­κής [Sindicatos Nacionales — βλ και εδώ] επέ­κτει­ναν την πρό­σκλη­ση (πρό­κλη­ση) σε όλες τις Μεγά­λες Αντίλ­λες να ανα­δεί­ξουν αυτή την Πρω­το­μα­γιά σε μια παλ­λαϊ­κή κινη­το­ποί­η­ση Unidad, Compromiso y Victoria «Ενό­τη­τα δέσμευ­ση-απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα Νίκη».

Αυτό το κάλε­σμα με την ευκαι­ρία της τη γιορ­τής για την Παγκό­σμια Ημέ­ρα της Εργα­τι­κής Τάξης έχει επί­σης ως στό­χο να ανα­δεί­ξει τη μάχη για την απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τα των οικο­νο­μι­κών επι­λο­γών της Κού­βας, ακρο­γω­νιαίο λίθο των σχε­δια­σμών της κυβέρ­νη­σης. Η κου­βα­νι­κή κυβέρ­νη­ση έχει ανα­πτύ­ξει μια στο­χευ­μέ­νη εκστρα­τεία αλλη­λεγ­γύ­ης στον λαό της Βενε­ζου­έ­λας ενά­ντια στην λυσ­σα­σμέ­νη επί­θε­ση των Ηνω­μέ­νων Πολι­τειών, που στό­χο έχουν να υπο­νο­μεύ­σουν τη στα­θε­ρό­τη­τα και την ειρή­νη της περιο­χής του Μπο­λι­βα­ρια­νού αυτού κράτους.

Miguel Díaz Canel Bermúdez@DiazCane

(υπο­γρα­φή) |> Miguel Díaz-Canel Bermúdez @ DiazCanel / Πρό­ε­δρος της Κού­βας / Στρα­τευ­μέ­νος στις ιδέ­ες των Marti,Fidel & Raul

[πηγή]


Επι­μέ­λεια  Ομά­δα ¡H.lV.S!

Επι­κοι­νω­νία — [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] — Blog

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο